Потона брод во Охридско езеро

Статус
Затворена за нови мислења.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Ејј ме стресе па сеа ова....Бог да ги прости...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
колку шо знам езероно не е уште под концесија дадено па државата т.е извршната власт ја има сета извршна моќ над сите собраќајни објекти на површините од тоа езеро.
последно од мене на вакви глупи одговори ...
прво колку години имаш кажи ми ...
второ:

И улиците не се под концесија, па ако некој кој не си ги средил кочниците на колата брзо вози и ако прегази некој на улица владата ли ќе биде крива? :tapp:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ццц ова станува една од најголемите трагедии во Македонија, после таа со хеликоптерската несреќа, па и авионската несреќа во минатата декада...

Ќе има изгледа ден на жалење.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
бројот се зголемил на 17

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
навистина страшно и жално за фамилиите..
нека почиваат во мир...

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
последно од мене на вакви глупи одговори ...
прво колку години имаш кажи ми ...
второ:

И улиците не се под концесија, па ако некој кој не си ги средил кочниците на колата брзо вози и ако прегази некој на улица владата ли ќе биде крива? :tapp:
...ај д ане забегвиме од темава...луѓето нема да ги вратиме.

анализирај си го вториот одговор подобро.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Нека почиваат во мир

Се возев во овој брод во летото 2008 и уште одтогаш ми изгледаше несигурен. Никаков беше...

А

Ајсшутер

Гостин
Сеуште е рано за какви било информации за тоа дали станува збор за несреќа или евентуален дефект на бродот, се шпекулира дека бродот потонал од претовар.
Ништо чудно и ова капетанов летово ќе го качеше и цел Охрид само да земе повеќе пари нема место за седење а они уште луѓе чекаат :toe:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Потона брод во Охридско езеро-17 мртви

Потона патнички брод во Охридско езеро, бројот на загинатите постојано се зголемува. Според полициските информации на А1 Телевизија спасувачките екипи сеуште работат на извлекување на жртвите и засега јавуваат за извлечени 17 мртви тела, а 53 се спасени.
Станува збор за туристичкиот брод „Илинден“ кој се преврте на околу 200 до 300 метри од брегот во водите на Охридското езеро, во близина на автокампот „Елешец“.
Полицијата реагирала на повик од граѓани од охридската плажа Лагадин. Повикот, кој е примен утрото, е лоциран од ресторанот „Два Бисера“.
53 лица се извлечени живи по хаваријата на бродот „Илинден“.
Освен претрпениот шок тие се наоѓаат во добра здрвавстевна состојба и се привремено сместени во хотелот „Метропол“ во Охрид.
Едно лице е хоспитализирано и по пружената реанимацита е ставено под специјална медицинска нега.
Неофицијално во него имало група од педесетина туристи од Бугарија кои сакале да патуваат до „Св. Наум“.
На терен пристигнаа и специјалните нуркачки екипи од МВР Скопје.
Први во помош на патниците во потонатиот брод, пристапиле лица од автокампот со чамец, кои успеале да спасат голем дел од нив.
Сеуште е рано за какви било информации за тоа дали станува збор за несреќа или евентуален дефект на бродот, се шпекулира дека бродот потонал од претовар.
Очевидци велат дека бродот „Илинден“ наеднаш исчезнал од водената површина на Охридското езеро.

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Потона патнички брод во Охридско езеро, бројот на загинатите постојано се зголемува. Според полициските информации на А1 Телевизија спасувачките екипи сеуште работат на извлекување на жртвите и засега јавуваат за извлечени 17 мртви тела, а 53 се спасени.
извор А1

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Шо да не потони, онолку мал брод незнам кај им даваат дозвола да пловат до Св. Наум, бранче мало да фати, ќе се отпреврти, кога и да го видиш само се нишат и плус во онолкаво мало бродче напикале 70 луѓе.
А, некакви информации за некој од Охрид загинато дан има?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Колку разбрането може да е Охридското Езеро, па не е Тихи Океан.
Ти си се нашол некогаш на сред езеро кога има бранови? Или дали воопшто си го видел Охридско езеро кога е разбрането какво е?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
17 мртви тела, а 53 се спасени. = 70 луѓе значи биле качени на бродот а капацитетот е 50! ех пуста пара да се земе што трагедија направи.

http://pazar3.com/ViewItem.aspx?itemId=118279
пред 2 години бев на „ноќно крстарење“ ... арно немаше многу народ ...

да се може цел Охрид би го качиле на него у пм ...
летово Александрија го видов кога помина покрај Славија ... човече немаше место кај да се застане ... луѓето мислиш висеа од бродот ...

пуста пара ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom