Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Дечки се двоумам дали да земам LG G3 , ама досега не сум користел LG и незнам што телефони се ако имал некој искуство со G3 нека каже што предности/недостатоци има..
Можеш ама со 3гб рам и 32гб меморија

Член од
25 март 2012
Мислења
188
Поени од реакции
43
Ми треба помош... Како да инсталирам Emotion UI 3.0 на Huawei P7? На 2.3 многу лагови има валда со 3.0 е средено тоа

H

HoT IcE

Гостин
Нема спас за qcamera-daemon и јас го имав истиот проблем се додека не добив апдејт на Lollipop 5.0 и сега се е во ред, еве веќе неколку месеци. Пред тоа што не пробав, factory ресет, бришев апликации кои користат камера, бришев cache од recovery, проблемот се решаваше привремено и пак се појавуваше после недела дена. Се додека си на 4.4.2, ќе имаш проблем со qcamera-daemon, баг e во софтверот.
Мислам дека твојот телефон нема да добие официјален апгрејд на андроид 5.0. Затоа барај спас во некој custom rom на XDA форумот.
А кај да им пишам на овие од Андроид за подршка? Маил и све то да им пратам, може ќе ми помогнат да го средам багов, користел не користел апликации со камера се пјавува гомново. Сеуште имам гаранција на галаксиво не мио се ризикува со вакви ствари, ама ако е last resort ондак и то ќе пробам.[DOUBLEPOST=1430158267][/DOUBLEPOST]А сигурно ли е ова со тоа CyanogenMod, имате ли некакви искуства, да го упдејтнам софтверот на 4,4 или 5 мануелно за да го средам проблемов, препорачливо ли е или не.

Последно уредено од модератор:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
А кај да им пишам на овие од Андроид за подршка? Маил и све то да им пратам, може ќе ми помогнат да го средам багов, користел не користел апликации со камера се пјавува гомново. Сеуште имам гаранција на галаксиво не мио се ризикува со вакви ствари, ама ако е last resort ондак и то ќе пробам.[DOUBLEPOST=1430158267][/DOUBLEPOST]А сигурно ли е ова со тоа CyanogenMod, имате ли некакви искуства, да го упдејтнам софтверот на 4,4 или 5 мануелно за да го средам проблемов, препорачливо ли е или не.
Како мислиш да им пишеш на Андроид ?? Не те разбирам. Мислиш на Samsung/Google ?? Се е тоа за џабе, илјадници има низ светот кои го имаат овој проблем со qcamera-daemon и секојднево се жалат и пцујат по светскиве форуми. Google рекоа дека ќе пуштат фикс, ама изгледа пуштија "патка" само.

Зачлени се прво на XDA форумот и убаво разгледај/барај. За инсталација на custom rom треба да го рутираш телефонот. Со тоа ја губиш гаранцијата. Убаво прочитај како се инсталираат custom ромови, зошто многу лесно може да го "брикнеш" телефонот. Ако пак не си сигурен, дај го на некој што се разбира во тоа, мобилара или слично.

H

HoT IcE

Гостин
Како мислиш да им пишеш на Андроид ?? Не те разбирам. Мислиш на Samsung/Google ?? Се е тоа за џабе, илјадници има низ светот кои го имаат овој проблем со qcamera-daemon и секојднево се жалат и пцујат по светскиве форуми. Google рекоа дека ќе пуштат фикс, ама изгледа пуштија "патка" само.

Зачлени се прво на XDA форумот и убаво разгледај/барај. За инсталација на custom rom треба да го рутираш телефонот. Со тоа ја губиш гаранцијата. Убаво прочитај како се инсталираат custom ромови, зошто многу лесно може да го "брикнеш" телефонот. Ако пак не си сигурен, дај го на некој што се разбира во тоа, мобилара или слично.
Еве баш сега гледам што како. Овој ми изгледа како добар customRom, и според коментари и според се.
http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3-neo/orig-development/rom-cyanogenmod-12-s3-neo-t2983109
Ама искрено појма немам како првин да го рутирам телефенот, па да инсталирам ова. А гледам сите го фалат дека бил многу добар. Ваљда го нема багов глуп таму.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Еве баш сега гледам што како. Овој ми изгледа како добар customRom, и според коментари и според се.
http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3-neo/orig-development/rom-cyanogenmod-12-s3-neo-t2983109
Ама искрено појма немам како првин да го рутирам телефенот, па да инсталирам ова. А гледам сите го фалат дека бил многу добар. Ваљда го нема багов глуп таму.
Имаш ромови и со Touchwiz, како на пример овој, со изглед на S5, не мора да ставиш гол андроид како CM12. Внимателно прочитај ги инструкциите за root и инсталација, во првиот пост. Исто така читај ги и следните страници, таму членовите пријавуваат багови, за да знаеш дали чини ромот или не.
За qcamera demon дали се решава не знам. Најубаво да прашаш во темата од ромот кој сакаш да го флешуваш.

Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
Кај можам да најдам заштитна фолија за Samsung Galaxy Tab 4 7 icn. Не ми се нарачува од интернет, не можам да чекам 15-20 дена.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.142
Поени од реакции
5.943
Имам проблем со Samsung Galaxy S3 Mini. Од вечерва почна сам да се рестартира на секои 2-3 минути. До што може да биде проблемот? Батеријата или нешто друго? Да напоменам дека ослабена е батеријата, многу брзо ми се празни во последно време. А и доста кочи телефонот во последно време.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам проблем со Samsung Galaxy S3 Mini. Од вечерва почна сам да се рестартира на секои 2-3 минути. До што може да биде проблемот? Батеријата или нешто друго? Да напоменам дека ослабена е батеријата, многу брзо ми се празни во последно време. А и доста кочи телефонот во последно време.
Смени батерија и направи си формат

Член од
29 ноември 2014
Мислења
118
Поени од реакции
157
Земав Sony xperia e4 и не ми ја збира сим картичката :) Сад?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Земав Sony xperia e4 и не ми ја збира сим картичката :) Сад?
Сакаш отиди во мобилара да ти ја скратат сим картичката, или сам ако знаеш што правиш ... ако не во оператор најдобро земи си нова сим картица

Kajgana Shop

На врв Bottom