Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Јас верувам во летечкото шпагети чудовиште... мислиш дека ме смета за разумен?
Во тој случај, сигурно си луд, ама ако зборуваш со Господ или ти се јавува Света Петка на сон, тогаш ти си еден од избраните.
Е сега, ако ти се јават Перун или Посејдон, тоа е веќе дискутабилно...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Тој што верува, верува затоа што му е страв. И тој страв му е вграден во системот кога бил дете. Како оние со кои работиш.
Грешка сте..стравот е друга работа,верување и страв се два различни поими.
--- надополнето: Nov 15, 2011 4:08 PM ---
Веќе ја знаеме ...
Само мислите но не ја знаете.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Во тој случај, сигурно си луд, ама ако зборуваш со Господ или ти се јавува Света Петка на сон, тогаш ти си еден од избраните.
Е сега, ако ти се јават Перун или Посејдон, тоа е веќе дискутабилно...
Teбе кој ти се јавува на сон?
Верувам дека освен мачори друго не гледаш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.819
Поени од реакции
8.833
--- надополнето: Nov 15, 2011 3:23 PM ---
Не ми се верува дека ова го читам ...по голема глупост не сум сретнала ...госпоѓице ќе ве молам преиспитајте се прво потоа пишувајте..ако не сте верник тоа е ваше право но немојте нешто што нема врска да пишувате нека не ве обзема гнев.
Може да ми кажете во што е глупоста? Да ме демантирате?
Или само не ви се допаѓа тоа што го напишав?

N

Nessa Alcarin

Гостин
--- надополнето: Nov 15, 2011 4:08 PM ---

Само мислите но не ја знаете.
Кај е Девина сега да ти каже за стравот од Судниот ден, па да не разбереш што сакаме да кажеме...
Ние мислиме дека ти мислиш дека ние мислиме дека ја знаеме ама всушност не ја знаеме... :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.819
Поени од реакции
8.833
Мислеќи дека има разумни .
Има. Дали навистина си психолог/педагог... или подлажнуваш?
Како тоа немало разумни луѓе, па со какви луѓе ти работиш? Ако твоите клиенти ти клацкаат со глава и ти викаат ,,да да, ма сосема сте во право, јас (родителот) погрешив, вие знаете подобро!!!,, запрашај се сериозно што е со нив. Во пракса луѓето си го бранат ставот, без оглед дали си ти компететна да им кажеш дека грешат.
--- надополнето: Nov 15, 2011 4:18 PM ---
Од сега ќе подразмислувам кога ќе зборувам за ,,психолози,, во множина, оти оваа работа не чини.
Јас ќе се чудам што да правам со возрасниот со пореметени перцепции, а тоа ќе да бил охрабрен од психологот во детството...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Има. Дали навистина си психолог/педагог... или подлажнуваш?
Како тоа немало разумни луѓе, па со какви луѓе ти работиш? Ако твоите клиенти ти клацкаат со глава и ти викаат ,,да да, ма сосема сте во право, јас (родителот) погрешив, вие знаете подобро!!!,, запрашај се сериозно што е со нив. Во пракса луѓето си го бранат ставот, без оглед дали си ти компететна да им кажеш дека грешат.
ЌЕ ве молам прво убаво прочитајте за што се однесува кога кажав има неразумни тоа се однесува за тука а моите клиенти никој не ги спомена не мешајте.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.445
.
Не рековме дека се исти. Рековме дека едното води до другото.
Ти ако си психолог и ако работиш со деца, нешто навистина е гнило во Данска.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Сами ќе ја дознаете.
What if...:rolleyes:
Да не ти е случајно членката Девина сестра, пријателка, роднина или на било кој начин сопатничка низ овој грешен свет одамна завладеан од лукавиот?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Кај е Девина сега да ти каже за стравот од Судниот ден, па да не разбереш што сакаме да кажеме...
Ние мислиме дека ти мислиш дека ние мислиме дека ја знаеме ама всушност не ја знаеме... :D
Може да ми кажете во што е глупоста? Да ме демантирате?
Или само не ви се допаѓа тоа што го напишав?
Еве вака како можете да кажете дека со донирањето во црква јас или било кој учествува во криминал тоа ми е многу неразбирливо и неможе да влезе во мојот контекст на размислување.
--- надополнето: Nov 15, 2011 4:31 PM ---
What if...:rolleyes:
Да не ти е случајно членката Девина сестра, пријателка, роднина или на било кој начин сопатничка низ овој грешен свет одамна завладеан од лукавиот?
Навистина завладеал лукавиот очигледно е тоа ....наместо да се слави името на Бог вие негирате е тука зазел учество лукавиот...жалосно за вас.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Навистина завладеал лукавиот очигледно е тоа ....наместо да се слави името на Бог вие негирате е тука зазел учество лукавиот...жалосно за вас.
Жално да не жали чоек. Наместо да му се клањаме на најмасовниот убиец Јахве му се клањаме на лукавиот кој никого не убил. Ццццццц....Жалосно
А тоа лукавиот дека бил лукав или лук јадел многу?

G

galaxy

Гостин
Само негирате без да дадете аргументи или воопшто да размислите.
Не е проблем да си имате цврсти ставови, ама со тоа што покажувате дека не сакате да ги преиспитате значи дека цвстите ставови не ви се на цврсти темели.

Од некој кој напиша дека е психолог очекував многу повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom