Нашето его?.
Многу поудобно за нашето его е кога нашата нељубов ја пројицираме врз Бога! Нели?
Да размислиме и да се научиме:
Што повеќе луѓе со збор и со дело на првото место во својот живот Ја ставаат Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - толку повеќе светот изгледа подобро!
.
.
Крстот Христов не е само верикално, или само хоризонтално,
туку вертикално + хоризонтално!
Нашето его?
Дечко, поголем егоиста од главниот лик во Библијата, не постоел и никогаш нема да постои.
Смешни сте ми, и јас бев таков, веќе не сум, и од овде се ми е појасно. Пишуваш (и не само ти, сите кои пишуваат за вистинитоста на религијата) како небаре ти да си Господ..
Гледано преку твоите очи и со твоето срце, тоа засигурно е така. Но, гледано преку очите и срцето на Единствениот Кој што Бога Совршено Го познава - бидејќи одсекогаш е во потполно Единство со Него - Совршениот Бог е потполно спротивното од перцепцијата на твоето срце, ум, разум, очи, уши ...!
Во тоа време, Исус одговори и рече:„Те фалам, Татко, Господи на небото и на земјата,зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните,а си го открил на младенците.Да, Татко, зашто така беше угодно пред Тебе.Сè Ми е предадено од Мојот Татко,и никој не Го познава Синот, освен Таткото;ниту некој Го познава Таткото, освен Синот,и оној кому Синот сака да му открие.”( Св.Матеј 11:25+)
.
Смешни сте ми, и јас бев таков, веќе не сум, и од овде се ми е појасно. Пишуваш (и не само ти, сите кои пишуваат за вистинитоста на религијата) како небаре ти да си Господ.
Нели сваќате дека од ова што го пишувате во суштина поима немате дека тоа е така, туку дека ова се само празни муабети што некој друг на тебе ти ги кажал па сега ти ги кажуваш и после тебе некој друг ке ги прераскажува?
Ова се само приказни, зар не сте свесни за тоа?
Што се овие услови сега, па нели ТОЈ не сака сите подеднакво и безусловно?.
Јас ти гарантирам дека ако со дечјо срце Му веруваш и ти - како и сите останати светии - вистински ќе Го доживееш, а одтогаш најнапред на сопствената кривовера и невера ќе се смееш! ...
п.с. Дечјото верно срце - кое е влезница за во Царството БОЖЈЕ - нити со пари, нити со човечко знаење, ... нити со било што друго може да се купи!...
.
.
.
Што се овие услови сега, па нели ТОЈ не сака сите подеднакво и безусловно?