Кога мислам на нешта кои ми се случиле во животот никогаш не ги делам по години. Сите ги собирам во „лошо“ и „добро“. Сепак темата ме натера да размислам за оваа година. Се на се едно нешто - не сум задоволна.
Цела година се посветив на работата, не ужував, не се дружев колку што треба, не шетав, се нервирав и се лутев за небитни работи. Дозволував луѓето да ми се качат на глава и да ми се посерат на истата, а потоа плачев ко пичка зошто луѓето се толку клети и не фер. Кога сега ќе се завртам назад и ќе ги реализирам работите, излегува дека сакајќи да погодиш на сите, на крај ти пак си крив, и што е најбитно незадоволен. Не ме прави веќе среќна тоа што посветувам време на клети и небитни луѓе, не ме прави среќна тоа што им се наоѓам на луѓето кога им е најтешко, зошто сфатив дека ништо не вреди. Искрено неколку пати бев решена да го завршам сето ова што се нарекува живот, но секогаш ме спречува фактот што се најавени ептен големи филмски остварувања за наредните години
. Плус сите серии што ги следам ќе ми продолжат во 2015. (У пм, ми ги пореметија плановите!) Депресијата се уште е тука, иако си ветив дека ќе бидам посилна, се уште не сум почнала со медикаменти баш затоа што си ветив дека ќе бидам посилна (ако почнам да се служам со субстанци ќе се побијам сама себе си во тврдењето дека сум силна независна жена - знам глупо ми е размислувањето) Не сакам совети, поддршка, кога ќе кажам дека ми е тешко и ќе почнам да се жалам не значи дека сум attention whore и сакам луѓето да ме сожалуваат, едноставно сакам да ми се ослободи душата со разговор. Поради тоа што сите ме сфаќат погрешно, сакам да ме остават на мира. Од екстремен екстроверт, сега сум интроверт, благодарејќи на 2014.
И да овде е ситуацијава во земјава, убиства и крадење на слепо од страна на „врвот“. Пари колку да се помине месецот (како знаеш и умееш).
А да имаше свадби, свадби, свадби, бебиња, бебиња, бебињ..(умре 2 дена после раѓање), па имаше и растурени веридби зошто младожењата си ја напумпал швалерката и ја остава девојка му од 7 годишна врска за да се ожени со другата (x2)
Значи заклучок, грда година
Колку и да звучи иронично и сурово, најдобро е тоа што, тој што го сакам не беше во ист град со мене оваа година. Подобро што барем него го заштитив од сите овие срања кои ми се случија оваа година. Нека седи таму кај што е, за да ми имаат значање барем викендите поминати со него.
За малце ќе го заборавев, секое другарство стекнато оваа година се „искомплицира“ (се мисли на прекината комуникација и дружење), поради тоа што мажите размислуваат со своите пениси, а не со своите глави.
Фала пријатно
п.с. Не очекувам 2015 да е подобра.