По Срѓан Керим, и Ставревски на врвот

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Уште еден Македонец на висока позиција во светските институции. Вицепремиерот Ставерески е избран за претседавач со Генералното собрание на светската банка и Меѓународниот монетарен фонд за 2008 година. Ова значи дека тој ќе претседава со сите средби и комитети во организација на банката и фондот идната година. Ставрески е избран како претставник на Европа.

Ова е голема чест за Република Македонија, но и за целиот регон, изјави Херман Вајфилс, извршниот директор на холандската конституенца на која припаѓа и Македонија, како и член на бордот на директори на Светската банка.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Jas kazav za Zoran Stavrevski .. super e se nadevam deka ke go izvlece maksimumot za RM slednata godina.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Па тој човек пред да дојде овдека да работи за владата за "мизерна" плата работеше токму во тие институции и беше на добар глас...заслужена му е позицијата...секоја чест.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Заслугите ќе му бидат уште поголеми доколку го потпише договорот со Бугарските "интересни структури" кој купуваат ТЕЦ Неготинчиња со сомнителни документи,слично на ВАЦ од Срѓан Керим кој купува весничиња и по некој шлепер со цигари.:)

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Пред извесно време ми беше предочено дека ликов (мислам ставревски) е на позициите на кои што е затоа што ги отчукувал финансиските тајни на Македонија на белосветскине пирати од ММФ и СБ пред секои битнми преговори со истиве. По оваа информација веќе немам никаков сомнеж во вистинитоста на овие гласини.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Пред извесно време ми беше предочено дека ликов (мислам ставревски) е на позициите на кои што е затоа што ги отчукувал финансиските тајни на Македонија на белосветскине пирати од ММФ и СБ пред секои битнми преговори со истиве. По оваа информација веќе немам никаков сомнеж во вистинитоста на овие гласини.
Браво Световид како и секогаш имаш добри информации.:)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
финансиските тајни на Македонија
Да бе,МК е Америка па имат многу јаки финансиски тајни па за награда го ставиле на чело на СБ.Да напишеше дека ја отчукувал една Словенија можда ќе ти повервев.
Јас вас финансиските тајни на МК,вие мене на чело на СБ.:pos2:
Демек се работит за претседател на месна заедница,а не на Светска Банка.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Да бе,МК е Америка па имат многу јаки финансиски тајни па за награда го ставиле на чело на СБ.Да напишеше дека ја отчукувал една Словенија можда ќе ти повервев.
Јас вас финансиските тајни на МК,вие мене на чело на СБ.:pos2:
Демек се работит за претседател на месна заедница,а не на Светска Банка.
Демек ние сме толку битен економски фактор (небаре Швајцарија) па како награда одиш директно во светска банка :wink:.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Не види,јас се надевам дека е така пошто ќе бидам уште погорд на мојата држава Македонија и ќе се чуствувам уште погордо како Македонец.Ама назад во реалноста...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па Светска Банка и ММФ се перална на пари а овие со враќањето на долгот пред неколку месеци дадоа лош сигнал дека сакаат да затворат една добра дестинација на ММФ и Светска Банка што пак од своја страна ќе беше уште посилен сигнал кон одредени други дестинации за перење на пари да ги затворат своите порти доколку веќе следната недела владата на РМ не продолжеше да се задолжува откако го врати долгот,значи се испазари со овие институции за едно управителско место.
Истовремено кога Ставревски ја добива оваа престижна награда и еден друг министер од соседството добива уште позначајна награда во областа на парите па проценете сами која е позначајна,и која е токму "штелната" да ја добијат луѓе од овие простори:

Српскиот министер за економија и регионален развој Млаѓан Динкиќ синоќа во Вашингтон е прогласен за најдобар "министер за финансии во светот" за 2006 година, соопшти ресорното Министерство. МИА известува дека тој е прв српски министер добитник на оваа угледна награда, која традиционално за време на годишното заседание на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Светската банка го доделува списанието "Јуромани", водечко во светот во областа на финансиите и банкарството.

Kajgana Shop

На врв Bottom