AlternativeF
госпожата од втори
- Член од
- 1 мај 2006
- Мислења
- 4.830
- Поени од реакции
- 7.575
Дали има некој образци/урнеци по кривично за обвинителен акт, барање за спроведување на постапка и решение за спроведување на постапка?
полагаш на 4 и 5 а? Ај скрши нога. Овие ти се веројатно за истражна постапка барањето и решението? Пиши ми меил по пп може да ти најдам барањеДали има некој образци/урнеци по кривично за обвинителен акт, барање за спроведување на постапка и решение за спроведување на постапка?
Колешке, колешке, Вие веќе го практицирате правото со тоа што сте вработени во нотарска канцеларија:Знам дека треба да се има некое искуство/практика пред да се полага и имам прашање конкретно во врска со тоа. Дали е потребно само да се има работно искуство од една од организациите наведени во законот за правосуден или тоа треба да биде регистрирано некаде баш како практика.
Пример, работам во нотарска канцеларија. Ама тоа е работен однос, никаде не се води како практика.
Друга ствар, од еден колега начув дека потребни биле само 240 кредити за да се почне со практиката. Ја моментално имам толку (ја немам завршено магистерската).
Дали ова работно искуство ќе ми се рачуна како практика и кога ќе ја завршам магистерската ќе можам да полагам?
Ај ве молам, кој знае да помогне.
Ја го знам тоа ама ти изгледа не го сфати прашањето. Прашањето е од кога почнува да ти тече тој приправнички стаж? Дали ако се вработиш во четврта година или петта, или пак, треба да имаш завршено. Разбираш сега?Колешке, колешке, Вие веќе го практицирате правото со тоа што сте вработени во нотарска канцеларија:
Член 3
Право на полагање на испит стекнуваат дипломираните правници кои работеле на правни работи во суд, Jавното обвинителство, Државниот правобранител, Народниот правобранител, други државни органи, органи на единиците на локалната самоуправа,
адвокатура, нотаријат, извршители, трговски друштва и други правни лица и здруженија на граѓани.
Кој дел од твоето прашање „Дали ова работно искуство ќе ми се рачуна како практика“ не сум го разбрал? Инаку ова веќе сега ти е друго прашање на кое со задоволство повторно и многу конкретно ќе ти одговорам:Ја го знам тоа ама ти изгледа не го сфати прашањето. Прашањето е од кога почнува да ти тече тој приправнички стаж? Дали ако се вработиш во четврта година или петта, или пак, треба да имаш завршено. Разбираш сега?