- Член од
- 7 мај 2013
- Мислења
- 1.580
- Поени од реакции
- 385
Не еднакво туку повеќе.Cekaj cekaj...muhamed=familija ?...kuranot=familija ?
Me bunish ...ti toa ozbilen ?
Не еднакво туку повеќе.Cekaj cekaj...muhamed=familija ?...kuranot=familija ?
Sto e toa sto gi tera muslimanite da ubivaat i palat koga nekoj ke go nacrta muhamed ili zapali kuranot !
Запрашај се што е тоа што тебе би те натерало да ја одбраниш својата фамилија и стави на квадрат за да си го разбереш одговорот.
Cekaj cekaj...muhamed=familija ?...kuranot=familija ?
Muhamed ne ti e familija.
Или накратко ЛОБОТОМИЈА.Не еднакво туку повеќе.
Човекот праша,јас одговорив.Или накратко ЛОБОТОМИЈА.
Znaci sednuvas da jadis i go stavas kuranot na masa.... go pokrivas koga mu e ladno i go setkas po park. Na kino i vecera ides so muhamed . Tocak si vozis so muhamed i na roditelska ides za kuranot....cek ..cek... I can`t . Ariel moze da vi nosi voda u sporedba so prasokot sto ve perat vas.Не еднакво туку повеќе.
Znaci sednuvas da jadis i go stavas kuranot na masa.... go pokrivas koga mu e ladno i go setkas po park. Na kino i vecera ides so muhamed . Tocak si vozis so muhamed i na roditelska ides za kuranot....cek ..cek... I can`t . Ariel moze da vi nosi voda u sporedba so prasokot sto ve perat vas.
Ти сакаш со манипулација да си играме? Дали во други спаѓаат и Јапонци и Корејанци и Индијанци..... Тоа што во пракса функционира инаку ќе си го прашаш господинот Фиат Цановски, тој бараше да бидете посебна нација. Никој овде не ве двои како посебни освен вие самите. Ако веќе така сакате така нека ви биде. Ама вие ко сончогледки, кога ви одговара сте македонци кога не тогаш не сте.
Значи некој и 100 добрини да ти напраи, а не дава намаз, ќе го упукаш (или нема да го третираш како брат во најдобар случај за немуслиманот, нели) попрво отколку некој што дава намаз, а никад у живот сурат не си му виделШтетноста од национализмот и расизмот е нагласена во исламот и во Куранот и во хадиси од Мухаммед с.а.в.с.
Еден од најдрагите асхаби и први што прифатиле ислам бил роб од Абесинија(денешна Етиопија),тој е и првиот што го учел(пеел) езанот(повикот за молитва) а бил роб на тогашните владари,црнец.
Исламот обединува на верска а не на национална и расна основа.
Јас браќа имам само по верска основа,Аллах во куранот вели: Верниците се само браќа...(сура Ел-Хуџурат,10)
Во друг ајет вели: 11. Но, ако се покајат и почнат намазот (молитвата) да го извршуваат и зекат да даваат, браќа ви се по вера. А Ние доказите им ги објаснуваме на луѓето кои знаат. (сура Ет-Теуба)
Значи не пишува Ако се албанци браќа ви се,нити ако се македонци браќа ви се,нити ако се црни или бели,ако намаз извржуваш,зекат даваш брат си ми.
Ако не,можеш да ми бидеш пријател,познаник,другар или непријател,помалку или повеќе.
Ti stvarno si bre ozbilen... A se zalite deka ste predmeti na ismejuvanje...Додека муслиманите го правеле болдираното никогаш немале проблеми и никогаш не било во незавидни ситуации како ние денеска.
Останатото нема потреба да го коментирам,доби одговор на прашањето,твоето понатамошно мислење не ме интересира.
Следно прашање имаш?
Ti stvarno si bre ozbilen... A se zalite deka ste predmeti na ismejuvanje...
Nego ne dobiv odgovor....toa ti e isto kako da me prasas kolku e saatot i jas da ti odgovoram zelen...Again
Zosto ubivate i palite ako nekoj nacrta karikatura na muhamed....
Тоа е ситуација Шта би било кад би било.Значи некој и 100 добрини да ти напраи, а не дава намаз, ќе го упукаш (или нема да го третираш како брат во најдобар случај за немуслиманот, нели) попрво отколку некој што дава намаз, а никад у живот сурат не си му видел
Izvini ama jas neznam kako toa te navrediv... Mi dade komapacija ne mi dade odgovor... Sto tolku te voznemiruva ako vidis deka nekoj go frlil,zapalil kuranot...Koristish komjputer,internet ,razmislivas sovremeno a te pali prosta postpka na poedici....Na internet ima tolku mnogu glupi raboti ama nikoj osven vas ne se osuduva da pali i ubiva zaradi toa. Neli mislish deka toa e pogresno ?Многу јасно ти одговорив,што ти би направил некој да ти ја навредува фамилијата,за мене навредување на Исламот и цртање на карикатури на пратеникот Мухаммед и слични провокации се многу повеќе од тоа.
Убаво би било да ја тргнеш сликата,колку што знам не сум те навредил нити сум ти повредил некакви религиски чувства.
Не. Се надевам дека сега ти дадов одговор.Izvini ama jas neznam kako toa te navrediv... Mi dade komapacija ne mi dade odgovor... Sto tolku te voznemiruva ako vidis deka nekoj go frlil,zapalil kuranot...Koristish komjputer,internet ,razmislivas sovremeno a te pali prosta postpka na poedici....Na internet ima tolku mnogu glupi raboti ama nikoj osven vas ne se osuduva da pali i ubiva zaradi toa. Neli mislish deka toa e pogresno ?
Znaci ti ja stavas religijata pred se....Duri i spremen si da protestirash ,ubivash i palis zaradi karikaturi i glupavi slikicki. Pa neli Islamot e miroljubiva religija...ili samo vo "nuzda" kako sto velis ti ?
Кога ќе ја избришеш сликата ќе продолжиме да дискутираме.
Имај убав ден,поздрав.
Богомили и муслимани? Добро бе дете ти знаеш ли кои биле богомилите и кое учење имале? Што не ќе прочитам цццццц. Торбешите пред турците? Оф оф оф земјо Индијо.... каде си.
Арно си кажа да не мешаш теми.
Богомилите претставуваат христијански ерес,од каде врската со Ислам?
А Торбешите се Македонци,кои го примиле Исламот за време на Отоманска Империја.Што не е јасно?
Znaci ti ja stavas religijata pred se....Duri i spremen si da protestirash ,ubivash i palis zaradi karikaturi i glupavi slikicki. Pa neli Islamot e miroljubiva religija...ili samo vo "nuzda" kako sto velis ti ?