Прашања за Исламот III

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Sto e toa sto gi tera muslimanite da ubivaat i palat koga nekoj ke go nacrta muhamed ili zapali kuranot !
Запрашај се што е тоа што тебе би те натерало да ја одбраниш својата фамилија и стави на квадрат за да си го разбереш одговорот. :)
Cekaj cekaj...muhamed=familija ?...kuranot=familija ?:confused:
Me bunish ...ti toa ozbilen ?

Muhamed ne ti e familija.

Не еднакво туку повеќе.
Или накратко ЛОБОТОМИЈА.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Не еднакво туку повеќе.
Znaci sednuvas da jadis i go stavas kuranot na masa.... go pokrivas koga mu e ladno i go setkas po park. Na kino i vecera ides so muhamed . Tocak si vozis so muhamed i na roditelska ides za kuranot....cek ..cek...:X3::X3::X3: I can`t . Ariel moze da vi nosi voda u sporedba so prasokot sto ve perat vas.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Znaci sednuvas da jadis i go stavas kuranot na masa.... go pokrivas koga mu e ladno i go setkas po park. Na kino i vecera ides so muhamed . Tocak si vozis so muhamed i na roditelska ides za kuranot....cek ..cek...:X3::X3::X3: I can`t . Ariel moze da vi nosi voda u sporedba so prasokot sto ve perat vas.

Додека муслиманите го правеле болдираното никогаш немале проблеми и никогаш не било во незавидни ситуации како ние денеска.
Останатото нема потреба да го коментирам,доби одговор на прашањето,твоето понатамошно мислење не ме интересира.
Следно прашање имаш?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ти сакаш со манипулација да си играме? Дали во други спаѓаат и Јапонци и Корејанци и Индијанци..... Тоа што во пракса функционира инаку ќе си го прашаш господинот Фиат Цановски, тој бараше да бидете посебна нација. Никој овде не ве двои како посебни освен вие самите. Ако веќе така сакате така нека ви биде. Ама вие ко сончогледки, кога ви одговара сте македонци кога не тогаш не сте.

Види,никој не не двои но сепак таквиот народ се торбеши,продадени за торба пари ....
Никој не те двои ама си различен поради тоа што прими ислам прапрадедоти.Плус тоа ги етикетираш(босанската изрека) како лоши персони поради тоа.
И велиш не двоиш?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Штетноста од национализмот и расизмот е нагласена во исламот и во Куранот и во хадиси од Мухаммед с.а.в.с.
Еден од најдрагите асхаби и први што прифатиле ислам бил роб од Абесинија(денешна Етиопија),тој е и првиот што го учел(пеел) езанот(повикот за молитва) а бил роб на тогашните владари,црнец.
Исламот обединува на верска а не на национална и расна основа.

Јас браќа имам само по верска основа,Аллах во куранот вели: Верниците се само браќа...(сура Ел-Хуџурат,10)
Во друг ајет вели: 11. Но, ако се покајат и почнат намазот (молитвата) да го извршуваат и зекат да даваат, браќа ви се по вера. А Ние доказите им ги објаснуваме на луѓето кои знаат. (сура Ет-Теуба)

Значи не пишува Ако се албанци браќа ви се,нити ако се македонци браќа ви се,нити ако се црни или бели,ако намаз извржуваш,зекат даваш брат си ми.
Ако не,можеш да ми бидеш пријател,познаник,другар или непријател,помалку или повеќе.
Значи некој и 100 добрини да ти напраи, а не дава намаз, ќе го упукаш (или нема да го третираш како брат во најдобар случај за немуслиманот, нели) попрво отколку некој што дава намаз, а никад у живот сурат не си му видел

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Додека муслиманите го правеле болдираното никогаш немале проблеми и никогаш не било во незавидни ситуации како ние денеска.
Останатото нема потреба да го коментирам,доби одговор на прашањето,твоето понатамошно мислење не ме интересира.
Следно прашање имаш?
Ti stvarno si bre ozbilen... A se zalite deka ste predmeti na ismejuvanje...:facepalm:
Nego ne dobiv odgovor....toa ti e isto kako da me prasas kolku e saatot i jas da ti odgovoram zelen...Again
Zosto ubivate i palite ako nekoj nacrta karikatura na muhamed....

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Ti stvarno si bre ozbilen... A se zalite deka ste predmeti na ismejuvanje...:facepalm:
Nego ne dobiv odgovor....toa ti e isto kako da me prasas kolku e saatot i jas da ti odgovoram zelen...Again
Zosto ubivate i palite ako nekoj nacrta karikatura na muhamed....

Многу јасно ти одговорив,што ти би направил некој да ти ја навредува фамилијата,за мене навредување на Исламот и цртање на карикатури на пратеникот Мухаммед и слични провокации се многу повеќе од тоа.
Убаво би било да ја тргнеш сликата,колку што знам не сум те навредил нити сум ти повредил некакви религиски чувства.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 17:26 ---
Значи некој и 100 добрини да ти напраи, а не дава намаз, ќе го упукаш (или нема да го третираш како брат во најдобар случај за немуслиманот, нели) попрво отколку некој што дава намаз, а никад у живот сурат не си му видел
Тоа е ситуација Шта би било кад би било.
Почитување и праведност е обврска во исламот за немуслиманите кои не ти нанесуваат штета.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Многу јасно ти одговорив,што ти би направил некој да ти ја навредува фамилијата,за мене навредување на Исламот и цртање на карикатури на пратеникот Мухаммед и слични провокации се многу повеќе од тоа.
Убаво би било да ја тргнеш сликата,колку што знам не сум те навредил нити сум ти повредил некакви религиски чувства.
Izvini ama jas neznam kako toa te navrediv... Mi dade komapacija ne mi dade odgovor... Sto tolku te voznemiruva ako vidis deka nekoj go frlil,zapalil kuranot...Koristish komjputer,internet ,razmislivas sovremeno a te pali prosta postpka na poedici....Na internet ima tolku mnogu glupi raboti ama nikoj osven vas ne se osuduva da pali i ubiva zaradi toa. Neli mislish deka toa e pogresno ?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Izvini ama jas neznam kako toa te navrediv... Mi dade komapacija ne mi dade odgovor... Sto tolku te voznemiruva ako vidis deka nekoj go frlil,zapalil kuranot...Koristish komjputer,internet ,razmislivas sovremeno a te pali prosta postpka na poedici....Na internet ima tolku mnogu glupi raboti ama nikoj osven vas ne se osuduva da pali i ubiva zaradi toa. Neli mislish deka toa e pogresno ?
Не. Се надевам дека сега ти дадов одговор.
Кога ќе ја избришеш сликата ќе продолжиме да дискутираме.
Имај убав ден,поздрав.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Znaci ti ja stavas religijata pred se....Duri i spremen si da protestirash ,ubivash i palis zaradi karikaturi i glupavi slikicki. Pa neli Islamot e miroljubiva religija...ili samo vo "nuzda" kako sto velis ti ?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Hattab1 и другите муслимани по форумов (може да прашате и некој од исламскиот форум на исламскиот центар):

Не смееме да ставаме слики на форумите од Мухамед? :cautious:
Ниту туѓи карикатури?
Тоа сакаат да кажат муслиманите?
АКО СТАВАМЕ СЛИКИ ОД МУХАМЕД, НЕМА ДА ПИШУВАТЕ НА ФОРУМОВ?
Казна за тоа што е, ако вашиот религиозен закон беше и правен закон на државата Македонија?

P.S. Смееме да го користиме неговото име во разноразни комбинции со други зборови или и тоа не бидува? Критика примате? Или не? Само конструктивна критика?
Може опис на таа критика?
Благодарам...

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Богомили и муслимани? :pos: Добро бе дете ти знаеш ли кои биле богомилите и кое учење имале? Што не ќе прочитам цццццц. Торбешите пред турците? :pos: Оф оф оф земјо Индијо.... каде си.

Добро бе кој спомна дека биле муслимани онака прашав само
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 20:02 ---
Арно си кажа да не мешаш теми.
Богомилите претставуваат христијански ерес,од каде врската со Ислам?
А Торбешите се Македонци,кои го примиле Исламот за време на Отоманска Империја.Што не е јасно?

Ништо за да не отворам посебна тема прашав само за Богомилите а ова за торбешите дека биле одамна го слушнав од еден професор што туку се праите некој паметни
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 20:22 ---
Znaci ti ja stavas religijata pred se....Duri i spremen si da protestirash ,ubivash i palis zaradi karikaturi i glupavi slikicki. Pa neli Islamot e miroljubiva religija...ili samo vo "nuzda" kako sto velis ti ?

Добро да те прашам во што веруваш ти што аку намести некој некоја карикатура од нешто во што ти веруваш каку ке се чуствуваш. Убаво си вика чоекот не сака да пишува навредливо е, И кај ти спомна дека ке убива ке пали ти се закани негде НЕ и после се праите поштени луѓе, дај ве молам. И пред да вратиш на некој пост прво прочитај и пробај да сватиш не каку теле во шарена врата ( без навреда )

Kajgana Shop

На врв Bottom