Потеклото на Власите

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Додека има твојата сестра пичка не јадам кур.
Автоматски споено мислење:

Абе и има и Албанци цицијаши, ама јас не сум видел торбеш кој не е цицијаш.
Пак ќе кажам карактерно е се тоа, Власите во најголем дел се штедливи и тоа погрешно се сфаќа кај другите, ова зборам за постарите генерации, сега и вашите и нашите и сите ги интересира само брз кеш и сопствениот гз, за едно евро се менува и став и карактер и се живо.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.993
Поени од реакции
24.427
Власите не се цицијаши ама друг муабет е тоа. Знаеш какви Албанци сум видел, кој од кој поголем циција, за Македонци па да не зборам, тоа е карактерна особина и ништо повеќе
А не, да ме извиниш, ама тој стереотип е точен. Какви примери знам. На еден на времето кога немаше евтини мобилни сметки и уште доминираа фиксините нулата му беше блокирана за да не врти никој никаде. Син му спиеше во кола кога одевме за Охрид за да не плаќа (тогаш) 300 денари по кревет. Облека земаше износена од еден метросексуалец (што на крај сепак се испостави дека е геј) што сакаше фенсерајски да се облекува и често менуваше гардероба.

Колега на работа Влав пред 2 недели негде ми рече, ми се потроши мината на пенкалото да не имаш нова да ми дадеш? Му дадов ново пенкало што кошта 20 денари.

Се ок сте како малцинство, немам некои поголеми полаки, ама ова за скржавоста е точно. Е сега тоа што грото сте (испоизнапикани) за сдс, што од приватизацијата најапашки ќар преку стечаите имаа токму вашите Штерјо, Мерјо, Јорго Куќа и слично е друга тематика, ама воглавно боље Влав него шиптaр во сите можни универзуми :D.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
А не, да ме извиниш, ама тој стереотип е точен. Какви примери знам. На еден на времето кога немаше евтини мобилни сметки и уште доминираа фиксините нулата му беше блокирана за да не врти никој никаде. Син му спиеше во кола кога одевме за Охрид за да не плаќа (тогаш) 300 денари по кревет. Облека земаше износена од еден метросексуалец (што на крај сепак се испостави дека е геј) што сакаше фенсерајски да се облекува и често менуваше гардероба.

Колега на работа Влав пред 2 недели негде ми рече, ми се потроши мината на пенкалото да не имаш нова да ми дадеш? Му дадов ново пенкало што кошта 20 денари.

Се ок сте како малцинство, немам некои поголеми полаки, ама ова за скржавоста е точно. Е сега тоа што грото сте (испоизнапикани) за сдс, што од приватизацијата најапашки ќар преку стечаите имаа токму вашите Штерјо, Мерјо, Јорго Куќа и слично е друга тематика, ама воглавно боље Влав него шиптaр во сите можни универзуми :D.
Генерализираш ама океј е, делот за сдс си останува, не бранам нешто што е така ама пак ќе кажам ова за скржавоста е сосема лично, кај многу Македонци има дупло поголема скржавост за разлика од Власите.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
96
Поени од реакции
110
jas znam eden srbin vlah e, toj veli romanci se otamu se dojdeni negovite predci, i veli znae vlaski koj e malku porazlicen od romanskiot, no se razbira
no ima srpsko prezime na ic ne e kako nas, toj taka mi ima kazuvano vo krajot kade ziveat ima mnogu vlasi, a vo vojvodina mnozinstvoto se vlasi, kolku e tocno ne znam, i dali se isti so ovie kaj nas ne znam, vo moja okolina vlasite gi vikaat torbesi, i stvarno se cicii

Член од
18 август 2015
Мислења
175
Поени од реакции
94
Потеклото на Власите секогаш ми било мистерија...
Како музичар можам да кажам нивната музика, барем на македонските власи, е речиси идентична со музиката - Тоска, која што се класифицира како Албанска музика од југот.
Всушност Тоската не е само албанска, но повеќе како Епирска, односно целиот тој дел под Албанија, голем дел од Егејска Македонија - ја негува таа музика. Во Лефкада едно лето се изнаслушав таква музика...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.955
Поени од реакции
5.817
Потеклото на Власите секогаш ми било мистерија...
Како музичар можам да кажам нивната музика, барем на македонските власи, е речиси идентична со музиката - Тоска, која што се класифицира како Албанска музика од југот.
Всушност Тоската не е само албанска, но повеќе како Епирска, односно целиот тој дел под Албанија, голем дел од Егејска Македонија - ја негува таа музика. Во Лефкада едно лето се изнаслушав таква музика...
Слушни ги албумите на Каролина Гочева кај што прсти има замешано Златко Ориѓански.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.370
Поени од реакции
8.970
Дали сампрогласениот Бугарин Каракачанов е одроден Влав?

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.384
Поени од реакции
5.729
Вампиров цел живот на улица, ама важно 2 милиони стари динари на сметка...да ти го ебам таквиот живот
Па стварно не можам да сфатам што може да им се има случено како народ за да толку да се опседнати со пари и се околу нив

Броењето овци го заменија со броење пари ли?

Kajgana Shop

На врв Bottom