F
Frankie Yale
Гостин
Me претрка DBack Eве едно пократко и поедноставноПогледни го погоре поставеното глупаво прашање за милијардите...
Me претрка DBack Eве едно пократко и поедноставноПогледни го погоре поставеното глупаво прашање за милијардите...
Ааааааааа....:nesvest:
Me претрка DBack Eве едно пократко и поедноставно
Абе, прост, ја ли сум ти тутор тебе, па да ти џвакам работи како на мало дете. Википедија ти дава едноставно срочено објаснување за методите кои се искористени за утврдување на старост на земјата. Си можел барем да кликнеш на линкот, пошто е очигледно дека ништо не си прочитал.Ааааааааа....:nesvest:
А мор, а кај отидоа твоите согледувања, размислувања, заклучувања, испитувања и тако даље и томе слично?....
Па еве, веќе заклучувам дека твојот врвен домет во размислувањето да Ти била Википедија......:nesvest:
Ах за ова зборував претходно, не е дека нема докази него не сакаш да ги прифатиш. Има разлика... Знаев дека за џабе се мачам со постирање на линкови и со оглед на тоа колку брзо одговори чисто сумњам дека и два реда си прочитал од линкот.Ааааааааа....:nesvest:
А мор, а кај отидоа твоите согледувања, размислувања, заклучувања, испитувања и тако даље и томе слично?....
Па еве, веќе заклучувам дека твојот врвен домет во размислувањето да Ти била Википедија......:nesvest:
--- надополнето ---
Веќе имам напишано: кога на науката ќе почнат да и недостигаат докази, таквите „дупки„ во некоја научна теорија, се „затињаат„ со маса од (не)убедливи зборови, а во тие зборови веруваат само авторите на тие зборови.
Ништо не чита. Ништо не клика. Само блада.Ах за ова зборував претходно, не е дека нема докази него не сакаш да ги прифатиш. Има разлика... Знаев дека за џабе се мачам со постирање на линкови и со оглед на тоа колку брзо одговори чисто сумњам дека и два реда си прочитал од линкот.
А дека беше Ти кога јас ја читав таквата литература?...Знаев дека за џабе се мачам со постирање на линкови и со оглед на тоа колку брзо одговори чисто сумњам дека и два реда си прочитал од линкот.
Абе ој си легни... лани беше архитект, годинава си физичар... само да се лажело!А дека беше Ти кога јас ја читав таквата литература?...
Тoa болдираното со тек на време станува догма.Ааааааааа....:nesvest:
--- надополнето ---
Веќе имам напишано: кога на науката ќе почнат да и недостигаат докази, таквите „дупки„ во некоја научна теорија, се „затињаат„ со маса од (не)убедливи зборови, а во тие зборови веруваат само авторите на тие зборови.
Она што ми е „најсумњиво„ е тоа што таа цифретина од катаљарди години, се појавува после Дарвоновата небулоза за еволуцијата, а уште „посумњиво„ ми е то, што почетната проценка за старост, изразена во милиони години, денес инфлаторно порасна на 4.7 милијради (!!!) години...Википедија ти дава едноставно срочено објаснување за методите кои се искористени за утврдување на старост на земјата.
Aјмо чаршиски муабети сеа, па нели не знаеше како измериле? Ај неме везе битно ете ти доказ кој бараше, тој линкот што ти го постирав е само скратено и просто објаснување за да полесно сфатиш а можеш и да земеш да читаш и цели книги напишани од геолози ако се сомневаш во веродостојноста на тој линк.А дека беше Ти кога јас ја читав таквата литература?...
Абе седни ипрочитај го тоа линкот. Колку може да ти е тешко тоа?!?! Ако не знаеш амнглиски - ќе ти преведам.Она што ми е „најсумњиво„ е тоа што таа цифретина од катаљарди години, се појавува после Дарвоновата небулоза за еволуцијата, а уште „посумњиво„ ми е то, што почетната проценка за старост, изразена во милиони години, денес инфлаторно порасна на 4.7 милијради (!!!) години...
Хмммм,, веројатно, во иднина, со некоја „најнова„ научна метода, ќе имаме проценка од хххххх...години.
Аирлија работа!
Има една теорија за настанокот на месечината која смета дека месечината можеби била формирана како резултат на удар на земјата со некоја друга планета па нова површина се формирала од стопениот камен и всушност земјата би можела да биде многу постара. Ама едно е сигурно, НЕ Е 6,000 ГОДИНИ СТАРА! Обични мерења на фосили на човеколики мајмуни даваат старост од неколку милиони години, да не збориме за за диносаурусите. Ама нормално, според тебе сево ова е лага, тие фосили најверојатно се поставени за да Господ ја тестира нашата верба кон него.Она што ми е „најсумњиво„ е тоа што таа цифретина од катаљарди години, се појавува после Дарвоновата небулоза за еволуцијата, а уште „посумњиво„ ми е то, што почетната проценка за старост, изразена во милиони години, денес инфлаторно порасна на 4.7 милијради (!!!) години...
Хмммм,, веројатно, во иднина, со некоја „најнова„ научна метода, ќе имаме проценка од хххххх...години.
Аирлија работа!
DBack, не барав од Тебе линкови и клипчиња...Туку она, кое веројтано намерно прескокнуваш, а тоа е: твоите лични размилсувња, мозгања, проверки и сл.Абе седни ипрочитај го тоа линкот.
Да, паѓам на докази од ваков шпекулативен тип...:nesvest:можеби.
Староста се мери на веродостоен начин преку радиометричко датирање... "Можеби" е за една од теориите за настанокот на месечината која ја искористив како пример дека доколку тоа мерење не е точно т.е мери "помлади камења" тоа значи дека Земјата е уште постара а не помлада.Да, паѓам на докази од ваков шпекулативен тип...:nesvest: