Прашања за Исламот III

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ne se podsmevaj na nikogo , toa neka ti bide uka od mene.
ако имаш нешто да ми кажеш, можеш слободно тука да пишеш. ваквиот твој коментар ќе го сватам дека претиш! се надевам дека нема да се пофтори и дека нема да треба да барам интервенција од модераторите

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
ако имаш нешто да ми кажеш, можеш слободно тука да пишеш. ваквиот твој коментар ќе го сватам дека претиш! се надевам дека нема да се пофтори и дека нема да треба да барам интервенција од модераторите
ti dadov uka od mene zs ti eden post go ismejuvase go stavi na
Пост на кој сте се изнасмеале

zatoa ti rekov ne se podsmevaj na drugi , toa uka neka ti bide od mene., onaka od covecnost ti pisuvam.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
чек малку. ти ова што го имаш пишано навистина го мислиш?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И тоа како сум свесен за сите тие работи. Случајно или не, тоа ми е студијска област на интерес, тоа ми е дел од факултетот, посебен предмет со кој фала Богу добро се снаоѓам.
Не си ми ја разбрал поентата очигледно. Никој не рече дека не се врши терор, и тоа како се врши. Ама самиот тој факт ти покажува колку е религијата моќен фактор. Оди на тој убиецот кажи му дека е во заблуда и дека е назаден.

Веруај, јас сум прв за секуларизација и за тоа верата да се повлече во индивидуалецот, ама сум далеку од твоево арогантно мислење дека ти си сфатил некои работи за кој неколку милијарди луѓе биле во заблуда..
Ок, тогаш. Исто размислуваш како и многумина, ама сакаш воедно да бидеш либерален и да испочитуваш нечии вредности.

Инаку малку си контрадикторен у постов.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
:facepalm: тогаш ме морам двапати да го постирам, пошто навистина голема глупост кажа. смешно е!
а да беше во право, и брејкер и мета, кои сигурно ја пратат темава, ќе реагираат и ќе ми укажеа дека сум во грешка. но нивното апстинираање од темева во моментов зборува во моја корист, дека тоа што го напиша е навистина за смеење.
никогаш не сум напишал ништо лошо ни за исламот, ни за христијанството, сум бил коректен иако не сум се слагал со некои работи. само сум бил разумен во размислувањата пошто таква е природата на мојот карактер, ништо да не прифаќам здраво за готово.
П.С. ако се обидеш да ми раплицираш со некој мој пост, со тоа дека сум се декларирал христијанин, тоа е затоа што тоа ми одговара, али во многу определени граници. ми годи помислата дека можеби има бог, и дека тој е добар и ...... ај веќе имам кажано и за ова претходно

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Ок, тогаш. Исто размислуваш како и многумина, ама сакаш воедно да бидеш либерален и да испочитуваш нечии вредности.

Инаку малку си контрадикторен у постов.
Ајде бе ајде... Пукајте со тоа што е контрадикторно. “Контрадикторен“ ми се чини дека е најчесто употребуван збор на форумов во самоодбрана.

И другиот тип кој ме цитираше, го прашав што ми е грешката, него го нема.

Уопште не ми смета твојот атеизам или што и да е, уопште не бранам ислам, уопште не ги бранам занесените во верата, уопште не сакам да докажувам некакви вистини.

Само се прашувам, од каде храброста да се појавиш и да убедуваш дека нешто што некому живот значи - уствари му е заблуда?

Објаснив во претходниот пост на што точно и зошто мислам дека на таков човек немаш право да му изиграваш арогантен и да му кажуваш како тој бил заспан и во заблуда, а ти си сфатил дека тоа во кое тој верува е створено за манипулација.

Познавам многу атеисти. Мои блиски луѓе се атеисти. Чудна е таа желба на атеистите да се докажуваат и да објаснуваат дека верникот е тој заостанатиот, тој кој е во заблуда.
Тоа што некој е атеист не го прави ништо поразличен од верникот. Двајцата (не)веруваат во нешто за кое никогаш на овој свет нема да се докаже дали е точно или не.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Познавам многу атеисти. Мои блиски луѓе се атеисти. Чудна е таа желба на атеистите да се докажуваат и да објаснуваат дека верникот е тој заостанатиот, тој кој е во заблуда.
Тоа што некој е атеист не го прави ништо поразличен од верникот. Двајцата веруваат во нешто за кое никогаш на овој свет нема да се докаже дали е точно или не.
Што е тоа што веруваат атеистите?

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Што е тоа што веруваат атеистите?
Ти ја сфатив поентава, ја поправив формулацијата, ама ова прашање уопште не е битно за суштината на муабетот кој го почнав.

Атеистите веруваат дека Бог не постои. Сепак во нешто веруваат иако тоа најчесто се декларира со обратната формулација. Не верувам дек Бог постои = Верувам дека Бог не постои, или не?

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Ти ја сфатив поентава, ја поправив формулацијата, ама ова прашање уопште не е битно за суштината на муабетот кој го почнав.

Атеистите веруваат дека Бог не постои. Сепак во нешто веруваат иако тоа најчесто се декларира со обратната формулација. Не верувам дек Бог постои = Верувам дека Бог не постои, или не?
Веруваш ли ти дека гремлини не постојат?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ајде бе ајде... Пукајте со тоа што е контрадикторно. “Контрадикторен“ ми се чини дека е најчесто употребуван збор на форумов во самоодбрана.

И другиот тип кој ме цитираше, го прашав што ми е грешката, него го нема.

Уопште не ми смета твојот атеизам или што и да е, уопште не бранам ислам, уопште не ги бранам занесените во верата, уопште не сакам да докажувам некакви вистини.

Само се прашувам, од каде храброста да се појавиш и да убедуваш дека нешто што некому живот значи - уствари му е заблуда?

Објаснив во претходниот пост на што точно и зошто мислам дека на таков човек немаш право да му изиграваш арогантен и да му кажуваш како тој бил заспан и во заблуда, а ти си сфатил дека тоа во кое тој верува е створено за манипулација.

Тоа што некој е атеист не го прави ништо поразличен од верникот. Двајцата (не)веруваат во нешто за кое никогаш на овој свет нема да се докаже дали е точно или не.
У реду е пријателе.

Откаде ти тебе храброста да мене ми се обратиш на овој арогантен начин?

Нели си ти ист, само мислиш дека си различен?

КОнтрадикторноста е откму во тоа што се обидуваш мене да ми кажеш до ка смема д аидам, а ти уште повеќе ги преминуваш границите.

п.с Исто велиш дек ане го браниш Исламот, а ко дрвен адвокат с епонашаш, со тоа што делиш совети.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
:facepalm: тогаш ме морам двапати да го постирам, пошто навистина голема глупост кажа. смешно е!
а да беше во право, и брејкер и мета, кои сигурно ја пратат темава, ќе реагираат и ќе ми укажеа дека сум во грешка. но нивното апстинираање од темева во моментов зборува во моја корист, дека тоа што го напиша е навистина за смеење.
никогаш не сум напишал ништо лошо ни за исламот, ни за христијанството, сум бил коректен иако не сум се слагал со некои работи. само сум бил разумен во размислувањата пошто таква е природата на мојот карактер, ништо да не прифаќам здраво за готово.
П.С. ако се обидеш да ми раплицираш со некој мој пост, со тоа дека сум се декларирал христијанин, тоа е затоа што тоа ми одговара, али во многу определени граници. ми годи помислата дека можеби има бог, и дека тој е добар и ...... ај веќе имам кажано и за ова претходно
Само да ти каже мета дека сега го виде постот на кевсер и исламски е тоа така.
не видов дека за тоа сте се смееле.
јас веќе им кажав на други,а и тебе ќе ти кажам.
КОГА ЌЕ ДОЈДЕТЕ НА ОВАА ТЕМА ДА ПРАШАТЕ ЗА ИСЛАМ,ОЧЕКУВАЈТЕ ОДГОВОР НА ПРАШАЊЕТО ОД ИСЛАМСКА ПЕРСПЕКТИВА,А НЕ ДА ДОАЃАТЕ СО ПРАШАЊЕ СО КОЕ САКАТЕ ДА ИЗНУДИТЕ ОДГОВОР КОЈ НА ВАС ЌЕ ВИ СЕ СВИЃА.

значи,поставувате прашање: јас ти кажувам,исламот за тоа вели така и така И КРАЈ.
нема што понатаму да ме убедуваш дали е тоа исправно или не е исправно.
тоа остави го за други теми и муабети.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Веруваш ли ти дека гремлини не постојат?
Верувам дека гремлини не постојат, о ти досетлив човеку. :)

У реду е пријателе.

Откаде ти тебе храброста да мене ми се обратиш на овој арогантен начин?

Нели си ти ист, само мислиш дека си различен?

КОнтрадикторноста е откму во тоа што се обидуваш мене да ми кажеш до ка смема д аидам, а ти уште повеќе ги преминуваш границите.

п.с Исто велиш дек ане го браниш Исламот, а ко дрвен адвокат с епонашаш, со тоа што делиш совети.
Аха, значи во тоа ми е контрадикторноста... Па јас за разлика од тебе не си зедов за право да судам дали твоите ставови прават ти да си во заблуда или не прават. Јас не зедов за право да осудувам работа која некој ја осеќа како длабоко своја. Не се поставив во повисока положба за да убедувам некого дека греши во своите верувања.
Јас го почитувам твоето убедување, без разлика што мислам за него.

Мојата арогнација и твојата се неспоредливи во суштина.

А ова под “п.с“ ти обид за класична лична дискфалификација, демек предавник сум на христијанската вера, ако делам совети за сфаќање на исламот. :pos: Ама добро, тоа е класичен модерен стил на дебата кај нас.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
нетов ми е крш, а за да не испадне дека ме нема морам преку моб тел да пишам па кога ќе имам подобар нет ќе продолжиме со дискусијава.
сепак, прашања пред да се исклучам:
мета, ова е од исламска перспектива? значи сите сме муслимани? ............ па нели немало ислам пред 15 века? објасни како е дојдено до тој заклучок ако може. и со логика и разум не само со верување и цитати.

1. што ќе биде ако мојот исус го убие твојот исус?
2. го признавате со неговите чуда кои му биле дадени од бог. ок, супер. само сега пак има контрадикторност, односно дека кога по втор пат исус ќе дојде на земјата нема да има чудотворни моќи. нема да прави чуда. па зошто тогаш му биле потребни и првиот пат?
малку ми е нелогично ова, еднаш важи, друг пат не важи. ...... или и првиот пат бил ѓавол, не бил син божји, или пак ако бил од бога, тогаш и во идинина би требало да ги има истите моќи и својства
ако може мислење по овие прашања???навистина дискутабилно е нели?
во име на дискусијава: мое мислење е дека ниеден нема да се симне :pipi:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Верувам дека гремлини не постојат, о ти досетлив човеку. :)

Аха, значи во тоа ми е контрадикторноста... Па јас за разлика од тебе не си зедов за право да судам дали твоите ставови прават ти да си во заблуда или не прават. Јас не зедов за право да осудувам работа која некој ја осеќа како длабоко своја. Не се поставив во повисока положба за да убедувам некого дека греши во своите верувања.
Јас го почитувам твоето убедување, без разлика што мислам за него.

Мојата арогнација и твојата се неспоредливи во суштина.

А ова под “п.с“ ти обид за класична лична дискфалификација, демек предавник сум на христијанската вера, ако делам совети за сфаќање на исламот. :pos: Ама добро, тоа е класичен модерен стил на дебата кај нас.
Абе ти реков у реду е.

Овде се говори за ИСламот каква релиигја е.

Ако дискутантите тука од исламска вероисповест се спротивставеа на протестот за ослободување на убијците, можеби дебатите ќе имаа друг тек.

Ако тебе ти е сеедно што сите тука, поддржуваа смрт за каури, тогаш тоа е твој проблем и јас тебе те жалам.

А ти и понатака биди си либерален и отворен за сите религии и гледишта.

Само не се чуди, после ако добиваш соодветен одговор.

Kajgana Shop

На врв Bottom