Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Вашите дефиниции го прават атеистот најобична машина која настанала случајно и како што настанала така и ќе ја снема.
И тоа е како и остало програма која ви е наметната. Знам по мене од времето кога и јас сум бил ист.
Твојата пак дефиниција за атеизмот нема ниеден атеист да ја прифати, колку и да пробуваш, затоа не се замарај со нив. Поработи малку на себе, за твое добро.

Спиритуалност и религија никаква врска немаат и не ги мешај тие работи.

Атеизмот ќе исчезне еден ден, се надевам што поскоро, кога ќе исчезнат религиите. Атеистите не работат по ничија и никаква програма за разлика од тебе или било кој верник (да и ти си сеуште верник, можда поинаков од повеќето, но верник).

Знаеш по тебе, кога ти си бил Атеист? :pos2:
На ова не можев а слатко да не се изнасмеам, ако во средно школо си научил една лекција за биг бенг и три лекции за Дарвин тоа не те прави Атеист.
Можеби си бил арелигиозен, неупатен во религијата, НО АТЕИСТ никогаш не си бил, да си бил ќе знаеше што е тоа атеист.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Религиите никогаш нема да исчезнат, може само да го изменат начинот на делување и да го променат „нештото“ во кое се верува. Секогаш ќе постојат луѓе кои имаат потреба да веруваат за да можат да опстанат. Со самото тоа не верувам дека и атеизмот би исчезнал.
Како и да е ... добро беше што ноќеска малку одмаравте со пишување, па се обидов се да прочитам ... и ништо не ве разбрав :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Религиите никогаш нема да исчезнат, може само да го изменат начинот на делување и да го променат „нештото“ во кое се верува. Секогаш ќе постојат луѓе кои имаат потреба да веруваат за да можат да опстанат. Со самото тоа не верувам дека и атеизмот би исчезнал.
Како и да е ... добро беше што ноќеска малку одмаравте со пишување, па се обидов се да прочитам ... и ништо не ве разбрав :)
Тоа не го знаеме ни јас ни ти (болдираното), и нема ни да го дознаеме нели?
А за атеизмот и јас истото го реков, ќе исчезне кога ќе ги нема религиите.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
MIKI Имаш ли доказ дека непостои Зевс, Јупитер, Вишну.....? Доказ за било кој од овие дека непостои?
И да, ќе заборавев, може ли да ги видиме доказите кој ти ги имаш?
Да, можам многу лесно да докажам дека идолатриските богови (Зевс, Јупитер..) не постојат и можам да докажам дека Бог постои. Доказите еднаш веќе ги наведов, а тоа се докази кои секој од нас ги има ВО СЕБЕ, но и НАДВОР од себе. Битно е, да го упатиме погледот на точното место, а не таму и некаде...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да, можам многу лесно да докажам дека идолатриските богови (Зевс, Јупитер..) не постојат и можам да докажам дека Бог постои. Доказите еднаш веќе ги наведов, а тоа се докази кои секој од нас ги има ВО СЕБЕ, но и НАДВОР од себе. Битно е, да го упатиме погледот на точното место, а не таму и некаде...
ДА, да, да. Тоа што ти можеш да докажеш никому не му успеало досега илјадници години. Што си ти? Бог лично или....?

АЈДЕ појави се

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Твојата пак дефиниција за атеизмот нема ниеден атеист да ја прифати, колку и да пробуваш, затоа не се замарај со нив. Поработи малку на себе, за твое добро.

Спиритуалност и религија никаква врска немаат и не ги мешај тие работи.

Атеизмот ќе исчезне еден ден, се надевам што поскоро, кога ќе исчезнат религиите. Атеистите не работат по ничија и никаква програма за разлика од тебе или било кој верник (да и ти си сеуште верник, можда поинаков од повеќето, но верник).

Знаеш по тебе, кога ти си бил Атеист? :pos2:
На ова не можев а слатко да не се изнасмеам, ако во средно школо си научил една лекција за биг бенг и три лекции за Дарвин тоа не те прави Атеист.
Можеби си бил арелигиозен, неупатен во религијата, НО АТЕИСТ никогаш не си бил, да си бил ќе знаеше што е тоа атеист.
Ти имаш очигледно некоја твоја оригинална претстава за тоа што е атеист.
Дефиницијата е многу проста бај д веј.
Сега ај да пробам да те дешифрирам.
Викаш атеизмот зависи од религиите и ке исчезне еден ден.
Ок ако е така тогаш е производ на антагонизмот против религиите.
И ве сваќам до негде, ве лажел некој можеби и со животи. Ама не значи дека треба да отфрлиш
се што е спиритуално(ај по ваша желба зборов :) )
Јок

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ДА, да, да. Тоа што ти можеш да докажеш никому не му успеало досега илјадници години. Што си ти? Бог лично или....?

АЈДЕ појави се

Од Твоиве ставови на форумов, очигледно е дека си бил и сеуште си бааги отсутен од реалноста и реалното живеење, што значи дека живееш во некоја своја вируелна реалност, во која важат само Твоите вистини. На многумина им успеало да го докажат Божјото постоење, на поединци дури им успева да Го видат Христа Бога, но очигледно дека тие докази не дошле до Тебе или се работи за докази кои не Ти се по кеифот...

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
И ве сваќам до негде, ве лажел некој можеби и со животи. Ама не значи дека треба да отфрлиш
Јок
Терминот Атеизам е измислен од страна на верниците за да ги „маркираат“ неверниците. Затоа и не греши дека ќе исчезне (ако по некоја случајност се исполни условот) ... но како термин а не и како однесување/верување/неверување/поимње/што и да е.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јок
Токму така, дефиницијата е проста, не знам зошто ти ја усложнуваш. Никаде не се спомнува дека атеист треба да „верува“ во некоја теорија (која и да е). Пак ке ти речам ако во средно школо си научил една лекција за биг бенг и три лекции за Дарвин тоа не те прави Атеист.
Погледни си ги постовите, па и темава што си ја отворил. Нема а да не спомнеш атеист. Се правиш демек си над тоа Ниво? Или пак имаш ноќна мора од Атеисти? Што ти е проблемот?

Нас никој ништо не не лажел, но дека кај тебе преовладуваат догми (догми за разлика од верниците кои имаат само една, ти имаш повеќе) и дека тебе некој те лаже е повеќе од очигледно.

Кој тоа ти рекол дека отфрламе спиритуално? И тоа ли стои во твојата дефиниција за атеист? Дај бе дете остави не раат со твоите дефиниции за атеист. Научи прво што е тоа, за да бидеш на чисто. Но почни прво од себе, расчисти си со себе си.

Спиритуално и религиозно врска немаат едно со друго.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Токму така, дефиницијата е проста, не знам зошто ти ја усложнуваш. Никаде не се спомнува дека атеист треба да „верува“ во некоја теорија (која и да е). Пак ке ти речам ако во средно школо си научил една лекција за биг бенг и три лекции за Дарвин тоа не те прави Атеист.
Погледни си ги постовите, па и темава што си ја отворил. Нема а да не спомнеш атеист. Се правиш демек си над тоа Ниво? Или пак имаш ноќна мора од Атеисти? Што ти е проблемот?

Нас никој ништо не не лажел, но дека кај тебе преовладуваат догми (догми за разлика од верниците кои имаат само една, ти имаш повеќе) и дека тебе некој те лаже е повеќе од очигледно.

Кој тоа ти рекол дека отфрламе спиритуално? И тоа ли стои во твојата дефиниција за атеист? Дај бе дете остави не раат со твоите дефиниции за атеист. Научи прво што е тоа, за да бидеш на чисто. Но почни прво од себе, расчисти си со себе си.

Спиритуално и религиозно врска немаат едно со друго.
И што те прави атеист ?
Ај освен неверување у божества што треба уште да верува или неверува или евентуално да знае еден атеист.
Ајде просветли не со конечната дефиниција за атеист.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Терминот Атеизам е измислен од страна на верниците за да ги „маркираат“ неверниците. Затоа и не греши дека ќе исчезне (ако по некоја случајност се исполни условот) ... но како термин а не и како однесување/верување/неверување/поимње/што и да е.
Токму така. Тоа и ми беше поентата

--- надополнето ---

И што те прави атеист ?
Ај освен неверување у божества што треба уште да верува или неверува или евентуално да знае еден атеист.
Многу пати веке сум го кажал тоа. Тешко ти е да ги сублимираш последните неколку постови? ОК.

Еве ти изџвакано овде пост бр.429

--- надополнето ---

Од Твоиве ставови на форумов, очигледно е дека си бил и сеуште си бааги отсутен од реалноста и реалното живеење, што значи дека живееш во некоја своја вируелна реалност, во која важат само Твоите вистини. На многумина им успеало да го докажат Божјото постоење, на поединци дури им успева да Го видат Христа Бога, но очигледно дека тие докази не дошле до Тебе или се работи за докази кои не Ти се по кеифот...
Знам дека авокадо било вкусно. Џони јадел па ми раскажуваше.... :vozbud:

Твоиве докази баш на тоа ми личат, имало некој кој по којзнае какво дејство имал некои халуцинации, па ти тоа го земаш за доказ? Јас не видов доказ од твоја страна.

За да кажеш некому „очигледно е дека си бил и сеуште си бааги отсутен од реалноста и реалното живеење“, треба самиот да си свесен во која реалност живееш. За твојата таканаречена реалност знаеме.
Кој во каква (виртуелна или каква и да е) реалност живее е повеќе од очигледно. А што ако сите сме во иста виртуелна реалност? Што е реално а што е виртуелно? Знаеш ли?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Многу пати веке сум го кажал тоа. Тешко ти е да ги сублимираш последните неколку постови? ОК.

Еве ти изџвакано овде пост бр.429
Не ми е тешко на мене да те разберам, ама има нешто што цело време го вртиш од околу па на ќош.
Ок нема везе. Ти викаш науката, ама таа се развива на местата како ареа 51.
Тоа што е останато е шушљак што се бори за престиж и пари.
На патот не бираат сретства, што значи многу тешко и со мејнстрим науката.
Мислиш дека лесно ќе пројдеш со науката....си се заебал.
Истите манипулатори што оперираат у Ватикан се спонзори на науката.
Запамти го ова.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ајде пак, надробено, по 100-ти пат, како за мали деца или за малоумни возрасни:

ЧОВЕК КОЈ ПОРЕКНУВА ПОСТОЕЊЕ НА БОГ ИЛИ БОЖЕСТВА

Мислам, how difficult can i t be?!?!

И уште еднаш, за ептен малоумните возрасни, драматизирано:

Особа А: „Ти, бе, веруваш у Зевс?“

Особа Б: „Не!“

Особа А: „Ијааа..., а веруваш у Шива?“

Особа Б: „Не!“

Особа А: „Ахааа, значи сигурно веруваш у Јахве!“

Особа Б: „Не, бе, глуп! Ја сум АТЕИСТ - НЕ ПОСТОЈАТ БОГОВИ!!!“

Толку. Тоа е АТЕИСТ.

--- надополнето ---

Не ми е тешко на мене да те разберам, ама има нешто што цело време го вртиш од околу па на ќош.
Ок нема везе. Ти викаш науката, ама таа се развива на местата како ареа 51.
Тоа што е останато е шушљак што се бори за престиж и пари.
На патот не бираат сретства, што значи многу тешко и со мејнстрим науката.
Мислиш дека лесно ќе пројдеш со науката....си се заебал.
Истите манипулатори што оперираат у Ватикан се спонзори на науката.
Запамти го ова.
Со теории на заговор - мрш у мистерии! Дај доста ја прљаш темава, стварно!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom