Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Не треси зелини жити се. Ај една кажи што ја започнале Атеисти?
Pa neznam od koja da pocnam. SEKOJA E OD ATEISTITE.
Sekoja e od onie koi sakaat edna vlada vo svetot da ima.Od onie koi sakaat so svetot da upravuvaat. Od onie koi sakaat svetot da go kontroliraat. SEKOJA VOJNA E OD NIV. A vo niv se' ima samo VERNICI nema. Vernici koga velam,znaci luge koi krajno si ja pocituvaat sopstvenata religija,bez razlika koja e.

T

Tetro

Гостин
Ne,ne sum tolku naiven da kazam deka site muslimani se cvekinja za mirisanje. Huligani na sekade ima kolku da sakas,ne samo vo Islamot. No ako zboruvame za religijata,nemate pravo da go zboruvate toa,bidejki jasno toa religijata kako religija go zabranuva.
Slucai kako napadot na Ambasadata vo Saraevo,toa se huliganski raboti. No vie ne gi slusate optuzbite od strana na Rijasetot na Islamskata zaednica,od strana na reisot,na vodicot.... Sekogas go povtoruvate ona losoto od koe i nie kako vernici se stramime.
Zarem malku ima mafijaski organizacii kako Eta,kako Brigada Rosse,kako Koza Nostra,kade sto pretezno ateisti se.

Mnogu i mene mi e glupavo sto primer i jas ke zemam od edna filmska serija,no mnogu vistina ima. Gledajte Dolina na Volcite ke videte cii se teroristickite organizacii,koj gi drzi,koj gi finansira,koj pali ogan a koj go gasi ognot. Naivni glupaci za da formiras organizacija sekade mozes da najdes.
Прв болд:
Може да забранува религијата, а казната за зборување е смрт на соговорникот. Знаеме. Но, Вие немате право тоа да ми го забраните мене, јас не живеам според Вашите закони.

Втор болд:
Вие се срамите, но свесно го отфрлате и викате дека ние ве навредуваме Вас лично. Не е тоа навреда, пријателе, бараме одговори од Вас. Одговори нема, што Вас ве прави недостојни за комуницирање на ниво.

Еве и малку боенка.
Обвинуваш без докази. Со тоа што јас немам никој близок во тие организации, не смееш да ме класифицираш таму. Има закони за клевета, пријателе.

Долина на волци, Лисјата паѓаат, Кула стражара и слични серии не ме интересираат. Јас живеам во реално време.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Pa neznam od koja da pocnam. SEKOJA E OD ATEISTITE.
Sekoja e od onie koi sakaat edna vlada vo svetot da ima.Od onie koi sakaat so svetot da upravuvaat. Od onie koi sakaat svetot da go kontroliraat. SEKOJA VOJNA E OD NIV. A vo niv se' ima samo VERNICI nema. Vernici koga velam,znaci luge koi krajno si ja pocituvaat sopstvenata religija,bez razlika koja e.
Пак избегнуваш одговор а?
Нема таква помири се за разлика од исламот е секоја втора во светот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.260
Поени од реакции
12.268
Pa ako si Cionist,togas ne se somnevam. No ako si Evrein,ima razlika.
Ете што ми ти е маката... евреите... :)
Немој толкава омраза... Нивниот, твојот, нечиј друг бог ќе ги казни... нема што ти да се замараш со нив :)
Сонце... :)

Сум ционист, Скриена Рака, Нов Светски Поредок... се што ти ја храни омразата, јас сум тоа! Задоволен? :) Гледаш како сум ти потребен во животот...

Се некој друг ви е крив за било што на земјата... одлучивме ние,човекот е крив... но вие моравте да го поделите на раси и племиња и религии за да имате да обвинувате некој друг!
Ако... продолжете... така и треба да биде... :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ateist,sam si svesen za faktot deka takva rabota samo na TV mozes da vidis dodeka od nitu eden Musliman nema da sretnes deka prifakja takvo nesto (kako teroristicki napad nad civili). Jas si ja pocituvam svojata religija i znam,Hadis isto taka mnogu pati povtoriv vo koj Muhammed s.a.w.s zabranuva VO VOJNA da se ubie nekoj nevooruzan. Bilo da e zena,maz,starec,dete..... ako ne e vooruzan ne smee da se ubie. Znam kolku e sega dozvoleno vo mirna doba da aknam zgrada ili avtobus so skolarci. Uste zboruvate za isprani mozoci.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Heptagram... mnogu jasno kazav,mi se cini,deka od Evrein do Cionist ima ogromna razlika. Rabinite (evreite) priznavaat deka nemaat pravo na svoja drzava. Toa sam go vide od izjavata na eden Rabin. Cionisti,Eta i organizaciite kaj Muslimanite koi vrsat takvi zlodela se isto. A tie site se organizirani od nekoj sosema drug. VERNICI TAKVI NEMA. Nitu kaj Evreite,nitu kaj Muslimanite nitu kaj Hristijanite. Zboruvam za VERNICI ne za oshtapleri.

Ako ti sakas da mi gi iskrivis izjavite,sam si stetis,bidejki znaes sto kazav i znaes sto kazuvas.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.260
Поени од реакции
12.268
Ateist,sam si svesen za faktot deka takva rabota samo na TV mozes da vidis dodeka od nitu eden Musliman nema da sretnes deka prifakja takvo nesto (kako teroristicki napad nad civili). Jas si ja pocituvam svojata religija i znam,Hadis isto taka mnogu pati povtoriv vo koj Muhammed s.a.w.s zabranuva VO VOJNA da se ubie nekoj nevooruzan. Bilo da e zena,maz,starec,dete..... ako ne e vooruzan ne smee da se ubie. Znam kolku e sega dozvoleno vo mirna doba da aknam zgrada ili avtobus so skolarci. Uste zboruvate za isprani mozoci.
А да се качиш во двојка да видиш муслиманчињата како се однесуваат спрема девојчиња рисјански или немуслиманки? И тие од мали го следат куранот (ама изгледа малку го знаат, или пак гледаат од повозрасните)...
Пред 10 дена натепав едно некултурно детиште и ми опцу на албански и ми се закани дека ќе страдам! Ах, ќе ги памети шлаканиците и жалам што ми избегна втора рунда :)
Децата да си ги научете на однесување, не тука нам да ни ја кажуваш верата твоја насушна... Ние немаме ништо од твојата вера... Не чекајте вашите деца на стари години да ги оправате! Сега премногу глупости прават...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ајде ќе ги земам масоните за пример. Знаеш ли дека за бидеш масон МОРА да веруваш во бог? Атеисти аут... Појма немаш што зборуваш Соул, пој-ма!
Frenkie... neli Masonite se smetaat za Misterija i tajna organizacija. Ti brzo si svatil koja im e zadnata namera.

M

Muranyi

Гостин
Seedno e kako vie da ste im ja odsekle. Bezbroj pati eden primer i slucaj vo Irak go imam napisano. Amerikanskite "mirotvorci" vo prilika na pretres na avtomobilot vo bagaz im montiraat Bomba i im ja aktiviraat ili pred crkva ili vo pazar. Pa potoa mediumite ja prezemaat ulogata (i ti ateisticki) pa ke kazat deka siitite toa na sunitite im go napravile ili muslimanite na hristijanite ili hristijanite namuslimanite. Pa ke najdat nekoi lesni vo umot,tocno so isprani mozoci i od ednite i drugite,ke formiraat organizacija,ke im gi perat (tocno) mozocite. Svesen vernik,takvo nesto ne bi napravil. Toa jasno go potvrduva sekoja religija i ne treba mnogu da se studira od kade se site teroristicki napadi.

Pogledni sto napravija vo Amerika. Kulite bliznacki gi strusija samo da vovedat eden nov termin kaj muslimanite,otkako vidoa deka im propadna adutot za zagrozenosta na zenata vo Islamot,bidejki sega so Hidzab i se skoluvaat i izleguvaat,se dvizat,nikoj za nisto ne moze da gi spreci,sami odlucuvaat..... sega Terorizam.

E vidi sega cij mozok e ispran.
Кои НИЕ?Атеистите ли сакаш да кажеш?Јас не подржувам ничиво обезглавување,за мене човечкиот живот има највисока вредност и не смее да биде одземен најмалку за некоеси имбецилно обвинување дека некој правел магија?Каква магија,кои се тие глупости бе,живееш во 21 век а ми пишуваш за магии?Ајде те молам кажи ми како докажале дека човекот користел магија,да не има видео снимки или очевидци додека правел КАМЕ ХАМЕ БРАН?:tapp:
Какви филмови гледаш тоа не знам,истотака не знам што ве учат во џамиите,дали да ја практикувате верата или ви читаат книги од типот на "Тајните на Масонеријата" или "Нов светски поредок"?Да не беше трагично,ќе звучеше смешно.Зарем ти навистина веруваш дека една Америка се бори на Блискиот Исток поради тоа што сака да ги уништи Муслиманите?:pos:Не,неа ја интересира нафтата,профитот,моќта и ред други работи а Муслиманите ги користи само затоа што се доволно неписмени па може да ги манипулира.На крај краева,што имаат врска атеистите со окупацијата на Ирак????
Ти си лесен во умот зашто животот го раководиш само според една книга и не гледаш подалеку од неа.Наместо тоа,можеш да почнеш да ги отвораш очите,да почнеш да размислуваш малку за животот,читни нешто друго освен Куранот и можеби ќе сватиш всушност во каков свет живееме.
П.С.И не биди лицемерен,ако толку се залагаш за Исламот престани да куцаш по тастатурата зашто ако живееше заедно со чичкото со сабјата кој ти толку многу го браниш,интернетот за тебе ќе беше мисловна именка.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.260
Поени од реакции
12.268
Heptagram... mnogu jasno kazav,mi se cini,deka od Evrein do Cionist ima ogromna razlika. Rabinite (evreite) priznavaat deka nemaat pravo na svoja drzava. Toa sam go vide od izjavata na eden Rabin. Cionisti,Eta i organizaciite kaj Muslimanite koi vrsat takvi zlodela se isto. A tie site se organizirani od nekoj sosema drug. VERNICI TAKVI NEMA. Nitu kaj Evreite,nitu kaj Muslimanite nitu kaj Hristijanite. Zboruvam za VERNICI ne za oshtapleri.

Ako ti sakas da mi gi iskrivis izjavite,sam si stetis,bidejki znaes sto kazav i znaes sto kazuvas.
Абе не мешај државност со верување...
Гледам кај цепаш, смири се...
Евреите ќе ве поништат... тоа е факт... заради вас и ќе има трета светска војна, бидејќи, историјата мора да се повтори за последен пат... до трета мајка! :)

П.С. Морам да ти ја хранам омразата... го сфатив тоа :) Уживај сега...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
А да се качиш во двојка да видиш муслиманчињата како се однесуваат спрема девојчиња рисјански или немуслиманки? И тие од мали го следат куранот (ама изгледа малку го знаат, или пак гледаат од повозрасните)...
Пред 10 дена натепав едно некултурно детиште и ми опцу на албански и ми се закани дека ќе страдам! Ах, ќе ги памети шлаканиците и жалам што ми избегна втора рунда :)
Децата да си ги научете на однесување, не тука нам да ни ја кажуваш верата твоја насушна... Ние немаме ништо од твојата вера... Не чекајте вашите деца на стари години да ги оправате! Сега премногу глупости прават...
Toa zavisi od kulturata na lugeto. Sto ti e kriva religijata za toa ? Nemate osnova za debata. Spremete se i vratete se. Znaes li ti vo Italija kako se odnesuvaat Taljanite prema Muslimankite ? Vo slovenija isto. Si mrdnal li ti nadvor od drzavava ? Go imas li videno svetot osven preku TV ?
--- надополнето: Nov 2, 2011 3:42 PM ---
Zlatko. Zosto togas ne me razbiras mene koga ti velam deka i jas ne poddrzuvam necie obezglavuvanje ?

T

Tetro

Гостин
Не можете никако со некој да излезете на крај кога бега од прашања и ти објаснува со серија од телевизија бре.
За него тоа била реалноста...
Поголема перална на мозоци од телевизија, нема, пријателе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom