wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.671
- Поени од реакции
- 34.136
Значи да се пробивам јас како партиско војниче, ако неќам проблеми со власта, а?Ако ти кажам, ќе ме гонат од УЈП....(ха-ха-ха!)
Ве тепаат на бенефициите. Добар си бе Мики..
Значи да се пробивам јас како партиско војниче, ако неќам проблеми со власта, а?Ако ти кажам, ќе ме гонат од УЈП....(ха-ха-ха!)
Значи да се пробивам јас како партиско војниче, ако неќам проблеми со власта, а?
Ве тепаат на бенефициите. Добар си бе Мики..
...истото сум и ваа година, разбираш...... лани беше архитект,
Си поиграваме со сарказмот де, најубаво се кажува така вистината..Ц....Се шегував.
Постовиве ги пишувам како моја верничка должност, за да посведочам за мојот Бог и мојата вера и за тоа, не добивам ниакви пари или било каков друг надомест.
Во Црквата, верните делуваат во слава Божја и за свое спасение.
...е ми, то ти е „отворен ум„ а не ка некои таму...годинава си физичар...
Не.Као, должност на секој верник е да ги убедува неверниците да веруваат?
Ќе биде некад, благонадежност можда после 5-6000 години, ма ни тогаш...на човек му е дадено извесно знаење, решетка, стега од која нема бегање во врска со овие прашањаНие само не се обидуваме да го решиме проблемот со замислен лик. Ние бараме вистински објаснувања.
и ја иам некои теории у "тефтерот" ама се мислам дека ќе паднат у вода (додуша налик на досегашните важечки) уште у прв секунд. Затоа не ги ни спомињам (во нив нема џуџиња и змејови)...али може да...понатаму негде.Теории има многу, и јас можам веднаш да ти измислам нова, лично моја
Посочи ја мојата контрадикторност. Но ако самиот бараш логика во мојата вера, нема да ја најдеш.Ти воопшто што пишуваш овде си контрадикторен.
Не се сложувам.Ќе биде некад, благонадежност можда после 5-6000 години, ма ни тогаш...на човек му е дадено извесно знаење, решетка, стега од која нема бегање во врска со овие прашања
Не ми е само јасно, како можат доказите сами од себе нешто да докажат, а притоа да не постои толкувач на тие докази, кој (толкувач) ќе ги истолкува согласно своите сцинетистички предрасуди и интереси.Доказите не лажат, научниците не решиле да докажат дека земјата е стара е четири ипол милијарди години туку константни мерења покажувале постојано на истиот резултат.
Всашнос и плима и природа ни се дадени од Бога така да...не згрешиле за разлика од нашиве сега шо менваат теории појќе од шо мењал Тито чорапи.Не се сложувам.
Пред 200 години земјотресот беше Божја казна. Денес не е. Плимата и осеката ги правеше Господ. Денес не.
Намерно. Што подалеку, тоа потешко да некој каже дека не е така. Она што е близу, до нивниот нос не знаат да го објаснат, но за подалечното имаат дури и доказиЗашто, на пример, на еволуционистите им се омилени оние цифри од катаљони години? Случајно? Намерно?
Науката се обидува да најде одговори на феномените кои не опкружуваат, во многу од овие случаи е успешна. Многу од нив трпеливо чекаат да бидат објаснети.Всашнос и плима и природа ни се дадени од Бога така да...не згрешиле за разлика од нашиве сега шо менваат теории појќе од шо мењал Тито чорапи.
На пример сега во оптек е и теоријата за два универзуми кои се шират и збираат назименично, но дали...пак немаат одговор за почетоците.
Немаат и мислам дека нема да имаат капацитет да стигнат до одговорот, без разлика на технологијата осим ако не преминеме од материјално енергетски во чисто енергетски суштества, но ќе треба "да си играме и со" времето. Во секој случај за 50 години (од Аполо) едвам стигнавме до Марс (но ман, но кру), многу неуспешни лансирања дури и неколку км над земјата, а се надеваме дека ќе стигнеме научно да се докажат ваков вид одговори? Не тешко, незамисливо.
Дури и на земјата има огромен број непознаници на кои сите даваат теории и се чудат, но научно се докажливо необјасниви. Пример? Вчерашната емисија на дискавери сајанс за мачка и куче кои предвидуваат/чувствуваат смрт/испуштање душа кај човекот. Даваа теории но самите заклучија дека немаат врска со реалноста. Духови, енергии, души...тој што видел знае дека нема зеање со тоа, а за истото нема објаснување (тргнете ги на страна мозокот, тревата и печурките)
. Многу од нив трпеливо чекаат да бидат објаснети.
.
За да се прифатат вистните од религијата, потребна е вера, оти религијата ионака не нуди вистини за и од овој Свет, туку „од„ и „за„ другиот Свет.Религијата нуди ирационални, слабо логични и инфантилни објаснувања единствено за настанокот на светот од кои сите, без исклучок, паѓаат на првиот тест/проверка на елементарната логика.
Каде не однесе науката? Во „убавата иднина„?Прашањето е сега: Дали човек сака се чувствува задоволен со инфантилно и нелогично објаснување или ќе се дрзне да истражува и да оди онаму каде трагата ќе го однесе?
Аха... и да обрнеш внимание на некои вистински факти:Всашнос и плима и природа ни се дадени од Бога така да...не згрешиле за разлика од нашиве сега шо менваат теории појќе од шо мењал Тито чорапи.
На пример сега во оптек е и теоријата за два универзуми кои се шират и збираат назименично, но дали...пак немаат одговор за почетоците.
Немаат и мислам дека нема да имаат капацитет да стигнат до одговорот, без разлика на технологијата осим ако не преминеме од материјално енергетски во чисто енергетски суштества, но ќе треба "да си играме и со" времето. Во секој случај за 50 години (од Аполо) едвам стигнавме до Марс (но ман, но кру), многу неуспешни лансирања дури и неколку км над земјата, а се надеваме дека ќе стигнеме научно да се докажат ваков вид одговори? Не тешко, незамисливо.
Дури и на земјата има огромен број непознаници на кои сите даваат теории и се чудат, но научно се докажливо необјасниви. Пример? Вчерашната емисија на дискавери сајанс за мачка и куче кои предвидуваат/чувствуваат смрт/испуштање душа кај човекот. Даваа теории но самите заклучија дека немаат врска со реалноста. Духови, енергии, души...тој што видел знае дека нема зеање со тоа, а за истото нема објаснување (тргнете ги на страна мозокот, тревата и печурките)
--- надополнето ---
Намерно. Што подалеку, тоа потешко да некој каже дека не е така. Она што е близу, до нивниот нос не знаат да го објаснат, но за подалечното имаат дури и докази
Ето, мене не „мучи„ прашањево: како е можно од нежива и чисто механички устреона материја, на настане живот, макар и едноклеточен?Вторите се non-теистите (атеисти и агностици) кои се обидуваат да дадат разумни и логички прифатливи објаснувања за секое прашање кое гомачи човековиот ум.
Универзумот фунцкионира совршено, додуша, малку е оштетен, ама сепак се врти (што би рекол Галилео), и има своја длабока смисла.Теистите се задоволни во своето несфаќање на универзумот и начинот на кој тој функционира. Затоа што им е така покомотно и поизвесно.
.
Превод: кога на научникот ќе му „понестане„ текст, тој се спушта во изложување на маса од зборови, со кои сака ја ги пополни слабите места од теоријата, а во чија вистинитост самиот верува.Превод: „Кога човек е решен да верува во нешто, тогаш апсурдноста на доктрината ја потврдува нивната верба“
Иххх, што ти е се вели „отпимизам„.
Само, тоа трпеливоста стана предолга а ниедна наука не ни даде ниту една конечна вистина.
За да се прифатат вистните од религијата, потребна е вера, оти религијата ионака не нуди вистини за и од овој Свет, туку „од„ и„ з„а другиот Свет.
А со која логика го објаснуваш постоењето на се околу Тебе?
* * *
Каде не однесе науката? Во „убавата иднина„?
Масата од зборови (15-16, колку ли беа) се разбирливи, Мики. Ако не од прв пат, тогаш од втор или од трет. Пораката е јасна. Ти треба само капацитет да ја разбереш.Превод: кога на научникот ќе му „понестане„ текст, тој се спушта во изложување на маса од зборови, со кои сака ја ги пополни слабите места од теоријата, а во чија вистинитост самиот верува.
Признавам, не можам да замислам временски период од милијарада години, но кога Те прашам како Тебе тоа ти успева, ми покажа две сликички со геолошки и биолошки податоци...Ц,ц,ц...Тоа што ти не можеш да сфатиш што е милијарда ти го прави овој проблем.
Наодите од теренот се „ствар„ на толкување - еволуцонистите се махери за погрешно толкување на фосилните факти!Наодите од теренот ти зборуваат за една многу постара земја и универзум.
Ајде де! Е ми, дај тогаш да ги укинеме сите науки, философии и уметности! Што ќе ни се!Конечна вистина не постои.
Дај ми една таква конечна лага.Постои само конечна лага.
Најмасовните војни и намасовната манипулација со умовите од луѓето се водат токму во оваа убава, море, најубава од сите можни идни иднини...жни.
Да, науката не' однесе во поубава иднина. .
Де бе, јас до пред малку мислев дека мама и тато ме родиле...А она, науката вмешала прсти!Све што гледаш околу тебе, просто чоече, е благодарение на науката!