Потрагата по нашите 5 минути?

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
5 минути?
Еми на мене до сега ништо не ми оде од рака значи уште не ми се дојдени 5 те минути...ај ке си ги чекам со среќа.
Ако ги чекаш можеби и ќе ги дочекаш...
Направи нешто за секои 5 минути да бидат важни и значајни во животот. Ако чекаш и не ги искористиш оние минути кои ти поминуваат во чекање ништо не си направил. Мене одсекогаш ме учеле дека ако нешто сакам во животов треба да си се потрудам за да го добијам.:wink:

Искрено чекањево ме потсетува на една драма "Чекајќи го Годо". Тие двајцата се отепуваа од чекање ама Годо не дојде. :toe:
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Е па не знам дали дошле ама ако дојдат ќе изгледаат вака.

Прво ќе ми падне нашето лото, со 90% од парите ќе ги вложам во хартии од вредност а со остатокот ќе шетнам нив Европа и Сад и на двете места ќе уплата лото и на двете ќе ми падне главна премија.(у меѓувреме вложените пари во хартии од вредност достигнуваат екстремна цена и нив ги продавам за некое милионче) ќе станам екстремно богат-докторот ќе ми каже дека сум здрав и дека можам да правам што сакам. кетрин Хигл ќе се затреска у мене и додека е во врска со мене ќе открие дека има лезбејски тенденции па ќе вика другарки у кревет.
Со дел од парите што сум ги спечалил ќе ги дадам за истражување за да се измисли нешто за да се вратат мртвите но бидејќи ќе имам среќа у гз уште утредента ќе ја направи некој. Ќе го вратам курт кобејн од мртвите и ќе го пратам на балканов да ве зчисти малце.
Ќе уживам додека ги гледам турбофолкерите како умираат од мака ко некој сол на рана да им става, ќе си купам едно 20 гитари.

најважното ќе си ги купамсите можни конзоли и ќе плешам игрици по цел ден а навечер ќе се ѓуркам и ќе водам љубов со женами и нејзините убави пријателки а секоја втора недела ќе играм голф со некој арапски султан.

Ако после сево ова не умрам од среќа тогаш гарант ќе се убијам за едно 5-10 години откако ќе станам ваков затоа што веќе се ќе имам преживеано. Многу работи не кажав ама само сакав да го доловам моментот.
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ќе ги искористам најдбро сако јас знам како:raz: само работата е што дали ќе знаеме дека се тоа баш оние 5 минути.
 

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
52
Moite 5 minuti gi zamisluvam isto kako onaa emisijata od Dragan Vucic!:pos2: :pos2: :pos2: . Koj ja gledal ke me svati
 
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Сфатив дека секои 5 минути од живот со важни и дека тие што поминале веќе не се враќаат...
Нема да седам и да чекам тркалото да се сврти и да ми дојде мене редот да ги превземам работите во мои раце и да сменам нешто,туку се трудам воопшто да не ги испуштам,иако во некои ситуации моите моќи и напори за да сменам нешто не се доволни-мене ми е доволно тоа што не се откажувам,па и да изгубам битно ќе знам дека сум дала се` од себе и сум се борела до крај.:)
Секои 5 минуви од МОЈОТ живот се МОИ...и секои 5 минути можам да ги искористам,а не да чекам некоја посебна прилика...што сигурно нема сама да ми дојде.:)
 
Член од
1 септември 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ги замислувам..........ЈАС во дресот на Denver Nuggets рамо до рамо со IVERSON & ANTHONY eeeee
 

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
А нели е боље да ги живееш тие 5 минути одколку да ги замислуваш?
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не сум размислувала како би изгледале тие моменти.Имам замисла во главава што и како сакам да бидам во животот,имам амбиции кои очекувам да се исполнат,(се разбира со сопствен труд) но како би изгледале моите 5 минути не сум замислила,а и не сакам да замислувам,за кога ќе се случат да уживам повеќе во нив.:wink:
 
Член од
19 септември 2007
Мислења
116
Поени од реакции
1
Trcam po pruga zadisan do posleden zdiv, dodeka vozot so moite pet minuti zaminuva se dodeka ne se pretvori vo neprepoznatliva dalecna tocka i sednuvam ocaen i iscrpen na ladnata pruga, mi se pojavuva spasitelna misla koja mi veli deka mozebi tamu ne bile moite pet minuti. Stanuvam ohrabren i povtorno trcam po drugiot voz koj trgnuva nadevajki se deka ke go stignam za koj pretpostavuvam deka gi ima moite pet minuti . . .
 

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Не мислам дека животов би го сведела на моите пет минути,зашто секоја минута во животот ми е единствено богатство. Но кога ќе се спомне она со што најмногу посакувам да го остварам и бидам горда,се гледам себеси како модерна професорка која држи предвање во областа на науката за човекот,а сите ја гледат со гордост.Бљак, се изнатропав глупости..
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не треба премногу да се трча и да се бараат тие 5 минути,затоа што од премногу фокусирање да ги најде човек,може да се случи да ги пропушти.
 

F i l i p

·٠•● DoN FiLiP ●•٠·˙
Член од
23 декември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Ja si gi cekam moite 5 minuti...koga-togas znam deka ke dojdat...
 
С

Сатори

Гостин
~*~

Ја знаете онаа старата поговорка: "Ќе дојдат моите 5 минути"

Дали тие "5 минути" реално некогаш може да променат нешто драстично во нашиот живот тука во Македонија. Велам само за тука во нашата земја дека да сме во некоја друга сигурно дека нешто такво би било возможно.Дали се овие тие клучни причини што многу млади сакаат да ја напуштат државата..... дали се овие позивитни стимули реални во тој свет.... или сето тоа е само една причина за ние да си го бараме ксметот.. т.е. да си ги бараме нашите "5 минути" во друга држава дека во нашата тие никогаш немаат ни шанси да дојдат.... пошто нели сепак така останало дека секој барем еднаш својот живот тие 5 минути ги доживува.
Секогаш сум се држела до тоа дека ако си доволно квалитетен ќе можеш секаде да успееш, иако ако ги поставиме работите на кантар, можностите да успееш во некоја поразвиена земја каде навистина ќе знаат да го „искористат“ твојот капацитет тие 5 мин. кои ги заслужуваме ќе бидат многу поинтензивни, потрајни и веројатно/сигурно поисплатливи.

Кога би се земала сама себе за пр. да имам можност да заминам и да направам нешто повеќе од сама себе, да се надградам на вистинскиот начин тоа и би го направила, сепак ризикот некаде надвор е многу поголем.

„Одливот на мозоци“ е тука само затоа што ние не знаеме да ги искористиме мозоците кои што ги имаме, ниту да ги усовршиме, а ретко и кој ќе ги примети.
Сите сакаме и се бориме за да добиеме можност за успех.
:me:
 

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Одамна се спуштив на земја и почнав да ги живеам моите 5 минути тука кај нас и верувајте дека и тука, тие знаат да траат долго време.
Им посакувам се најубаво и најискрени желби на тие луѓе кои ги чекаат надвор од земјава своите 5 минути, да ги дочекаат и да застане саатот и тие минути да бидат само нивни, но само едно размислете - и тие земји имаат свои луѓе кои чекаат на своите 5 минути. Мислам дека треба само полека, смирено и се ќе си дојде на свое место. Вистината е таа дека во светот сега се е технологија и не им требаат многу мозоци (скоро се е измислено).
Многу ми е жал што во нашава земја остануваат неискористени многу капацитети и што своите 5 минути ги користат на сосема други работни места, реалноста е сурова. Тажно.
А, само на форумов колку капацитет има и како што рече Crazy in Love погоре, внимавајте да не ги пропуштите Ваште 5 минути.
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
не го живеам животот во исчекување на тие 5 минути............пробувам да ги живеам тие 5 минути во текот на целиот мој живот.......и прекрасно ми е :pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom