По што ќе ја паметите 2014 година?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
По свадби. Неколку свадби оваа година.
Башка ги посетив роднините во Србија.
Кога ќе поразмислам се осеќам многу поблиску до целата моја фамилија оваа година.
Освен со моите. Уште ме нервираат. :)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ме потсети колегата од погоре, свадби, цела година свадби, кога бев на последната веќе ми беше преку глава од свадби.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
По финансиските проблеми. Ама ајде можеби во 2015 ќе биде подобро. :свиркам:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Кога мислам на нешта кои ми се случиле во животот никогаш не ги делам по години. Сите ги собирам во „лошо“ и „добро“. Сепак темата ме натера да размислам за оваа година. Се на се едно нешто - не сум задоволна.
Цела година се посветив на работата, не ужував, не се дружев колку што треба, не шетав, се нервирав и се лутев за небитни работи. Дозволував луѓето да ми се качат на глава и да ми се посерат на истата, а потоа плачев ко пичка зошто луѓето се толку клети и не фер. Кога сега ќе се завртам назад и ќе ги реализирам работите, излегува дека сакајќи да погодиш на сите, на крај ти пак си крив, и што е најбитно незадоволен. Не ме прави веќе среќна тоа што посветувам време на клети и небитни луѓе, не ме прави среќна тоа што им се наоѓам на луѓето кога им е најтешко, зошто сфатив дека ништо не вреди. Искрено неколку пати бев решена да го завршам сето ова што се нарекува живот, но секогаш ме спречува фактот што се најавени ептен големи филмски остварувања за наредните години :) . Плус сите серии што ги следам ќе ми продолжат во 2015. (У пм, ми ги пореметија плановите!) Депресијата се уште е тука, иако си ветив дека ќе бидам посилна, се уште не сум почнала со медикаменти баш затоа што си ветив дека ќе бидам посилна (ако почнам да се служам со субстанци ќе се побијам сама себе си во тврдењето дека сум силна независна жена - знам глупо ми е размислувањето) Не сакам совети, поддршка, кога ќе кажам дека ми е тешко и ќе почнам да се жалам не значи дека сум attention whore и сакам луѓето да ме сожалуваат, едноставно сакам да ми се ослободи душата со разговор. Поради тоа што сите ме сфаќат погрешно, сакам да ме остават на мира. Од екстремен екстроверт, сега сум интроверт, благодарејќи на 2014.
И да овде е ситуацијава во земјава, убиства и крадење на слепо од страна на „врвот“. Пари колку да се помине месецот (како знаеш и умееш).
А да имаше свадби, свадби, свадби, бебиња, бебиња, бебињ..(умре 2 дена после раѓање), па имаше и растурени веридби зошто младожењата си ја напумпал швалерката и ја остава девојка му од 7 годишна врска за да се ожени со другата (x2)
Значи заклучок, грда година
Колку и да звучи иронично и сурово, најдобро е тоа што, тој што го сакам не беше во ист град со мене оваа година. Подобро што барем него го заштитив од сите овие срања кои ми се случија оваа година. Нека седи таму кај што е, за да ми имаат значање барем викендите поминати со него.
За малце ќе го заборавев, секое другарство стекнато оваа година се „искомплицира“ (се мисли на прекината комуникација и дружење), поради тоа што мажите размислуваат со своите пениси, а не со своите глави.
Фала пријатно

п.с. Не очекувам 2015 да е подобра. :)

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
Конечно една подобра година да не се подречам....
Бар ке ја памтам по убави работи
Нервози секако имаше али не беа како предходната година
Од трите највазни работи што ми беа приоритет 1 завршив другата е до пола а третата се надевам дека ке ја завршам во 2015 што е мозно побрзо
Бев на незаборавен одмор супер поминав преубаво запознав доста нови луге некои позитивн некои да те искористат повеке излегував полека полека почнувам да излегувам од криза и осекам дека работите се двизат во правиот правец ....
За следната 2015 година ке си зададам усште неколу тарфгети кои ке се потрудам да ги постигнам па ке видиме дали ке успеам
инаку оцена од 1 до 5 оваа година ми помина 3и полмозеше и подоборо ама задоволен сум и со волку наредната година болје валда ке биде

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Годинава ќе ја паметам по сите патувања. 2014та патував како што патував во претходните 5 години заедно, така да не можам да се пожалам.
Хајлајт на 2014та ми беше што успеав да ги видат личностите што ненормално многу ги почитувам.
trrf.jpg.jpg
:backa:
2015 please be gentle with me. :pipi:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.014
Поени од реакции
74.329
По тоа што ми се случија многу работи поради кои треба да сум пресреќен и донекаде да се гордеам со себеси и една работа која ми ги уништи сите радости од гореспоменатите настани :kuracc:
Ако ништо друго, барем од здравјето не се жалам :icon_mrgr:
Ќе ја паметам и по тоа што како ретко кога бев еден од кондициски најспремните во маало, по тоа што се симнав и под 60 килогрми, ама последниве месеци тоа се е минато веќе :boksix:

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
  • Крајот на врската со средношколската љубов
  • Спроведување во теорија ,подобро еден вистински другар отколку 10 лажни.Го сакам:love:(no homo)
  • Епик одмор со гореспомнатиот другар и остала екипа
  • ФА Куп 2014
  • Маршовите

Член од
18 октомври 2014
Мислења
124
Поени од реакции
288
Многу време е една помината година. Денови 365, часови 8760, минути...
Многу се случуваше, многу мисли, зборови, дела, многу слози, многу смеење, многу саати поминати во дознавње дека си вишок сам на себе, заработување и трошење, одбројување датуми (омилени 01 и 15 во месецот :) ) Се трошеше и телово и умот, нервите ( и тоа како се трошат со секој изминат ден, особено кога ти вриштат хормони во ПМС)
Што да паметам, а што да заборавам...
Нема да ја мислам како година во која нешто се слушуваше, туку ќе ја паметам по плановите кои не стигнав да ги реализирам. Можеби во наредната, 2015 е убава бројка.
И ако пак на крајот нема да сакам да издвојувам настани, сигурна сум дека ќе се потрудам барем тие што се покрај мене да ја запаметат.
Да им оставам моја слика на ѕидот од нивните убави спомени!

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Хмм..грда година..многу грда, лоша година. Паднав милион пати, вриштев, плачев, кинев..и скоро па никој не примети, не праша како сум. Се затворија многу врати, се надевам нареднава година ќе отвориме многу повеќе. Пред точно 12 месеци едвај чекав да помина 2013 и се надевав дека 14кава ќе биде барем малце подобро..аман хел ноу, бетер!
Се скарав со блиска другарка ради нејзин инат, прекинав контакт со х луѓе од необјасниви причини, избегавав луѓе што е можно повеќе. Сфатив дека освен на најблиските и тој/таа со кој менуваш телесни течности на никој друг не му е гајле.. Како и да е, се во животов е искуство, од се учиме и идеме даље!
п.с се натерав летово прв пат после којзнае колку време самоиницијативно да вежбам! :D Уште ногава да ја средам и пак да почнам..:(
и така..

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Oд мај 2014, борбата против хоштаплерите и организираните криминалци од Топлификација и Регулаторна се води во Основниот суд, Скопје 2
По тоа ќе ја паметам оваа година.
Се борев и уште се борам. Помагам на сите кои се борат заедно со мене. Помагав конкретно но и со збор, утеха, подршка, охрабрување.....
Голема е сила против нас... Здружени клептократи и апла криминалци...

TheMessenger

Кодош
Член од
18 февруари 2012
Мислења
371
Поени од реакции
473
Прилично добро. Олеснително е чуството кога на непотребните “пријатели“ ќе им кажеш збогум, а и оние кои ти се прави пријатели некад знаат само за корист да те повикаат. Најчесто да им помогнеш, да им правиш друштво кога ги читаат сами книгите. Посебно онаа странска литература за која е потребно неколку души да ја растумачат. :D И на факс е добро.. сите испити до сега ми се положени, што ми дава некаква надеж за ауфвидерзен. :jeeee: Тоа е..
А да, и нема да се заборави кога Бразил изгуби 7-1 :oleee::cool:
Но, во секое добро има и нешто лошо. Јебига.
:kajgana:

Последно уредено:
Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Многу лоша и неуспешна година за мене. Премногу пасивна, мрзлива и незаинтересирана бев речиси цела година. А и немам по што посебно да ја паметам годинава, што поскоро нека заврши па после нели нова година, нов почеток.:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom