Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
F

Frankie Yale

Гостин
Хахах браво.
Се чудам оти сум магнет за вакви портали како тебе, дали ве боцкам кај што не треба.
Не грешка си, не е до тоа, јас и ти имаме друг однос. Знаеш кога ќе сретнеш некоја ретарда на улица и ја реметиш зошто ти е досадно? Или кога некој што знаеш дека лаже т.е врти филмови за се а ти пак го прашуваш демек си заинтересиран и се смееш на неговите лаги. Многумина биле во такви ситуации па ете зошто ти си магнет за "портали" како мене...

Него кажи ми ви што веруваш ти? За да можам да те цитирам после, не за друго. Рече дека треба да "престанеме да се вртиме во круг" и ме задолжи да најдам два контрадикторни поста (најдов повеќе а сигурно ќе најдев мнооогу повеќе да продолжев да барам).

Па ајде да те чуеме, тебе, човекот кој не верува но верува дека тој сам е бог, но верува дека постои друг бог кој е конечен со бесконечни потенцијали кои никогаш нема да станат бесконечни :lud:... Ајде кажи? :)

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
:eek:ftopic:
темава преминува во таа "Пост на кој што сте се изнасмеале"

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Има 5% православни. Толку.
Е добро де. Еве ти велиш чим сме толку "малку" значи неможе да сме во право. А вие кои сте ептен малку пак, може да сте во право. Каков е соодносот теисти/атеисти во светот? Огромен е бројот на теисти, атеистите се ептен, ништожно малку - по твоето значи вие не сте во право оти
Исправи ме ако грешам, ама ти овде викаш дека 95% од човештвото греши, а дека само вие, 5%, православни христијани сте у право.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Е добро де. Еве ти велиш чим сме толку "малку" значи неможе да сме во право. А вие кои сте ептен малку пак, може да сте во право. Каков е соодносот теисти/атеисти во светот? Огромен е бројот на теисти, атеистите се ептен, ништожно малку - по твоето значи вие не сте во право оти
Добро, бе Боби, па толку ли не разбираш?!? Постојат најмалку 5000 активни религии во светот. Секоја од нив има своја слика за Господ. Сите тие се контрадикторни едни со други. Единствено атеистите викаат дека сето тоа е глупост. Не ли и ти мислиш дека е апсолутно глупаво да очекуваш дека од сите тие 5000 токму твојата (5% од светската популација) е ВИСТИНСКАТА и дека токму твојот Бог е единствениот?!?!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Добро, бе Боби, па толку ли не разбираш?!? Постојат најмалку 5000 активни религии во светот. Секоја од нив има своја слика за Господ. Сите тие се контрадикторни едни со други. Единствено атеистите викаат дека сето тоа е глупост. Не ли и ти мислиш дека е апсолутно глупаво да очекуваш дека од сите тие 5000 токму твојата (5% од светската популација) е ВИСТИНСКАТА и дека токму твојот Бог е единствениот?!?!
braos, ashkalsum, braos i ja se potpisuam na ova taka e mislm jako sodrzajno polno so znacenje sekoja cest i RESPEKT!!!

Член од
7 февруари 2011
Мислења
115
Поени од реакции
2
Не оди тоа по автоматизам, автоматско спасение на душата. Човек не умира кога во неговата душа влезе бесмртен дух. Ако си отворен кон тој бесмртен дух, имаш шанса да не умреш, но ако не му дозволиш на бесмртниот дух да го заземе твојот дух и твоето тело умираш. Едноставно.
Која ти е верата, што трескаш глупости.Како тоа бесмртен дух кога душата е бесмртна?Објасними...

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Абе човек, ти изгледа не разбираш. Ти поставувам паралела на твоите ставови. Значи од кај јас да сум сигурњн дека православието е вистинската кога е само 5% од светот. А од кај си ти сигурен дека атеизмот е во право кога и атеистите се сптен мал бброј од светската популација? Тоа те прашувам.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Абе човек, ти изгледа не разбираш. Ти поставувам паралела на твоите ставови. Значи од кај јас да сум сигурњн дека православието е вистинската кога е само 5% од светот. А од кај си ти сигурен дека атеизмот е во право кога и атеистите се сптен мал бброј од светската популација? Тоа те прашувам.
Јас сум разумен. Размислувам критички и читам многу за историја, антропологија, социологија и психологија. Учам и резонирам и во ништо не верувам „на лепе очи“.

Фантастични се светските религии. Ептен се фасцинантни. И мртвите и живите. Чудесна е нивната моќ врз неукиот ум. Тоа многу ме запрепастува и затоа проучувам. Кога и ти би ги прочитал останатите „свети книги“ (не мора цели - доволно е да го сфатиш учењето кое е) мислам дека и тебе вербата во христијанството ќе ти се разниша.

Само пази - кога нешто ќе научиш, не можеш да го одучиш - кога нешто ќе разбереш, не можеш да го отсфатиш.

Пази се, пошто учењето е пат без враќање.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.447
Поени од реакции
5.130
Ај, иако цело време избегнуваш да ми одговориш во што веруваш...

Аха, сега те разбирам... :|

:lud:

Не се ни помачив убаво да побарам зошто ме мрзи да ти ги читам твоите мудри постови...

A ти си типичен пример за псевдо-интелектуалец...
Ова е само дел од неговите "мудри" постови...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не грешка си, не е до тоа, јас и ти имаме друг однос. Знаеш кога ќе сретнеш некоја ретарда на улица и ја реметиш зошто ти е досадно? Или кога некој што знаеш дека лаже т.е врти филмови за се а ти пак го прашуваш демек си заинтересиран и се смееш на неговите лаги. Многумина биле во такви ситуации па ете зошто ти си магнет за "портали" како мене...

Него кажи ми ви што веруваш ти? За да можам да те цитирам после, не за друго. Рече дека треба да "престанеме да се вртиме во круг" и ме задолжи да најдам два контрадикторни поста (најдов повеќе а сигурно ќе најдев мнооогу повеќе да продолжев да барам).

Па ајде да те чуеме, тебе, човекот кој не верува но верува дека тој сам е бог, но верува дека постои друг бог кој е конечен со бесконечни потенцијали кои никогаш нема да станат бесконечни :lud:... Ајде кажи? :)
Аааа значи ти си тој што реметил луѓе по улица па сега се префрли на форум.
Јасно ми е, само што тие на форум имаат друго име - тролови ги викаат.
Во што верувам !???
хмммм иако не сум склон кон верување ама ме тераш да верувам дека си глуперда.

--- надополнето ---

Ова е само дел од неговите "мудри" постови...
Ти ќути си и трај си......

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
abe i najmal broj da se, kvantitetot ne e dokaz, glupacite se najrasprostraneti vo sekoj narodd i vera, ateistite bar velat osnova na moralot e somilosta znaci moralot moze da se izvede i bez vera vo bog, ova ne e topla voda pa citajte luge mislam ako ja sakate vistinata, barajte....
Drugo sto ako vecina se vernici koga vecina se losi za kakvi vernici togas stanuva zbor??!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Колку ГБ собира чудово !?
Имаше еден филм од Мел Гибсон, не за друго...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom