Потеклото на Албанците

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.951
пс. Не ме сфаќајте погрешно, во овој спор не земам страна, но фактите зборуваат дека Албанците не можат да се по потекло кавказци или Арапи.
Ај се кладиме дека за едно пет - десет години самите ќе викаат дека се Арапи. У ствари и денес има такви меѓу нив, али уште една деценија да го утврдат тоа на поширок национален план.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.267
Сопри се, премногу глупости напиша. Ако ова е точно, денешниот албански jaзик требаше да личи на чеченски.

Ова навистина веќе е голема глупост. Ако ова е точно, денешниот албански jaзик требаше да личи на семитски - евреjски и арапски.:facepalm:

пс. Не ме сфаќајте погрешно, во овој спор не земам страна, но фактите зборуваат дека Албанците не можат да се по потекло кавказци или Арапи.
Не, туку и Албанците се Бугари.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.627
Поени од реакции
5.270
Сопри се, премногу глупости напиша. Ако ова е точно, денешниот албански jaзик требаше да личи на чеченски.

Ова навистина веќе е голема глупост. Ако ова е точно, денешниот албански jaзик требаше да личи на семитски - евреjски и арапски.:facepalm:

Ред Барон џабе се повторуваш, тоа не завршува работа. И во временска машина да го пикаш Кариес пак своја глава ќе тера.[DOUBLEPOST=1397939638][/DOUBLEPOST]
:tapp: :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Имаш проблем да докажиш дека од едно племе настанало, друго племе, па од него трето и т.н. се до сега како што нели се викате Албанци. Пази ти се молам! Илирите подоцна ги завикале Арбани, па нив подоцна ги завикале Албани па денес Албанци (Дарданците ги заборави, а можеби и Траките:D)... Кој вели дека сите тие не изумреле, а Албанците се јавиле подоцна? (кога дошле од Кавказ). Мајката?!? Македонците во антиката изумреле па по нив во 7 век дошле некои Словени кои така од чист мир почнале да си се викаат Македонци... Изгледа завладеела некоја чума што ги зафаќала само Македонците а сите останати преживеале и само си се прекрстувале со разно-разни имиња. Nomen est omen батка. Се додека постои тој народ постои и неговото име - тоа е суштината на народот и не се менува.
Вие не сте ги менувале имињата туку станува збор за разни племиња кои се доселувале на Балканот заедно сосе своите имиња...
АРБ си стои како “словенски“ збор батка : РАБ Божји, работа, роб...
А вашето АРБанаси не доаѓа од работа (од што сте печалбари - арбајт :) ) туку затоа што сте АРАПИ - за што има извесна потврда во генетиката (или тогаш кога сте се доселиле домашното население мислело дека сте Арапи по потекло - исто така и Ромите ги завикале Еѓупци - според Египет откаде што мислеле дека потекнуваат).[DOUBLEPOST=1397911808][/DOUBLEPOST]
Да. Словените си клавале имиња на “вашите“ (!?!) населени места, ви ставале племенски имиња, а вие сте дремеле во некое ќоше...
На што ли ви личиме бре ние?!? На кумови?
Јас немам никаков проблем, мнозинството историчари тврдат тоа што јас го велам, а ти тоа што го тврдиш апсолутно ниту еден историчар не го тврдил, ти дечко имаш гоооолем проблем, не јас.

Скокаш од персиско племе, во арапи, после кавкаско племе, не знам каде е крајот.Барем имај одреден став, ако навистина веруваш дека имаш поим со историја барем вдиши пред да почнеш да куцаш глупости, и читај го постот неколку пати пред да го пратиш.
Понекогаш ми паѓа жал за тебе, навистина. Можеби грешам што инсистирам да се разберам со тебе.[DOUBLEPOST=1397939700][/DOUBLEPOST]

Последно уредено од модератор:
Член од
21 април 2013
Мислења
169
Поени од реакции
58

Друже јас за тие факти им зборев цело време од мојот прв коментар на ова тема, ама на денешните луѓе поинтересна и поважна им е нивната фантазија илузија отколку вистината и фактите како стојат.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Ако те интересира многу чекај уште малку додека ја поправам времеснкава машина, нешто кочницата не работи и после се ќе ти објаснам зошто такво име ставиле.

Па словенските народи не викале и рабанаси, денеска има топоним во Албанија Рабан, островот во Хрватска се вика Раб, а западот го вика Арба.
И во Бугарија има село Арбанаси кај В. Трново и село Косово на Родопи. Имало отсекогаш Бугари со албански корени.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ако те интересира многу чекај уште малку додека ја поправам времеснкава машина, нешто кочницата не работи и после се ќе ти објаснам зошто такво име ставиле.

Па словенските народи не викале и рабанаси, денеска има топоним во Албанија Рабан, островот во Хрватска се вика Раб, а западот го вика Арба.
Пуно, раб божји. Рабанаси ве виикале затоа што сте робови донесени да колат и убиваат. Јазикот ви е сличен со влашкиот затоа што сте служеле во иста империја каде што официјален јазик за цела јавна администрација бил латинскиот.
Само што власите биле тој паметниот дел од администрацијата. И ден денес се гледа кој со што се бави.
Историјата се повторува...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.627
Поени од реакции
5.270
И во Бугарија има село Арбанаси кај В. Трново и село Косово на Родопи. Имало отсекогаш Бугари со албански корени.
Да, тоа село е остаток од албанците кои бегале од турската власт....[DOUBLEPOST=1398555539][/DOUBLEPOST]
Пуно, раб божји. Рабанаси ве виикале затоа што сте робови донесени да колат и убиваат. Јазикот ви е сличен со влашкиот затоа што сте служеле во иста империја каде што официјален јазик за цела јавна администрација бил латинскиот.
Само што власите биле тој паметниот дел од администрацијата. И ден денес се гледа кој со што се бави.
Историјата се повторува...
Ова е показател колку си читал историја, ова ни Кариес не може да го пишува, толку си лош.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Пунчиќ, па нели се договоривме дека Албанците потекнувале од островчето Арба(Раб) во Хрватска :ROFLMAO:

До кога бе си преповторувате апстрактни толкувања на историјата.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.627
Поени од реакции
5.270
Пунчиќ, па нели се договоривме дека Албанците потекнувале од островчето Арба(Раб) во Хрватска :ROFLMAO:

До кога бе си преповторувате апстрактни толкувања на историјата.
Никаде и никогаш не сум пишувал дека албанците потекнуваат од островчето Арба, тој пример го употребував како име на топоним кое го поврзува името на албанците со антиката.

Немој да се шегуваш, мене ме обвинуваш за преповторување на дури апстрактни толкувања на историјата, а ти самиот тоа цело време тоа го пишуваш во темава, за другите да не спомнам, особено за кариес.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Има нова верзија, односно првите еврејски учители биле 2 Албанци, според чија припадност денеска титулата “Рабин“ им се доделува на учените Евреи.
Јицак Рабин во една прилика споменал за своето албанско потекло од Валона.

Албанците како основоположници на геометријата во нивна чест е наречена “РАБ“ еднодимензионалната отсечка која поврзува две спротивни бездимензионални темиња кај еден многуаголник.

http://mk.wikipedia.org/wiki/Раб_(геометрија)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.627
Поени од реакции
5.270
Ова од тебе не го очекував. Забележливо кај тебе, секогаш кога немаше аргуементи да ја продолжуваш дискусијата се одалечиваш од истата, се разбира дека се обидуваш да се камуфлираш со тоа што се предавааш дека демек соговорникот не ти ги признава аргументите.
Но да почнуваш да се шегуваш, тоа е веќе ново ниво на Кариес.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.267
Кариес, кариес, кариес....
Кога Кариес пишува и ви ги растура национал-социјалистичките фантазии тогаш тој ви е трн в око и “од уста не го вадите“... :)
Навистина сум почестен што толку ме споменувате. Вашите реакции ми говорат дека сум во право и на правиот пат. Рекле дека вистината боли. А Кариес ви чепка по раната и болните точки.
Сето она што го пишувам досега е само и само да ви докажам дека ние не пасеме трева и не сме глупави па да веруваме во вашите измислици. Ние не сме едни од овците што ги пасете. Ние сме лавови, а тоа што досега не сте изедени е само затоа што не сме гладни (или затоа што не сте многу вкусни :) ). Но ќе дојде ден Видовден...

Kajgana Shop

На врв Bottom