Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Сакам да земам Nokia N79 а се двоумам и за Nokia 5800 XpressMusic.

Прочитав спецификации на гсмарена, изгледав неколку клипчиња на ЈуТјуб и делумно сум задоволен и од двата телефона: камера, дисплеј, бои и слично, иако 5800 има послаба камера има мн. поголем дисплеј.

Ме интересираат ваши мислења и некој што имал искуство/а со телефониве.
Јас би ти рекол да си земеш 5800 подобро, н79 е непопуларен и некако тапа модел

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
znae li nekoj kako ide toa sto stavanje limit na za post pejd vo t-mobile? jas staviv za minatiot mesec limit do 1500 a mi stigna smetka 2600

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Удрив ресет на нокиа Н80, и сега не може да ми се уклучи :( Совет некој?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Воопшто не се уклучува? Не се ни полни?

Пробај извади ја батеријата, остај го така расклопен телефонот (без батерија) некои 10-15 мин. после спој го и пробај пак да го уклучиш.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Да не ти беше многу празна батеријата пред да правиш ? ај остај го на полнач да се наполни едно пола саат и пробај ако нејке пак формат стегни му

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Ова нека биде како прашање ако некој знае да ми одговори.

Корисник сум на постпејт на Т-Мобиле и активирав пакет бесплатни разговори во мојот круг за 150 ден. Добив повратна смс дека услугата е активирана и можам во рок од 1 месец да зборувам бесплатни 500 мин со мојот круг. Но нејасно ми е зошто после активирањето повторно ми зима пари на тие броеви што ми се во мојот круг. Имам акаун на Т-Мобиле и гледам дека повторно ми зимат нормална цена. Дали после стигањето на сметката - фактурата за месецот тие пари што сум ги искористил во мојот круг ќе ми бидат скратени? Зошто кога веќе имам активирано повторно ми зимат пари?

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ова нека биде како прашање ако некој знае да ми одговори.

Корисник сум на постпејт на Т-Мобиле и активирав пакет бесплатни разговори во мојот круг за 150 ден. Добив повратна смс дека услугата е активирана и можам во рок од 1 месец да зборувам бесплатни 500 мин со мојот круг. Но нејасно ми е зошто после активирањето повторно ми зима пари на тие броеви што ми се во мојот круг. Имам акаун на Т-Мобиле и гледам дека повторно ми зимат нормална цена. Дали после стигањето на сметката - фактурата за месецот тие пари што сум ги искористил во мојот круг ќе ми бидат скратени? Зошто кога веќе имам активирано повторно ми зимат пари?

Ја имам истата услуга. Работата е што тие сега не ти ги оддвојуваат тие 500 минути, па затоа ти се рачунаат како нормални разговори. На почетокот од наредниот месец, значи на 1 февруари, автомат по однапред утврден шаблон ги одзема тие минути кои се зборувани во мојот круг, ти ги одзема и од сметката, и тек ко ќе ја добиеш онаа што стига по пошта, ќе ти пишува колку си заштедил зборувајќи со таа понуда, и секако, вистинската сума која треба да ја платиш (оваа сума ја добиваш и по онаа смс што ти ја праќаат на почетокот на секој нареден месец, значи и во смс веќе е прерачунато без тие разговори во мојот круг, колку треба да платиш, само внимавај да не ги потрошиш сите 500 минути, зашто после пак продолжува по старо да се тарифира :D).

П.С. Ако уште не ти е јасно, отвори си „моја сметка“, и разгледај, никаде нема да видиш дека ти се рачунале 150 денари за понудата, исто како да не ти е активирана, ме сфаќаш?:smir:

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Ја имам истата услуга. Работата е што тие сега не ти ги оддвојуваат тие 500 минути, па затоа ти се рачунаат како нормални разговори. На почетокот од наредниот месец, значи на 1 февруари, автомат по однапред утврден шаблон ги одзема тие минути кои се зборувани во мојот круг, ти ги одзема и од сметката, и тек ко ќе ја добиеш онаа што стига по пошта, ќе ти пишува колку си заштедил зборувајќи со таа понуда, и секако, вистинската сума која треба да ја платиш (оваа сума ја добиваш и по онаа смс што ти ја праќаат на почетокот на секој нареден месец, значи и во смс веќе е прерачунато без тие разговори во мојот круг, колку треба да платиш, само внимавај да не ги потрошиш сите 500 минути, зашто после пак продолжува по старо да се тарифира :D).

П.С. Ако уште не ти е јасно, отвори си „моја сметка“, и разгледај, никаде нема да видиш дека ти се рачунале 150 денари за понудата, исто како да не ти е активирана, ме сфаќаш?:smir:
kade mozam da go otvoram ova moja smetka i da razgledam sto kako? jas sum na relex 1000 post pejd, kazete mi znaete li dali tie 1000 sto se demek kako pretplata se koristat za razgovor ili ne, zosto nesto ne mi e jasno koga mi stiga smetkata

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143

Пред некој ден видов дека не ми се наплатени тие 150 ден. и тоа уште повеќе не ми беше јасно. Како и да е, сега ми е јасно и многу фала на помошта :smir: А за тие 500 мин, многу ќе ми бидат :)

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
kade mozam da go otvoram ova moja smetka i da razgledam sto kako? jas sum na relex 1000 post pejd, kazete mi znaete li dali tie 1000 sto se demek kako pretplata se koristat za razgovor ili ne, zosto nesto ne mi e jasno koga mi stiga smetkata
Оди на https://my.t-mobile.com.mk/ и регистрирај се, објаснато ти е што и како треба на самата страна. А инаку, во тие 1000 денари ти е се’ вклучено, телефонија, смс, ммс, и интернет сурфање.

А за тие 500 мин, многу ќе ми бидат :)
И јас така мислев, се’ додека не видов дека сум зборувал 615 минути. :P

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
како ме изнервираа и мене кога ми дојде 3500 ден сметка а имав 1000 мин претходниот месец кој едвај 500 мин ако потрошив

ама како шо читам погоре ке се среди работата значи :toe:

А

Ајсшутер

Гостин
Ми требаат драјвери за USB приклучок на мобилен телефон, LG KP500.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Во врска со пост пејдот на т-мобиле, во претплатата таа што вклучени разговори и смс пораки дали знае некој дали во тој износ е вклучен и гпрс сообраќајот?

ЏамПЏет

DeaDShoT
Член од
2 декември 2009
Мислења
653
Поени од реакции
89
Знае ли некој како да го конектирам нокиа 5530 на интернет? На вип сум и од нивната страна си пратив порака за интернет тоа се го направив но сега незнам што треба да правам у сетингс. кога пробав да конектирам пиша
Authorisation failed, unable to perform нешто така.

Kajgana Shop

На врв Bottom