Да имаат некои демократски христијански земји смртна казна, во минатото биле повеке но со тек на време и тие ке ја укинат сепак се работи за едно од основните права и слободи на лугето , ке ја укинат сите овие земји кои што ги наведе но мора да помине време, се тоа е еден процес ништо не се случува преку ноќ ама сакам да знам зашто начинот на функционирање е таков во монархиските муслимански земји имајки го во предвид фактот дека муслиманите се придржуваат до религијата "мирољубиви се" а сепак одземаат животи и тенденцијата на смртна казна немаат план во блиска иднина да ја укинат , за разлика од нив демократските земји работат на тој случај и тебе некој да ти повреди некој близок и ти ке посакаш да биде казнет нели? туку ајде одговори ми на прашањето тргни ја политиката земи ја верата во преден план и одговори ми
Јас мислам дека ти одговорив,а му одговорив и на Интериста.
Исламот е апсолутна правда и на небото и на земјата.
Зарем ако некој ти повреди некого од фамилијата,правдата се задоволува со 2-3 години затвор или парична казна?
Прашај ги фамилииите каде има некој загинат/убиен член дали се задоволни со тоа што убиецот одлежал 4-5 години затвор и после слободно се шета?
Прашај ја силуваната девојка дали некој и ја вратил честа,со тоа што е осуден на 2 години затвор.
Исламот не е виновен што христијанството не може да се справи со овие проблеми,па ни требаат "демократски" закони пишувани од луѓе.
Исламот е збир од духовни начела,правни и морални прописи,упатство како човек треба да живее.
Исламот е религија која е спремна да управува со држава,на која не и требаат други закони освен Божјите.
Мене ми е многу криво кога во 20 страници правиме муабет само за смртни казни,и доаѓате со прашања кои изнудувате одговор кој сакате вие да си го слушнете,или да му најдете грешка на исламот.
Зошто на никој не му текна да праша Што вели исламот за односот со комшиите.
за да му кажам дека пратеникот Мухаммед рекол:
Не е вистински верник оној кој легнува сит,ако знае дека неговиот комшија е гладен.
ама не,само да се прашувало за смртни казни и како муслиманите биле назадни.
стварно ми е жал.
Поздрав.