Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
2 март 2011
Мислења
99
Поени од реакции
12
Може да ми кажете која е разликата мегу Андроид 4.0 и Андроид 2.3.6, И дали процесорот на ХТЦ што е со 600 мх кочи на апликации на интернетот бидејки гледам скоро сите телефони имаат со по 800 мх

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
разликата е исто како Windows Xp и Windows 7... Имено, понов софтвер, подобар, направен е за појаки телефони, а процесорот на хтц, на 4.0 ќе кочи со сигурност... а за 2.3.6 незнам..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Како да ја наместам статусната лента ми се изгуби,она горе со батерија,мрежа и ви-фи што покажува.. иначе андроид от-991 е телефонот..барав во сетингс и никако да најдам.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Зошто да ти се изгуби бе ??? кај ќе гледаш колку батерија имаш, дали ти е уклучено вифито, колку имаш мрежа ???
Јас па сакав да прашам дали може да се направи, кога ја повлекувам статусната лента надолу, да ми излага за да може да се вклучува/исклучува вифито, џпсот, звукот ... ама тешко тоа.. иначе 4.0 софтверот е

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Зошто да ти се изгуби бе ??? кај ќе гледаш колку батерија имаш, дали ти е уклучено вифито, колку имаш мрежа ???
Јас па сакав да прашам дали може да се направи, кога ја повлекувам статусната лента надолу, да ми излага за да може да се вклучува/исклучува вифито, џпсот, звукот ... ама тешко тоа.. иначе 4.0 софтверот е
Има апликација за батеријата колку е што е,ви-фито исто..а за мрежата врска немам..ама шугаво ми е така не сум навикнат,не дека е голем проблем.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Има апликација за батеријата колку е што е,ви-фито исто..а за мрежата врска немам..ама шугаво ми е така не сум навикнат,не дека е голем проблем.
Направи си формат

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.j4velin.notificationToggle&hl=en

За скоро се има апликација, не се секирај. Само побарај малку повеќе во PlayStore.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Како да ја наместам статусната лента ми се изгуби,она горе со батерија,мрежа и ви-фи што покажува.. иначе андроид от-991 е телефонот..барав во сетингс и никако да најдам.
Ај пробај ,стисни на првото копче доле лево и треба да пишува notification, стисни на тоа.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Како можам да направам да не ми зема кредит интернетов на тел. Поточно да користам интернет само преку ваерлес или ако имам некој пакет активирано ? Иначе имам sony ericsson xperia x10

Фала

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Како можам да направам да не ми зема кредит интернетов на тел. Поточно да користам интернет само преку ваерлес или ако имам некој пакет активирано ? Иначе имам sony ericsson xperia x10

Фала
Settings > Wireless > Mobile network > Data enabled (отштиклирај го), и подоле третото направи си GSM Only

Kajgana Shop

На врв Bottom