По кој критериум цениме дали еден маж е добар маж или не е?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Темата, како и онаа сличната која ја мотивирала е само одраз на менталитетот кој преовладува... “освестените“ жени кои увиделе дека мажите во денешно време биле неспособни идиоти па затоа се потешко се наоѓал прав маж vs. “домаќините“ мажи за кои (скоро) сите жени биле курви и не се наоѓала “поштена“ жена...

Двете страни, постојано во офсајд...:)
Пост со кој апсолутно се согласувам. :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Дали некој може да ми го објасни феноменот зошто убедливо најголемите говеда од луѓе имаат најголем успех кај жените?
Епа јас малку погоре го дадов одговорот;)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Interesno ili kontradiktorno, pak ne definirate, sto znaci da se bide dosaden? Kako toa davate ako vi barame ama begate od tie koi trcaat po vas a trcate po onie koi begaat. Vas ako vi e jasno znaci ne znaete da se izrazite jasno, no mislam deka ni na vas samite ne vi e jasno. Ustvari i idejata za promiskuitet e delo na vladeackata klasa i vmetnata za da sekoja zena se oseti kako nova samo preku stalno novi, so toa gubi vo zamena za ona sto dobiva, na kraj sekoj umira sam iako ne e bas isto...Vo sekoj slucaj mene kaj straight edge mi se svidja principot samo eden p[artner neli posle dont smoke dont drink tretoto e toa, toa e idenje kontra na toa da te pali tudjoto bash straight edge. Najposle se sto e novo kratko vreme e novo a dobroto e dobro do kraj.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Што сакаш да кажеш поточно?
Тоа дека воениот рок се укина во 2006 што значи дека генерацијата која не служела војска се сомневам дека стигнала да има потомство а контра на тоа оние кои служеа ЈНА и АРМ ги створија генерациите со карактеристики за кои наведуваш дека не чинат...:)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Тоа дека воениот рок се укина во 2006 што значи дека генерацијата која не служела војска се сомневам дека стигнала да има потомство а контра на тоа оние кои служеа ЈНА и АРМ ги створија генерациите со карактеристики за кои наведуваш дека не чинат...:)
Ама за тоа не се криви родителите. Значи тој воен рок го прави мажот цврст и повеќе снаодлив, го прави точен, приспособлив и ред други работи, особини кои денешните мажи ги немаат.
Тоа се особини кои се стекнуваат, што се криви родителите за тоа кажи ми?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Па се знае што е добар маж...Да знае да улови мамут или дива свиња за ручек, истата да ја заколи и одере и да ми направи фустан од кожата, да џвака тутун и да може да испие литро ракија во секое време за да не ме брука коа ќе отидеме на слава кај баџанакот, да се разбира у пролетно орање, да знае да смени ребраст каиш...
Пожелно би било во недела цел ден да ја чепка колата и повремено да турира, или да лока во некоја биртија со пајташите...Тоа е прав маж бе, а не, глеам некои мажулиња у недела се шетаат со децата у парк...Ми се повраќа од таквите...

А да, отслужен воен рок is a must! Ја сериозно не знам како да планирам иднина со некој што не знае да вози тенк!

Иначе, ја лично најмногу сакам мажи шо не пребираат многу и би легнале и мртва мачка, а секој што ја има легнато Џемо од Ново Лисиче добива екстра поени кај мене.

Е сеа глеам некои девојки бараат мажот да бил паметен или па духовит, не знам што ќе ми е таков, да не ќе го носам по квизови или на општински натпревари по математика..
Некои па идат уште подалеку и бараат да бил толерантен, па да ги почитувал, да помагал по дома, да бил добар татко, бла бла.. Како не бе, ми спотребал папучар, цело село да ми се смее...Се знае што е маж бе, да подвикне, да лупне со бокс по маса, па ако треба и ќе удри, маж е...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Се е ова прекрасно. Жените сакаат внимателен маж, кој ќе се грижи за нив, па ќе ги сослушува, па ова па она...

Супер.

Дали некој може да ми го објасни феноменот зошто убедливо најголемите говеда од луѓе имаат најголем успех кај жените?
Пошто е доволно стабилен да одолее да потпадне под нечие влијание и да стане зависен т.е да биде нечива играчка. Обично првата категорија на мажи покасно стануваат посесивни и љубоморни и на крај сами и огорчени.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па се знае што е добар маж...Да знае да улови мамут или дива свиња за ручек, истата да ја заколи и одере и да ми направи фустан од кожата, да џвака тутун и да може да испие литро ракија во секое време, да се разбира у пролетно орање, у секое време да знае да смени ребраст каиш...
Пожелно би било во недела цел ден да ја чепка колата и повремено да турира, или да лока во некоја биртија со пајташите...Тоа е прав маж бе, а не глеам некои мажулиња у недела се шетаат со децата у парк...Ми се повраќа од таквите...

А да, отслужен воен рок is a must! Ја сериозно не знам како да планирам иднина со некој што не знае да вози тенк!

Иначе, ја лично најмногу сакам мажи шо не пребираат многу и би легнале и мртва мачка, а секој што ја има легнато Џемо од Ново Лисиче добива екстра поени од мене.

Е сеа глеам некои девојки бараат мажот да бил паметен или па духовит, не знам што ќе ми е таков, да не ќе го носам по квизови или на општински натпревари по математика..
Некои па идат уште подалеку и бараат да бил толерантен, па да ги почитувал, да помагал по дома, да бил добар татко, бла бла.. Како не бе, ми спотребал папучар, цело село да ми се смее...Се знае што е маж бе, да подвикне, да лупне со бокс по маса, па ако треба и ќе удри, маж е...
:pos::pos::pos::pos::pos:
Ќе ме умреш!!! Не си нормална!....."Како да планирам иднина со маж кој незнае да вози тенк?":pos::pos:
Да си жива мачорке.....одамна не сум се смеел вака!
Мора да пиеме кафе некој ден, у последно време не се смеам доволно....ах, ова ќе ме држи осеќам!:pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас бев плавец во војска. Тенк само на телевизија имам видено...

:(

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Ама за тоа не се криви родителите. Значи тој воен рок го прави мажот цврст и повеќе снаодлив, го прави точен, приспособлив и ред други работи, особини кои денешните мажи ги немаат.
Се фати за тој воен рок како слеп за стап.
Родителите имаат некоја кривица, ама поголемата ја имаат децата нивни.Родителите претерано ги разгалуваат децата и им сервираат све на тацна. Со тоа нивното учи сине да не работиш/се мачиш,ги закопуваат у старт. Коа и денес ми го речат тоа пола саат има расправање . Тоа повеќето го сфатија буквално па така и полуписмените се запишаа на некој бош факултет и очекуваат пари да им се дава додека студираат па кога(ако) дипломираат веднаш да се вработат во администрација и да го прчат.

Инаку вашите критериуми што ги пишувате падаат во вода во денешните примери. Најаката цура во мало, ја шета 25+ кој неговиот дедо има 50 000 пензија, необразован, не работи, пафка,проблеми со полиција, пие, живее со неговите родители. За памет, тоа го нема, пошто се знам со него.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А како тогаш тие точни,цврсти,снаодливи,приспособливи мажи одгледале вакви не-мажи?!
Или нивното родителство било одлично, само кобната одлука од 2006 е причината...:)
Те лажел некој за карактеристиките кои наводно се добивале со одење војска.
Оној кому на глава му скокал десетарот Ибро од рандом босанска вукојебина или Митре од Паланка е истиот оној кој се тресе пред новопечен газда за 150-200 евра. И неговиот син (или ќерка) ја продолжуваат традицијата...

B

Black Guard

Гостин
ЈНА и АРМ ги створија генерациите со карактеристики за кои наведуваш дека не чинат...:)
Не е точно,системот ги створи,наркоманијата,алкохолизмот како и новата организација на едно семејство каде не се знае кој јаде кој пие.

S

Sagan

Гостин
Па се знае што е добар маж...Да знае да улови мамут или дива свиња за ручек, истата да ја заколи и одере и да ми направи фустан од кожата, да џвака тутун и да може да испие литро ракија во секое време, да се разбира у пролетно орање, у секое време да знае да смени ребраст каиш...
Пожелно би било во недела цел ден да ја чепка колата и повремено да турира, или да лока во некоја биртија со пајташите...Тоа е прав маж бе, а не глеам некои мажулиња у недела се шетаат со децата у парк...Ми се повраќа од таквите...

Иначе, ја лично најмногу сакам мажи шо не пребираат многу и би легнале и мртва мачка, а секој што ја има легнато Џемо од Ново Лисиче добива екстра поени од мене.

Еве права жена што знае што е прав мУж! :icon_lol:
Февруари, февруари...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Се фати за тој воен рок како слеп за стап.
Родителите имаат некоја кривица, ама поголемата ја имаат децата нивни.Родителите претерано ги разгалуваат децата и им сервираат све на тацна. Со тоа нивното учи сине да не работиш/се мачиш,ги закопуваат у старт. Коа и денес ми го речат тоа пола саат има расправање . Тоа повеќето го сфатија буквално па така и полуписмените се запишаа на некој бош факултет и очекуваат пари да им се дава додека студираат па кога(ако) дипломираат веднаш да се вработат во администрација и да го прчат.

Инаку вашите критериуми што ги пишувате падаат во вода во денешните примери. Најаката цура во мало, ја шета 25+ кој неговиот дедо има 50 000 пензија, необразован, не работи, пафка,проблеми со полиција, пие, живее со неговите родители. За памет, тоа го нема, пошто се знам со него.
А како тогаш тие точни,цврсти,снаодливи,приспособливи мажи одгледале вакви не-мажи?!
Или нивното родителство било одлично, само кобната одлука од 2006 е причината...:)
Те лажел некој за карактеристиките кои наводно се добивале со одење војска.
Оној кому на глава му скокал десетарот Ибро од рандом босанска вукојебина или Митре од Паланка е истиот оној кој се тресе пред новопечен газда за 150-200 евра. И неговиот син (или ќерка) ја продолжуваат традицијата...
Бре- Бре- Бре...

Темава јас колку што ја сфатив е по кој критериум цениме... јас си ги кажав моите критериуми и не гледам никаков проблем во тоа. За среќа не барам ниту дечко ниту маж на форумов така што нема што да се натегате со мене, ако ви се свиѓа читајте- ако не ви се свиѓа не читајте.
Јас имам таков став, вие имате друг став и никому ништо, ниту ве познавам ниту пак ми значи нешто прочитаното на форум, ставовите во реалниот свет се обично многу поразлични од ставовите на она што го читам овде , тоа што имав кажав и толку :).

Поздрав, кој што бара- тоа ќе си најде :P

Kajgana Shop

На врв Bottom