- Член од
- 15 март 2008
- Мислења
- 546
- Поени од реакции
- 63
Zosto dervishite se bodat so igli vo usta , koga tancuvaat hipnoticki tanci?
imas videno negde ili procitano?
zasto bas mi interesira.
Тоа се некои езотерички правци кои далеку забегале од Исламската основа.За нивното бодење со игли,искрено не располагам со некои податоци,но,верувам дека до колку навистина те интересира за тоа би можел и самиот да најдеш нешто по интернетов.Zosto dervishite se bodat so igli vo usta , koga tancuvaat hipnoticki tanci?
Не смеат. Затоа што прославувањето Нова година,китењето елки, Дедо Мраз (Св.Никола) итн.,немаат ништо заедничко со Исламот.Во основа тоа е христијански празник.Смеат муслиманите да китат елки?
Јас одамна ги имам оставено будаливе,но, не и Исламот.
Ostaj gi budalive so vo slobodno vreme si secat glavi, nego mora li na mali deca i bebinja, koi seuste ni imeto ne si go znaat da im go pravat ova.
Dosta veke ziveete vo vremeto na Muhamed, toa pomina, toa bese pred 1400 godini, ste zaglavile vo vremeto i prostorot..... :smir:
Не е Христијански празник..китењето елка нема врска со Христијанството..можеби смо некој сакал така да го претстави..(малку оф топик)Т
Не смеат. Затоа што прославувањето Нова година,китењето елки, Дедо Мраз (Св.Никола) итн.,немаат ништо заедничко со Исламот.Во основа тоа е христијански празник.
Fala na odgovorot. Ubavo kazano. :smir:За ова веќе имам пишувано на друга тема.Еве ти линк,прочитај ги постовите бр.6 и бр.14
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=34899
Mene ne mi treba nisto sto ke mi "asistira" vo obozuvanjeto na Gospod.Omer el Faruk напиша:А што се однесува до нас, ние со драга воља кружиме околу Бејтулах (Ќаба), првата зграда која човек ја зел за да во неа Го обожува Бога.
Не постои посилна,појасна,подефинирана и попрактична порака која говори дека релацијата човек - Бог е секогаш отворена и секогаш достапна за секого,сегде и во секое време од онаа во исламот.Fala na odgovorot. Ubavo kazano. :smir:
Sepak, edna recenica me kopka.
Mene ne mi treba nisto sto ke mi "asistira" vo obozuvanjeto na Gospod.
I, isto taka zagrizeno se zaprasuvam dali e vozmozno da so tek na vreme Kjaba od eden obicen kamen, koj na nekakov nacin "asistira" vo obozuvanjeto na Gospod, premine samiot vo objekt na obozuvanje?!
Inaku, ne sum voopsto protiv adzilakot, bas naprotiv, tuku edino nekoi raboti mi izgledaat zagrizuvacki.