Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Навистина, после коментаров се запрашувам со кого зборувам. Или тебе за почеток - никогаш не те запишале во прво одделение (пошто чисто, и тогаш прават тестови).

Психологија и идиотизам.... немаш поим што е ниту едното, ниту другото, ама не зошто си идиот, ти си само - неук.
Прекини!
Ако не, те ставам на листа на најдосадни :pos:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Can't wait... Ама Боди, ќе ги изгубиш моите лајкови... гледам слабо стоиш со фанови ;)
Фала за лајкчињата :)
Знам дека се од срце дадени. (y)
Не те ставам на никакви листи не се секирај, такви детски игри беа интересни до 5 одд.

Инаку фанови фала богу немам многу.
Тоа е добар показател за тоа дека сум "на правиот пат".

Еве ти еден лајк и од мене да не речеш лош човек сум бил
:D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Фала за лајкчињата :)
Знам дека се од срце дадени. (y)
Не те ставам на никакви листи не се секирај, такви детски игри беа интересни до 5 одд.

Инаку фанови фала богу немам многу.
Тоа е добар показател за тоа дека сум "на правиот пат".

Еве ти еден лајк и од мене да не речеш лош човек сум бил
:D
Те лаже Пума дека немаш фанови. Јас сум твојот најголем фан...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Почитувани пријатели денес знаете сите е Митровден голем христијански празник. Среќно !!!Само ме интересира како го доживувате овој празник ова прашање се однесува на атеистите.Претпоставувам дека некои од вас имаат именден,некој пак се поканети на именден и што правите на вакви денови?.Ме интересира и за другите верски празници што правите? Зарем седите дома сами,ги одбивате поканите на вашите пријатели ,или и покрај тоа што не верувате трчате по гости ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Почитувани пријатели денес знаете сите е Митровден голем христијански празник. Среќно !!!Само ме интересира како го доживувате овој празник ова прашање се однесува на атеистите.Претпоставувам дека некои од вас имаат именден,некој пак се поканети на именден и што правите на вакви денови?.Ме интересира и за другите верски празници што правите? Зарем седите дома сами,ги одбивате поканите на вашите пријатели ,или и покрај тоа што не верувате трчате по гости ?
Колку ти е длабоко и провокативно прашањето, задира во самата суштина на проблемот...

:cuc:

• Ми се допаѓа
Reactions: ime
D

dystopian

Гостин
Зарем седите дома сами,ги одбивате поканите на вашите пријатели ,или и покрај тоа што не верувате трчате по гости ?
Појма немав дека е Митровден, ја се извињавам. Иначе другите празници, особено Бајрам (Рамазан и Курбан) глумам најголем муслиман зошто како што би рекле другите, ја сум покварен и сакам пари да заработам... Шо ги ебам.

Ама не даваат ко порано, сега ми даваат само дедовците, вујковците и бабите, а и срамота е, не сум веќе дете. Порано кога имав 5-6 години знаев да соберам околу 100-200 евра по празник ама заебана работа, малечок бев што кур ќе ми се тие пари, па татко ми ми ги зимаше, викаше ќе ти ги чувам...

И за сунет исто, 7 години имав, собрав едно добри илјада евра (или марки беа?), мајка ми ми ги зема, рече ќе ти ги урочам во банка и ќе ги добиеш кога ќе бидеш полнолетен. Еве полнолетен сум, парите никаде ги нема...

Мамето нивно. :P Тоа е, искористи каде можеш, таков е животот...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Значи незнам ти како го сфаќаш однесувањето на атеистите, но... На именден не се кани како прво, туку кој милува оди... Како второ тоа не се прави заради христијанскиот празник, туку заради почит кон тој што си го слави. Како што христијанин оди на гости кај муслиман, на курбан бајрам, од почит кон домаќинот, и обратно... така и атеист може да оди на слава кај некој верник...
Татко ми е Митко, и дома го славиме празникот. Затоа не се чепкај таму те молам... Јас иако не верувам во св. Митре (или како и да се вика) сепак се јавив да му честитам и да се извинам што неможам да одам да го видам, не заради светецот туку заради човекот кој решил да го слави празникот.

p.s Happy???

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Јас на именден си чекам гости. Идат луѓето од кога имам една година, сигурно нема да им кажам: не ми доаѓајте повеќе. По гости не одам освен за матури, свадби и погреби, таков сум шо ќе ми прајш. Немам ништо против јајцата за Велигден и посебно баклавата за Бајрам. Само нека е весело.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Значи незнам ти како го сфаќаш однесувањето на атеистите, но... На именден не се кани како прво, туку кој милува оди... Како второ тоа не се прави заради христијанскиот празник, туку заради почит кон тој што си го слави. Како што христијанин оди на гости кај муслиман, на курбан бајрам, од почит кон домаќинот, и обратно... така и атеист може да оди на слава кај некој верник...
Татко ми е Митко, и дома го славиме празникот. Затоа не се чепкај таму те молам... Јас иако не верувам во св. Митре (или како и да се вика) сепак се јавив да му честитам и да се извинам што неможам да одам да го видам, не заради светецот туку заради човекот кој решил да го слави празникот.

p.s Happy???
Па навистина не ми е јасно ...не верувате само почитувате одредени личности а твоите најверојатно веруваат штом слават?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па навистина не ми е јасно ...не верувате само почитувате одредени личности а твоите најверојатно веруваат штом слават?
Што не ти е јасно? Го почитуваш оној што слави таков празник, а не и самиот празник.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Незнам дали ти имаш домашна слава, но ако имаш ги чекаш гостите на врата со тефтер и ги прашуваш во што веруваат??? Зошто неможе да ти стане јасно, дека има луѓе кои не веруваат во Бог но сепак знаат што е љубов и што е почит... Да на гости се оди поради почит кон домаќинот, не поради празникот... И да го славиме и кај нас се добредојдени сите кои го почитуваат татко ми и кои решиле оваа ноќ да ја поминат со него.
Јас ти кажав, овој ден е специјален за мене не поради христијанскиот празник, туку поради татко ми ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom