Почина Лесли Нилсен

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579

Почина Ѕвездата на Naked Gun

29.11.2010 | Филм и ТВ | Извор: Макфакс

Лесли Нилсен познат по своите улоги во комедиите “Naked Gun“ и “Airplane“ почина во 84. година од животот. Агентот на актерот соопшти дека Нилсен починал во болница во близина на неговиот дом во Форт Лодердејл, Флорида во 17:34 часот вчера, пренесува Daily Mail.
Неговиот агент, Џон С. Кели, рекол дека актерот починал поради компликации од воспалението на белите дробови.
Внукот на Нилсен, Даг, за канадската радио станица CJOB открил дека актерот бил во болница 12 дена поради болест и дека кога починал покрај него биле неговата сопруга и пријателите.
„Тој беше навистина добар човек. Многу грижлив, природно духовит и во секојдневието, а не само затоа што некој го напишал тоа во сценарио. Тој беше еден од моите најдобри пријатели и многу ќе ми недостасува“, рекол внукот.

Нилсен бил роден во Реџина, Канада во 1926. година, а во Холивуд дошол во текот на '50-те.
Својата актерска кариера ја започнал со сериозни филмови како Forbidden Planet во 1956 и акциониот филм Poseidon Adventure во 1972. година, за во 1980. да го воодушеви критичарите со својата улога во пародијата Airplane! .

Нилсен освои и номинација за Еmmy за својата улога на детективот Френк Дербин во хумористичната ТВ серија Police Squad, а ликот го репризираше во 1988. година во пародијата The Naked Gun.
Во поново време, Нилсен се појави и во Scary Movie 3 и Scary Movie 4, а и во комедиите Superhero Movie и Stan Helsing.

R.I.P ЛЕГЕНДО :(:(:(

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Камо сите колку него да доживеат! RIP :smir:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
уживав во неговите комедии.
Извонреден актер.
Вечна му слава!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Леле стварно, пуштам Кајгана и одма то го гледам, се разбочарав вистински сега од сабајле па цц ц ц ц, тое.....ПОЧИВАЈ ВО МИР Легендо, нема по добра улуга изиграно никој како овај во Има ли пилот во Авионот изиграно, сите му беа добри, најјак ми беше има една сцена сега заборавив во кој филм беше, ко ке биди судија на безбол за да најди убиец меѓу играчите ,, хахаххааха па како ке игра....

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Леле стварно, пуштам Кајгана и одма то го гледам, се разбочарав вистински сега од сабајле па цц ц ц ц, тое.....ПОЧИВАЈ ВО МИР Легендо, нема по добра улуга изиграно никој како овај во Има ли пилот во Авионот изиграно, сите му беа добри, најјак ми беше има една сцена сега заборавив во кој филм беше, ко ке биди судија на безбол за да најди убиец меѓу играчите ,, хахаххааха па како ке игра....
Naked Gun 3

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Hail The King Neilsen cccc mn se razcarav od storijava abe najbolje akter na site vreminja nema sto :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Точно даааа, Гол Пиштол, хахахахаахахх ЅВЕР ЅВЕР, се надевав на нови филмови од него иако е стар, ама ете не му било дозволено, како и да е , секогаш ке ги гледам постоечките и ке се смеам ко неарен ... :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.159
Поени од реакции
6.015
RIP Leslie Nielsen... And don't call him Shirley.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.250
Поени од реакции
30.511
RIP Leslie
Никогаш нема да го заборавам човекот кој ме смееше до солзи.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Нека почива во мир. Легенда!

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Нека почива во мир,стварно човеков знаеше да те насмее..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
RIP Leslie.
Филмовите ќе останат засекогаш да не смеат.

Kajgana Shop

На врв Bottom