- Член од
- 7 март 2012
- Мислења
- 296
- Поени од реакции
- 55
I SUPPORT LOVE AND MAKING PEACE
Ја па мислеше педофилија и пукање неверници .. грешка да сум ти бил ..I SUPPORT LOVE AND MAKING PEACE
Директорот, шефот, лидерот...или било кој од примерите кој ги наброи нема ниту да те убие, ниту да те мачи ако си заминеш и најдеш нова работа, нов директор, нов шеф итн, итн. Така да споредбата не е воопшто адекватна.Во исламот човекот е роб само на еден Аллах, а во реалниот живот човекот им робува на многу други. Робува на директори, газди, шефови, рекетари, лидери... Со еден збор човекот денес му робува на системот а со друг збор на парите. И како и да вртиш човекот секогаш бил и ќе биде роб на нешто.
Дали ако ти поседуваш.....еве да речеме куќа која има два влеза, некој може да ти изигрува "коректор" и да ти кажува од кој влез смееш да влегуваш а од кој несмееш?! На кој начин таа куќа ќе биде твоја ако ти бидеш казнет поради начинот на кој ја користиш?Исламот не се стреми да биде сопственик на моралот на човекот туку негов коректор. Тој е како упатство за користење на некоја машина, или пак упатство за користење на лек. Има луѓе кои ги читаат тие упатства, и луѓе кои си тераат по свое. Има и такви кои ги читаат и пак си тераат по свое. Тука ништо не е страшно, секој има право на свој избор.
И не е само исламот тој што забранува хомосексуалност, врска за една ноќ, секс пред брак и др. Покрај муслиманите тоа го прави и целиот православен свет, поголемиот дел од католиците, евреите и многу други. И сега шо ќе кажеш ти, дека сите верници се будали? Епа ако вие атеистите се борите за правата на ваш начин, и ние верниците имаме право да се бориме за нашите права на наш начин
А дали е нормално да каменуваш некого затоа што неможат да сакаат двајца или тројца и да бидат интимни со нив, само затоа што религијата така им налага?Дали, е нормално оние кои поради многу причини не можат да бидат во брак, само заради религијата која така им налага, да не може да се разведат? Дали е нормално човек да живее во брак без љубов и почит? Дали пак оние кои сепак се разведуваат отфрлаат многу важен дел од нивната религија? Ова е само доказ дека Исламот не сака да контролира туку дава решенија кои се во корелација со човечките реални потреби. Последново го натурив само како пример па ако сакаш подетални информации пиши.
Ок така нека е. Моите коментари се многу пошироки, а тоа што вие коментирате само делови и ги вадите од контекст тоа е друга работа.......
Проблемот со вас е што сте заглавени во вашиот светоглед, слично како што коњите имаат оглав со кој неможе да гледаат лево или десно. Нормален религиозен човек?! Да погодам, тоа е единствено некој што ги дели вашите морални вредности нели? Дали знаеш дека на пример во индија ти ќе бидеш оној што не е нормален верник, затоа што конзумираш говедско?Како прво за нормален религиозен човек не е нормално да се биде со повеќе партнери наеднаш или пак да се одржува хомосексуална врска, и тој што го прави тоа сигурно не е религиозен или припаѓа на некоја друга религија или секта која дозволува такви работи. Јас за таква религија сега за сега не сум слушнал. од нас.
Овде ќе ти одговорам со твоите сопствени зборови:Можеби може у грција затоа што на нив педерлакот им е наследна особина ама во другите земји каде што религијата сеуште има вмешано прсти, тоа братче не пали и јас го поддржувам истото. Скраја да е од сите нас таа појава, скраја да е од сите нас ороспилак затоа што и него никој не го сака по дома. А кој шо го сака нека си го тера ама понастрана од нас.
... Што толку сте запнале со генерализирање.
Велиш да не се генерализира, а цела една нација ја направи со хомосексуални наследни особини! Велиш дека никогаш не навредуваш никого, а сите оние што имаат поинаков морал од твојот, ги направии ороспии и некој што никој не ги сакал по дома?!никогаш не навредувам никого( прочитај што сум пишувал на други места и ќе видиш дека е така).
Аман бе шо се фати сега за ова. Ете убаво шо ми кажа за новата вера иако признавам дека не сум слушнал. Ете ти ја и верувај како сакаш ти. И ако ја практикуваш истата тогаш оставине нас да си веруваме онака како што ние сакаме.
И јас имам другари што фанатично навиваат за одреден тим, но не поради страв, туку затоа што едноставно решиле дека тој е "нивниот" тим, затоа што татко им навива, затоа што другарите им навиваат итн. Слично е и со религиите, најфанатичните верници се најслични со овие навивачи. Верници се затоа што традицијата им го наметнала тоа а не затоа што сметаат дека има вистина во нивната религија.Знаеш ја сум навивач на Манчестер унитед и често пати се соочувам со други мои пријатели навивачи на други тимови кои кога го гледаат Манчестер со било која друга екипа да игра, тие се против него. Ги прашувам зошто мора толку да го мразат? Ете дури и да не игра против тимовите за кои тие навиваат, а сепак го мразат.
Одговорот е затоа што се плашат од оној тим кој секогаш може да биде посилен од нивните тимови. За разлика од нив пак јас секогаш сум само ЗА Манчестер и никогаш несум ПРОТИВ некого. Кога ги гледам другите, едноставно сакам да гледам само добар фудбал.
spored faktite naukata vodi do svetiot Kuran, svetiot Kuran vodi do vistinskata religijaИ јас имам другари што фанатично навиваат за одреден тим, но не поради страв, туку затоа што едноставно решиле дека тој е "нивниот" тим, затоа што татко им навива, затоа што другарите им навиваат итн. Слично е и со религиите, најфанатичните верници се најслични со овие навивачи. Верници се затоа што традицијата им го наметнала тоа а не затоа што сметаат дека има вистина во нивната религија.
Можеби ќе сакаш да го поддржиш твоево тврдење со примери?spored faktite naukata vodi do svetiot Kuran, svetiot Kuran vodi do vistinskata religija
Кои се тие научни факти, можеш ли да наброиш неколку?spored faktite naukata vodi do svetiot Kuran
Kako sto se veli deneska od naukata deka neboto se siri toa go veli Kuranot pred 1400god.Кои се тие научни факти, можеш ли да наброиш неколку?
Како на пример, ѕвездите служат за украс, месечината била преполовена и залепена повторно со салотејп, спермата се формира во рбетот, итн...
А тие факти се?spored faktite naukata vodi do svetiot Kuran, svetiot Kuran vodi do vistinskata religija
Со ОХО лепило, селотејпот ќе се гледаше, немаше Месечината така да биде убава...Кои се тие научни факти, можеш ли да наброиш неколку?
, месечината била преполовена и залепена повторно со салотејп,
http://www.youtube.com/watch?v=32IfkK0j7JEKako sto se veli deneska od naukata deka neboto se siri toa go veli Kuranot pred 1400god.
Nie so nasata sila go dignavme neboto, i nie go prosiruvame (Edh-Dharijat 47)
Баш напротив, планините се последица од тектонската активност (тресењето на земјата), а не нејзини стабилизатори.SE znae deka ako ne se planinite zemjata se trese:
I po zemjata nie podignavme planini za da ne se trese..(El Enbija 31)
http://www.spittoon.org/archives/9916Bebeto kako se sozdava vo matka. istoto go veli naukata i Kuranot; Potoa kapkata seme nie ja pretvorime vo zasirena krv od zasirena krv sozdavome parce meso od parce meso sozdaovme koski. a potoa koskite so meso gi obvikavme. potoa sozdadovme sosem drugo sustestvo pa neka e vishen Allah medju sozdatelite on e najubaviot ( El muminun 14)