Ал Каеда може да те удостои единствено со некој куршум вчело. :pos2:
Секако дека не си достоен повеќе на мое внимание,затоа одиш на игноре.
Човече, неси ни свесен колку си конфузен и колкав си лажливец.
Ај сега да ни кажиш каде не сум во право, и што не е право, и исправи го.
Јас обожавам да те слушам и читам и секако научам она што веќе го знам, а е не-добра форма на вистината.
Е сега ама да кажам дека тука, немате муда да банирате онаму каде што не можете да дадете одговор, затоа што и немате муда да дадете одговор, затоа што она е таа "црна дупка" на вашата совршена религија која целта и била повеќе општествено да уреди една држава, нација, народ, полуостров, отколку да распространи влијание и накај белиот човек, кој за жал преку Турчинот го довел тука.
Исламот како по суштина, така и по форма не е соодветен на психофизичката конституција на белиот човек, не е својствена како за менталниот така за физичкиот оклоп (и склоп) на човекот од ова хемисфера, "верникот" живее во канчите на стравот предизвикан од страна на законите кој се нужни за таа религија/вера место душевна еманципација и уживање во благодетите на тоа што ги нуди Бог со ослободување од сите тегоби, нагони и зла, преку верата и проштевањето (Христијанство), кај вас пријателе имаш страв, имаш закон. Законот е скриен страв, додека верата е отворена љубов манифестирана преку проштевање и сакање на секое чедо, со секакви маани.
Тоа го нема кај вас. Извини, ама такви сте.
Не бевте проблем до пред некоја година, кога во Македонија живееја Муслимани кој ја примиле само формата а не и суштината, за жал со огромните пропаганди, денес можеме да заприметиме како Муслиманите се конвертираат во "Муслимани", и место она шамија, која ја носеле жените и пред доаѓањето на турците на Балканов, денес девојките, жените носат шамија која се носи и е трендовски застепена во Исламските земји, односно арапските. Таквата културна асимилација, не се приметува но ја има на големо и тоа мене ми смета, како припадник на белата раса, кој пак ќе кажам може во благодетите на Исламот да ужива само како припадник на белата раса, и да му се моли на Бог на јазик кого тој милува да го зборува секој ден, да му се моли(клања) како што тој сам си милува и си сака, да носи фереџе или шамија кога сака и колку сака и ако сака, да чита Кур`ан не затоа што му е облигативен елемент од неговата релија, туку затоа што сака да знае, да научи и ако мисли дека тоа не е соодветно на неговиот карактер, на неговата карактерна особина тоа да го отфрли и да не се врши некаков "аксиолошки" притисок врз него за промена на она што практично им е трн во око на припадниците на таа религија.
Верата е во срцето, а не во законот!
Се додека е така, таа не е вера е религија!
Данкишн, мислам дека се разбравме... ?
ОК чим така, ама зошто тогаш велат дека Исламот е над секаква нација, кога не е така?
Или он е, над секаква нација што не е арабска.
Пази, имаш парадоксален врв во случајов. Зошто?
Арапите се нарекуваат свет народ (што е пример со сите семитски народи, првенствено со Евреите кој исто така до ден денес се нарекуваат божествен народ, свет, и ваков и таков), дека нивната култура која е наследство од практично пророкот Мухамед е исто така света, и јазикот кој го зборуваат е свет и тој јазик ќе бил официјален јазик во Рајот.
Е сега не дека нас(мене) Албанците ни станува како генетски вбризгнато тоа барањето за двојазичност итн... Ама се прашувам, што ќе прават Евреите кој (ги) дадоа претходно (сите) пророци, светци и луѓе кој општеа божји збор?
Што ќе биде со Ајнштајн, со Кант, со Александар ни наш великиот, со Аристотел, со Џингис Кан, кој биле великани во секој поглед на зборот, е арно ама не знаеле арапски, не биле муслимани, во рајот немаат пристап преведувачи, па не можат преведувач да си најдат и ќе останат надвор од него?
Што е финтата, со нас другите, Македонци, Албанци, Турци, Грци, Роми, Енглези, Германци. Ќе ни се даваат часови по арапски јазик пред да влеземе во рајот, за да можеме да се разбираме таму "горе"?
Сигурен сум дека ме разбираш што ти кажувам...