N
Nessa Alcarin
Гостин
Веќе ја знаеме ...Сами ќе ја дознаете.
Веќе ја знаеме ...Сами ќе ја дознаете.
Во тој случај, сигурно си луд, ама ако зборуваш со Господ или ти се јавува Света Петка на сон, тогаш ти си еден од избраните.Јас верувам во летечкото шпагети чудовиште... мислиш дека ме смета за разумен?
Грешка сте..стравот е друга работа,верување и страв се два различни поими.Тој што верува, верува затоа што му е страв. И тој страв му е вграден во системот кога бил дете. Како оние со кои работиш.
Само мислите но не ја знаете.Веќе ја знаеме ...
А ти не ни ја кажуваш за да гориме во пеколот?Само мислите но не ја знаете.
Teбе кој ти се јавува на сон?Во тој случај, сигурно си луд, ама ако зборуваш со Господ или ти се јавува Света Петка на сон, тогаш ти си еден од избраните.
Е сега, ако ти се јават Перун или Посејдон, тоа е веќе дискутабилно...
Може да ми кажете во што е глупоста? Да ме демантирате?--- надополнето: Nov 15, 2011 3:23 PM ---
Не ми се верува дека ова го читам ...по голема глупост не сум сретнала ...госпоѓице ќе ве молам преиспитајте се прво потоа пишувајте..ако не сте верник тоа е ваше право но немојте нешто што нема врска да пишувате нека не ве обзема гнев.
Кај е Девина сега да ти каже за стравот од Судниот ден, па да не разбереш што сакаме да кажеме...Грешка сте..стравот е друга работа,верување и страв се два различни поими.
--- надополнето: Nov 15, 2011 4:08 PM ---
Само мислите но не ја знаете.
Има. Дали навистина си психолог/педагог... или подлажнуваш?Мислеќи дека има разумни .
Има, само твоето нерационално гледање не ти дозволува да видиш.Мислеќи дека има разумни .
Само твое лично мислење, далеку си ти од вистината.Само мислите но не ја знаете.
Има. Дали навистина си психолог/педагог... или подлажнуваш?
Како тоа немало разумни луѓе, па со какви луѓе ти работиш? Ако твоите клиенти ти клацкаат со глава и ти викаат ,,да да, ма сосема сте во право, јас (родителот) погрешив, вие знаете подобро!!!,, запрашај се сериозно што е со нив. Во пракса луѓето си го бранат ставот, без оглед дали си ти компететна да им кажеш дека грешат.
ЌЕ ве молам прво убаво прочитајте за што се однесува кога кажав има неразумни тоа се однесува за тука а моите клиенти никој не ги спомена не мешајте.
Не рековме дека се исти. Рековме дека едното води до другото.Грешка сте..стравот е друга работа,верување и страв се два различни поими.
.
What if...Сами ќе ја дознаете.
Кај е Девина сега да ти каже за стравот од Судниот ден, па да не разбереш што сакаме да кажеме...
Ние мислиме дека ти мислиш дека ние мислиме дека ја знаеме ама всушност не ја знаеме...
Еве вака како можете да кажете дека со донирањето во црква јас или било кој учествува во криминал тоа ми е многу неразбирливо и неможе да влезе во мојот контекст на размислување.Може да ми кажете во што е глупоста? Да ме демантирате?
Или само не ви се допаѓа тоа што го напишав?
Навистина завладеал лукавиот очигледно е тоа ....наместо да се слави името на Бог вие негирате е тука зазел учество лукавиот...жалосно за вас.What if...
Да не ти е случајно членката Девина сестра, пријателка, роднина или на било кој начин сопатничка низ овој грешен свет одамна завладеан од лукавиот?
Жално да не жали чоек. Наместо да му се клањаме на најмасовниот убиец Јахве му се клањаме на лукавиот кој никого не убил. Ццццццц....ЖалосноНавистина завладеал лукавиот очигледно е тоа ....наместо да се слави името на Бог вие негирате е тука зазел учество лукавиот...жалосно за вас.
Само негирате без да дадете аргументи или воопшто да размислите.Навистина завладеал лукавиот очигледно е тоа ....наместо да се слави името на Бог вие негирате е тука зазел учество лукавиот...жалосно за вас.