- Член од
- 22 јуни 2013
- Мислења
- 169
- Поени од реакции
- 70
Ова некој ти го кажал, сам до таму не можеше да стигнеш.знам дека не се лиже,
Ова некој ти го кажал, сам до таму не можеше да стигнеш.знам дека не се лиже,
6) Па еве нели и врстава мајмуни ја знаете и тоа го кажал Дарвин, нели? Јас лично не го почитувам, но оваа негова изјава би требало да ја знаат оние кои ги трифатиле неговите ограничени „теории“ за настанокот.1) Од своите родители. Ако добро сум го разбрал процесот на размножување кај луѓето, тоа е вообичаениот начин.
2) Душата е состојба на умот. Ментални процеси и однесување.
3) погледни под 2
4) погледни под 2
5) Шимпанзата (и Бонобо ) се најблиските сродници од друг вид на човекот
6) (Објасни те молам)
7) Јас верувам дека од кога ќе го кликнам копчето кое вели "Испрати мислење" поракава ќе ми биде објавена на форум.
Б) Анархијата не подразбира недостаток на ред, поредок или закон. Анархијата представува недостаток на хиерархија,владеење и/или државна организација во едно општество. Состојбата во која секој прави што си сака се нарекува хаос.
А зошто се потребни докази? На крајот на краиштата никој никого не го тера сосила да верува во нешто.интересен текст. ај сега да земеме дека религијата е за да има ред. значи нема везе со духовноста и бог. хммммм, интересно
дали сега религијата ја игра таа улога на полицаец? или е надмината? ако е надмината, тогаш која е нејзината поента во денешно време?
тоа со прашањата се работи кои сите сакаме да ги знаеме. само за едното има одговор, атеистите не веруваат во ништо (читај божество). јас му верувам на мојот другар дека ова или ќе го направи за мене, јас верувам дека ќе го доживеам утрешниот ден, но тоа нема врска со “верување“ во смисол кој ти го мислиш
прв болд: ако ја прифатиме дарвиновата теорија, тогаш твоето паѓа во вода. тоа би значело дека и како хомоеректус имале вера? не е важно дали е паганска или сл, важно дека верувале во нешто?
е во врска со вториот болд: за да не ти го контрирам делот кој е смешен, ќе се задржам на една теорија која ја подржува твојата изјава. дали си сигурен дека постоиме? дали си сигурен дека не сме некој матрикс? заота што ако сме во матрикс, тогаш изјавата е комплетно издржана. и ти функционираш како единка, и јас, а всучност сме дел од некој програм.[DOUBLEPOST=1397114220][/DOUBLEPOST]
појма немам, на вас е да докажете. било како доказ кој може да се пофтори во секое време
секој доказ е добродојден, нема стеги и стереотипи.
пример. велите рај! како да дознам за него? морам да умрам за да видам?!?!??
На кого остана да докаже дека Бог постои? Нам? Вака: ниту Бог е илузија, а ниту пак некој од нас е Дејвид Коперфилд па сега одма да покажеме и да докажеме. Јас лично ниту можам ниту сум достоен да докажувам. А докази има коооооолку сакате, на пр. читајте малку Библија па после тврдете било што.интересен текст. ај сега да земеме дека религијата е за да има ред. значи нема везе со духовноста и бог. хммммм, интересно
дали сега религијата ја игра таа улога на полицаец? или е надмината? ако е надмината, тогаш која е нејзината поента во денешно време?
тоа со прашањата се работи кои сите сакаме да ги знаеме. само за едното има одговор, атеистите не веруваат во ништо (читај божество). јас му верувам на мојот другар дека ова или ќе го направи за мене, јас верувам дека ќе го доживеам утрешниот ден, но тоа нема врска со “верување“ во смисол кој ти го мислиш
прв болд: ако ја прифатиме дарвиновата теорија, тогаш твоето паѓа во вода. тоа би значело дека и како хомоеректус имале вера? не е важно дали е паганска или сл, важно дека верувале во нешто?
е во врска со вториот болд: за да не ти го контрирам делот кој е смешен, ќе се задржам на една теорија која ја подржува твојата изјава. дали си сигурен дека постоиме? дали си сигурен дека не сме некој матрикс? заота што ако сме во матрикс, тогаш изјавата е комплетно издржана. и ти функционираш како единка, и јас, а всучност сме дел од некој програм.[DOUBLEPOST=1397114220][/DOUBLEPOST]
појма немам, на вас е да докажете. било како доказ кој може да се пофтори во секое време
секој доказ е добродојден, нема стеги и стереотипи.
пример. велите рај! како да дознам за него? морам да умрам за да видам?!?!??
Друже абе иста дата само неколку саати разлика
ооооо душо напатена, добро дојде во нашиот ни мил подфорум религија. ете уште еден припадник на стадото, кој пишува ама не знае што пишува.А зошто се потребни докази? На крајот на краиштата никој никого не го тера сосила да верува во нешто.
На кого остана да докаже дека Бог постои? Нам? Вака: ниту Бог е илузија, а ниту пак некој од нас е Дејвид Коперфилд па сега одма да покажеме и да докажеме. Јас лично ниту можам ниту сум достоен да докажувам. А докази има коооооолку сакате, на пр. читајте малку Библија па после тврдете било што.
Сега се каам што воопшто го започнав ова. Во иднина немам намера повеќе да дискутирам ниту пак да се вознемирувам со вакви теми. Душава почна да ме боли. Просто, не се сметам за достоен да го продолжувам разговоров понатаму, поради тоа што тука има многу работи коишто ме иритираат и навистина не би сега за ништо на светов да си го нарушувам внатрешниот мир. Останете си на својот став, ќе биде интересно. А за досегашново, за сите овие „информации“ само ќе кажам - Богу слава и фала.
Прашање до Атеистите:
1. Од кого сте створени?
2. Зошто човекот е створен?
3. Зошто не верувате во загробен живот?
4. Дали имате некои Аргументи за вашето “верување“ дека не постои БОГ?
Дали си го видел Твојот мозок?[DOUBLEPOST=1398815752][/DOUBLEPOST]4. се што неможам да видам не постои значи до сега никој не го видел БОГ така да а факти имам да живеам во македонија и се борам за секое парце леб по правило Бог треба да им помага на немоќните
Ти ги немаш видено ни Раселовиот чајник, ни Розовиот еднорог, ни Один, ни Брама ни Зевс. По твојава логика и тие постојат?Дали си го видел Твојот мозок?
Дали си го видел Твојот мозок?[DOUBLEPOST=1398815752][/DOUBLEPOST]
Дали си го видел Твојот мозок?[DOUBLEPOST=1398815752][/DOUBLEPOST]
Пријателче, добро можеби си го видел на снимка, НО ДАЛИ СИ ГО ВИДЕЛ ТВОЈОТ УМ (не зборувам за мозок ТУКУ ЗА УМ)....ne prijatelce si se pomesal vaka vie gi gledate rabotite deka nekoj so hokus pokus od kal i od rebro ne stvoril nas taka da da ne e tragicno bi bilo smesno
a mozokot si go imam videno bev na snimajne pred nekoe vreme imam snimki ako sakas ce ti gi postiram
ти си го видел биг бенгот? зошто тогаш веруваш дека е опишано во куранот? да не прашам и за бог, никој никогаш не го видел. додека дедо ти бил виден, доживеан од некои луѓе во тоа време.Пријателче, добро можеби си го видел на снимка, НО ДАЛИ СИ ГО ВИДЕЛ ТВОЈОТ УМ (не зборувам за мозок ТУКУ ЗА УМ)....
Тоа што кажуваш дека МОРАШ да видиш за да веруваш дека посто не е точно. Доколку пра пра дедоти не си го видел кога си се родил тој веќе умрел и не оставил ни слика ни ништо, но твојот татко ти кажувал за него ДАЛИ ЌЕ ВЕРУВАШ ДЕКА ПРА ПРА ДЕДОТИ ПОСТОЕЛ И ЖИВЕЕЛ на овој свет? АНТИЛогика пријателе поедноставно неможам да ти објаснам...
Пријателче, добро можеби си го видел на снимка, НО ДАЛИ СИ ГО ВИДЕЛ ТВОЈОТ УМ (не зборувам за мозок ТУКУ ЗА УМ)....
Тоа што кажуваш дека МОРАШ да видиш за да веруваш дека посто не е точно. Доколку пра пра дедоти не си го видел кога си се родил тој веќе умрел и не оставил ни слика ни ништо, но твојот татко ти кажувал за него ДАЛИ ЌЕ ВЕРУВАШ ДЕКА ПРА ПРА ДЕДОТИ ПОСТОЕЛ И ЖИВЕЕЛ на овој свет? Логика пријателе поедноставно неможам да ти објаснам...