Поука на денот

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
.

Многу поудобно за нашето его е кога нашата нељубов ја пројицираме врз Бога! Нели?

Да размислиме и да се научиме:

Што повеќе луѓе со збор и со дело на првото место во својот живот Ја ставаат Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - толку повеќе светот изгледа подобро!

.

.

Крстот Христов не е само верикално, или само хоризонтално,
туку вертикално + хоризонтално!

Нашето его?
Дечко, поголем егоиста од главниот лик во Библијата, не постоел и никогаш нема да постои.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Нашето его?
Дечко, поголем егоиста од главниот лик во Библијата, не постоел и никогаш нема да постои.

.

Гледано преку твоите очи и со твоето срце, тоа засигурно е така. Но, гледано преку очите и срцето на Единствениот Кој што Бога Совршено Го познава - бидејќи одсекогаш е во потполно Единство со Него - Совршениот Бог е потполно спротивното од перцепцијата на твоето срце, ум, разум, очи, уши ...!

Во тоа време, Исус одговори и рече:
„Те фалам, Татко, Господи на небото и на земјата,
зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните,
а си го открил на младенците.
Да, Татко, зашто така беше угодно пред Тебе.
Сè Ми е предадено од Мојот Татко,
и никој не Го познава Синот, освен Таткото;
ниту некој Го познава Таткото, освен Синот,
и оној кому Синот сака да му открие.”
( Св.Матеј 11:25+)

.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
.

Гледано преку твоите очи и со твоето срце, тоа засигурно е така. Но, гледано преку очите и срцето на Единствениот Кој што Бога Совршено Го познава - бидејќи одсекогаш е во потполно Единство со Него - Совршениот Бог е потполно спротивното од перцепцијата на твоето срце, ум, разум, очи, уши ...!

( Св.Матеј 11:25+)

.
Смешни сте ми, и јас бев таков, веќе не сум, и од овде се ми е појасно. Пишуваш (и не само ти, сите кои пишуваат за вистинитоста на религијата) како небаре ти да си Господ.
Нели сваќате дека од ова што го пишувате во суштина поима немате дека тоа е така, туку дека ова се само празни муабети што некој друг на тебе ти ги кажал па сега ти ги кажуваш и после тебе некој друг ке ги прераскажува?
Ова се само приказни, зар не сте свесни за тоа?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Смешни сте ми, и јас бев таков, веќе не сум, и од овде се ми е појасно. Пишуваш (и не само ти, сите кои пишуваат за вистинитоста на религијата) како небаре ти да си Господ.
Нели сваќате дека од ова што го пишувате во суштина поима немате дека тоа е така, туку дека ова се само празни муабети што некој друг на тебе ти ги кажал па сега ти ги кажуваш и после тебе некој друг ке ги прераскажува?
Ова се само приказни, зар не сте свесни за тоа?

.

Јас ти гарантирам дека ако со дечјо срце Му веруваш и ти - како и сите останати светии - вистински ќе Го доживееш, а одтогаш најнапред на сопствената кривовера и невера ќе се смееш! ... (y)

п.с. Дечјото верно срце - кое е влезница за во Царството БОЖЈЕ - нити со пари, нити со човечко знаење, ... нити со било што друго може да се купи!...:love:

.

.
.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
.

Јас ти гарантирам дека ако со дечјо срце Му веруваш и ти - како и сите останати светии - вистински ќе Го доживееш, а одтогаш најнапред на сопствената кривовера и невера ќе се смееш! ... (y)

п.с. Дечјото верно срце - кое е влезница за во Царството БОЖЈЕ - нити со пари, нити со човечко знаење, ... нити со било што друго може да се купи!...:love:

.

.
.
Што се овие услови сега, па нели ТОЈ не сака сите подеднакво и безусловно?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Што се овие услови сега, па нели ТОЈ не сака сите подеднакво и безусловно?

.
Лукавото и неверно срце - кое што се издига над дечјото верно срце - е тоа што се дисфалифицира и нее во состојба Неговата Спасителна Љубов да Ја перцепира!

(Ев.Матеј 11:25+)
.

• Ми се допаѓа
Reactions: alf

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

*
Оче, Господи мој,
дај ми срце дечјо, да верувам
дај ми срце мајчинско, да љубам
дај ми срце татковско, да делувам!
.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
„Мачеништвото е единствениот вистински пат!“ - Премин (православен христијански весник)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Денес е твојот ден!

.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Многу се причините за кои треба да му благодариме на Господ. Ако не можеме за сите да му благодариме барем за тоа што не’ дарува со живот, затоа што се е во негови раце.

ТИ БЛАГОДАРАМ ГОСПОДИ

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
“There is no coming to consciousness without pain. People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own Soul. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.”
~ C.G. Jung

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Ништо на светот нее толку далеку, колку што е далеку патот од добрата намера, до доброто дело.
(Од Норвешка)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom