Ма немој Мики1,тако ти Бога,докле чеш људе варати.
1. Исус никаде не се се викал Христос,туку изворно на арамејски,еврејски или арапски (сеедно,за иста група на јазици станува збор) се викал Иса Месих,а не Исус Христос. Батали ги тие грцизми и врати се наназад на изворноста и на јазикот кој го зборувал.
2. Ислам = покорен на Бога! - Исус беше таков и тој ниту спомнал ниту изградил некаква Црква, ниту проповедал некакво си христијанство. Сето тоа е настанато после него од страна на грижливите фалсификатори на Библијата.
3. Никаде никогаш,ниту вчера ниту денес а ниту утре и така додека има век и свет ,ниту еден муслиман не рекол дека повторно треба да дојде Мухаммед а.с., туку рекол дека ќе дојде Иса а.с.,за да им ги опули очите на оние слепци кои цело време му припишувале нешто што не му доликува,и секако, за да им ја покаже правата вистина за него.
Не на Судниот Ден,туку непосредно пред смакот на светот,пред Судниот ден. А зошто ќе дојде Иса,Омер ел Фарук ќе ми ти каже:
-За да ја убие свињата и скрши крстот,или со други зборови кажано за да ги освести заспаните и да им ја покаже вистината за него.
"Poslije njih poslali smo Isaa, sina Merjemina, koji
je priznavao Tevrat prije njega objavljen, a njemu
smo dali Indžil, u kome je bilo uputstvo i svjetlo, i da
potvrdi Tevrat, prije njega objavljen, u kome je
tako|er bilo uputstvo i pouka onima koji su se Allaha
bojali" (Al-Ma’ida, 46).
A kad je Isa očita znamenja donio, on je rekao:
“Donosim vam mudrost i dolazim da vam objasnim
ono oko čega se razilazite. Zato se Allaha bojte i Meni
se pokoravajte, Allah je moj i vaš Gospodar, pa se
Njemu klanjajte, to je Pravi Put!” Ali su se stranke
izme|u sebe podvojile, pa neka iskuse nesnosnu
patnju na Dan bolni oni koji o Njemu krivo govore!
(Az-Zuhruf, 63-65).
Nevjernici su oni koji govore: “Allah je jedan od
trojice!” A samo je jedan Bog!... (Al-Ma’ida, 73).
(on) je predznak Smaka svijeta, zato nikako ne
sumnjajte u nj i slijedite uputstvo Moje, to je Pravi
Put (Az-Zuhruf, 61).
И конечно:
Sura An-Nisa', 159. ajet:
I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude
umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na
Sudnjem danu on će protiv njih svjedočiti.
Ете поради овие работи повторно ќе дојде Иса а.с. :smir:
Запалете му свеќа на Апостол Павле,Константин и Атанасије....па може и на Хиеронимус,големиот фалсификатор на Библијата.
Не ! Туку кон синтетизирање на она што било во Тевратот и Инџилот и нивно надоградување со Кур,анот. И доста го спомнувате Стариот Завет,демек Кур,анот е негов препис,зошто со тоа само уште повеќе се самозакопувате. Неколку пати ги оборивте главите и затворивте вашите широко отворени усти и го стишивте бучниот глас кога ви поставив прашање како може да се организира една држава според Новиот Завет кога немате никакво право во него,поготово казнено.
Ќе повторам уште еднаш:
-Како ќе му пресудите на некој убиец и било кој криминалец според Новиот Завет?
П.С. Стариот не го чепкај воопшто, пошто самиот го деградира и дисквалификува.
Повели Мики1.:wink: