Потребни ми се прозорци со максимална изолација на звук - ве молам за совет

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
фала на понудата:)ама за Струмица се работе,и сакам да сеод тука оти ако не е у ред нешто да одам да ги гњавам:):)
а со мојо женски мозок забравих да питам за оков:(:(

за Трокал да ти кажам бар 3-4 пријатели ми кажаа да бегам

а и јас па за два џама ама ја тупам,мозоко мее чаршав.

сепак фала на одвоеното време за мене :):)

пс. а цената дали е реална.
ако ти е за струмица оди кај Никола (Метал КГ) тие се стварно сериозни момци :)
цената не ти е реална ако се работи за тој профил :)
--- надополнето: 30 август 2013 во 17:47 ---
Луѓе вистина е дека најквалитетни прозори се оние ПВЦ со три стакла што се?:)
На сите профили можат да се постават три стакла, така да бројот на стаклата не го носи квалитетот на еден прозор.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
ако ти е за струмица оди кај Никола (Метал КГ) тие се стварно сериозни момци :)
цената не ти е реална ако се работи за тој профил :)
--- надополнето: 30 август 2013 во 17:47 ---

На сите профили можат да се постават три стакла, така да бројот на стаклата не го носи квалитетот на еден прозор.
Кој е најквалитетен прозор? :)

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
ќе ги испитам и КГ .:)ак не ми дојде преку глава се..:)
btw. ty.:):)

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Кој е најквалитетен прозор? :)
оној кој е изработен на правилен начин со правилни материјали, поставен на правилен начин :)
преведено на македонски: Рехау, Трокал, Саламандер, Века од поголем производител, со ГУ, ВИНКХАУС, МАКО, СИГЕНИЈА оков, и со стакло со докажано потекло. Монтирано со монтажен профил без бушење на профилот.
Од прилика тоа е тоа.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
оној кој е изработен на правилен начин со правилни материјали, поставен на правилен начин :) Монтирано со монтажен профил без бушење на профилот.
Од прилика тоа е тоа.
Е за ова првпат слушам? До сега што сум ги гледал мајсторите го бушат профилот или директно со штрафови со бургија напред. Ти ли работиш така?

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Е за ова првпат слушам? До сега што сум ги гледал мајсторите го бушат профилот или директно со штрафови со бургија напред. Ти ли работиш така?
Германецот се изнамачил да добие профил кој има, барем за промил, подобра изолација на профилот. Со самото бушење се нарушува не само статиката, туку и изолационата способност на материјалот. Кога ќе имам малку повеќе време ќе ви испратам неколку видео линкови за ова.
И да, јас работам така :)

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
436053 ke ti pratam eden mail ako seuste e toj istiot ili ako ne sum greska.pisi mi go na pp
inace treba da stavam i jas sega nabrzo prozori ne se nekolku tuku pogolema kolicina e.Sakam da bidat 3 slojno staklo i so energetska efikasnsot solidna.Kako sto se mislam i gledam GENEO najdobri ke se po se izgleda ama se razmisluvam i na opcija aluminium nadvor drvo vnatresno.Samo seuste ne znam kako i sto.Sto bi mi preporacale nekoj ako ima specijalist za ovie raboti

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
остави ми ден два да ја разгледам шемата на столарија, да направам некои понуди, па ќе ти одговорам малце подетално.

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Сакам да знам некој што имал искуство со нашите фирми за монтажа/производство на ПВЦ со профилите Рехау, Саламандер, Века и евентуално Гаелан.
Значи дали знаете кои фирми се занимаваат со овие профили и дали сте имале некое искуство со нив - позитивно/негативно.

Секое мислење е добредојдено.

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Сакам да знам некој што имал искуство со нашите фирми за монтажа/производство на ПВЦ со профилите Рехау, Саламандер, Века и евентуално Гаелан.
Значи дали знаете кои фирми се занимаваат со овие профили и дали сте имале некое искуство со нив - позитивно/негативно.

Кажи ми од кој град си?

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68

Од Св. Николе еднинствен што го бие добар глас е производител на Рехау, ама тој е во некое село од таму, не знам каде точно, ама распрашај се и ќе ти кажат. Други од таму не знам.
Пушти ми димензии на office@fenster.mk ќе ти напраам добра понуда и ќе се договориме.
поздрав
--- надополнето: 12 септември 2013 во 14:47 ---
нешто не е во ред со пораките на форумов. пушти ми маил на office@fenster.mk ќе се договориме.
поздрав

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Од Св. Николе еднинствен што го бие добар глас е производител на Рехау, ама тој е во некое село од таму, не знам каде точно, ама распрашај се и ќе ти кажат. Други од таму не знам.
Пушти ми димензии на office@fenster.mk ќе ти напраам добра понуда и ќе се договориме.
поздрав
--- надополнето: 12 септември 2013 во 14:47 ---

нешто не е во ред со пораките на форумов. пушти ми маил на office@fenster.mk ќе се договориме.
поздрав
Пуштив маил и кај двајцата, зирнете и кажете што како :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Пуштив маил и кај двајцата, зирнете и кажете што како :)

Едно питање батка, лани наместив во дневната пвц али зимата кондензираше. Неквалитетно се изработени?

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Едно питање батка, лани наместив во дневната пвц али зимата кондензираше. Неквалитетно се изработени?
Зависи. Нешто е неквалитетно сигурно :)
ако ти поти стаклото од надвор (можеш да го избришеш со рака) значи до прозорот (профилите) е, а ако ти поти внатре, тогаш е до термопанот. Како и да е, и во една и во друга ситуација е решлив проблем. Викни си ги тие што ти ги ставале, ќе средат, а ако не можеш да ги најдеш, викни си сервисер и он ќе ти среди.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Зависи. Нешто е неквалитетно сигурно :)
ако ти поти стаклото од надвор (можеш да го избришеш со рака) значи до прозорот (профилите) е, а ако ти поти внатре, тогаш е до термопанот. Како и да е, и во една и во друга ситуација е решлив проблем. Викни си ги тие што ти ги ставале, ќе средат, а ако не можеш да ги најдеш, викни си сервисер и он ќе ти среди.

Одвнатре поти, а како ќе го решат проблемот?
Од Прилеп сум инаку ќе дојдеше ти:)

Kajgana Shop

На врв Bottom