Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Епа како ќе го објасниш влијанието? Значи неправиш ништо освен што набљудуваш! А тоа набљудување влијае на исходот! Дури има и име тоа влијание - колапс на брановата функција! Самите основоположници на квантната механика како Макс Планк и Нилс Бор посочиле на овој феномен!Види, тоа е природно однесување кое нема врска со свеста, наблудувањето влијае на материјата, да но дали твојата свест влијае на експериментот? Не, самото набљудување влијае со што се добива еден вид на мешање во експериментот. Не гледам каква врска тоа што честичките го менуваат своето однесување при набљудување има некаква врска со тоа што го дискутиравме претходно
--- надополнето ---
Јас не зборував за педофилија....јас прашањето го сватив: Дали би ми оговарало мое дете кога ќе порасне да биде хомосексуалец....Воопшто немислев за никаква педофилија!Малку неспретно се изразив но поентата ми беше дека педофилијата ќе биде институционализирана.
Ќе стане нова либерална догма.
И “научно“ ќе се докаже дека децата се сексуални битија кај кои сексуалноста е “репресирана“ и слично...веќе има конференции и симпозиуми на такви теми...