- Член од
- 12 август 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 2.031
И јас пробав во лето да правам алкохол ама не ми успеа. Не можев да ја контролирам температурата се дигна на 29 степени во вриежот. Божем под клима ќе ја ставам да ферментира ама климата не успеа да излади 25 литри.
Користев 6 кг бел шеќер, пакетче активен јаглен и турбо квасец.
Отиде се јабана заради високата температура. Имаше на крај мирис на банана и не личеше на ништо. Отиде во вардар се.
Требаше да излезе 14% алкохол 25 литри.
Ајде да залади времево па пак јово на ново. Не сум знаел дека при ферментирање се дига драстично температурата. Ама за памет....
Користев 6 кг бел шеќер, пакетче активен јаглен и турбо квасец.
Отиде се јабана заради високата температура. Имаше на крај мирис на банана и не личеше на ништо. Отиде во вардар се.
Требаше да излезе 14% алкохол 25 литри.
Ајде да залади времево па пак јово на ново. Не сум знаел дека при ферментирање се дига драстично температурата. Ама за памет....