Постојат ли искрени партнери?

LitButterfly

Малечко
Член од
6 октомври 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
Искрено голем борец сум да ја слушнам само вистината, но најчесто знам од најмала глупост да направам скандал. Секогаш сакам да ја знам вистината, а сепак се ме повредува. Така да кога подобро ќе размислам подобро е некогаш и да сокрие нешто. Секако зборувам за ситници. И секако дека тоа нема да го направи неискрен партнер. Неискрен е оној што има сосема други планови со тебе и крие нешто за да те повреди а не за да те заштити

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Da,postojat no retkost e.Jas sum iskrena prema decko mi,a iskren e i toj i vo nego sum sigurna 100% premnogu mu veruvam,no seto toa se dolzi na negovata iskrenost i vernost :smir: bi sakala sekoja devojka da ima iskren pameten i veren decko :back:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Чекајте бре... од кај на кај ја завртевте работата. Едно е искреност во врска и отвореност во споделување на чувства, а друго е

Да се извадиме од некоја ситуација, еве не ти се искача вечер со него, па ќе излажеш дека ти цркнал стаорецот и наместо да си тагуваш по дома ќе се журкаш у комшии.
Да се направиме интересни. Осеќам дека е малку монотоно, па ќе измислуваш филмови како си го истепал маалскиот манијак.
Да се упуцаваме. ‘‘Лелеее како ти стојат фармеркивеее...‘‘ А си свесен дека крца телевизорот од сите страни.
пф...
од општа култура ќе му речеш на некого дека новите фармерки добро му стојат, ако тоа веза нема.

Така да кога станува збор за чувства искрен сум. Едноставно е, партнерката знае што може да очекува од мене, а и јас знам што можам да очекувам од неа.

Х

Ханзо

Гостин
Сите викаат дека мразат лаги и луѓе кои лажат. И сите викаат дека сите луѓе лажат. Или некоја логичка замка е ова, или сите на Шопенхауер се метнаа. Па да видиме, не постои искрен човек, па така не постои и искрен партнер. Сите се исти бре, сите! И задоволни од леснотијата на генерализирањето си седнуваме во малата колипка на незнајноста во која се е така исто и лесно за суд, го земаме огледалцето и откриваме дека такви луѓе постојат. Хмм... :)

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Доколку би имало искреност не би значело дека од тоа следи да се има совршена врска. Зашто да не ми каже, ја сум реална и поштувам коа ќе ми го плесне у фаца тоа што го мисли. Па сеа ако ми значи ќе се трескам ако не јебига ;)

бу, општа е темава е општа, а ја се трудам да бидам. :)
иам приметено дека луѓето сакаат да ги лажеш, сакаат да си живеат у илузии...
Сите сакаат да ја слушнат вистината нели?Сите сакаме да ни се плесне во лице тоа што го мислат за нас.Сакаме да имаме реална слика а не да се чуствуваме прелажано и да се сомневаме дека некој позади нашиот грб прави и мисли работи кои ние воопшто и не ги знаеме....
Луѓето не сакаат да живеат во илузии, сакаат да ја знаат вистината за да можат да го приспособат своето однесување кон некој соодветно со мислењето што таа личност ја има за нив.
Е сега прашањето е колку е тоа лесно?
И секој да се запраша дали не се нашол во ситуација каде што бил принуден да каже некоја лага, макар и најситна и најдобронамерна, за да избегне конфликт или да избегне да повреди сакана особа.
Значи може некој да те сака најмногу на свет и да има најдобри намери кон тебе па да ти рече дека добро ти стојат фармерките а да не го мисли навистина тоа.Најверојатно ке мисли дека најдобро би ти стоело ако не носиш фармерки воопшто:smir:
Постојат добронамерни лаги,и тоа не го прави партнерот неискрен.

N

navivacka

Гостин
Искрен партнер?што беше тоа?зар се уште постојат?

Ако постојат многу се ретки денес...некогаш ке не излажат за нешто само да се реши проблемот,јас ја сакам вистината па каква и да е,колку и да ме боли...
Секогаш сум била искрена сакам и со мене да бидат искрени,а ако не е ако ме лаже,чао душо ниси једин на овај суров свет.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.440
Поени од реакции
25.385
Искрени партнери?
Од дома мојве не се искрени, не пак за партнери. Никој не е скроз искрен. А и не треба, некои работи се чуваат само за себе, дали мислење, спомен, било шо.

Член од
16 февруари 2010
Мислења
33
Поени од реакции
0
Nekogas e podobro da ne ja znaes celata vistina...Nejkam da me lazat ama nesakam i da mi kazuvaat vistini sto nema potreba da gi znam..ednostavno da se prekutat:)

C

Cool Hand Luke

Гостин
Ако има вистинска љубов ќе има и искреност и таа сама ќе излезе, без да се размислува дали треба да се каже или не. Е сега, таа искреност не мора да значи дека човек треба по секоја цена да ги открива своите најинтимни тајни, се додека се мртви и добро закопани и оставени во минатото. Лично мислам на мои многу гнасни работи... и нивното кажување не би било искреност туку оживување на нешто анхоли. :)

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Секако дека постојат врски во кои има огромна доверба и голема искреност. Ама голема, а не апсолутна, сто процентна искреност.
Не ретко самите кон себе не сме искрени, а не па да очекуваме дека некој друг ќе биде. Подлажнуваме од разни причини, но сето тоа во граници на нормала, не да премине во патолошко лажење кое подоцна ќе ни создаде дополнителни проблеми.
Всушност, не лажеме, туку само одбегнуваме да ја кажеме вистината за нешта кои знаеме дека би довеле само до конфликт. И секој од партнерите си има по некоја тајничка, која си ја чува само за себе, што е сосема нормално. Тоа не значи дека врската ќе се распадне или не функционира како што треба. Не значи дека ако нешто ќе се премолчи, тоа се прави злонамерно.
Тргнуваме сами од себе и го прифаќаме фактот дека ниту ние, ниту било кој друг може да биде потполно искрен.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Многу ме занима, постојат ли искрени партнери? Ќе сретнам ли некогаш некој кој ќе ја цени вистината, кој ќе ја употребува, па дури и ако е болна?
Ахх...единствено ако ме клонираат мала. Инаку тешко. Ќе речеш...ама зошто да те клонираат кога тоа можам да бидам јас така?
Хех...да беше единствена о тии многу фина девојко. Башка...the Ugly Truth...веруј не сакаш секогаш да ја слушнеш :)
Што слушнеш слушнеш...не барај да ти кажат...пошо може и да те здоболи па после да се чешаш!
Шмек...искрен :wink:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Постојат искрени луѓе - јас сум таква, а и повеќето мои пријатели!
Искреноста овозможува да се спречат дополнителни компликации во една врска, но можеда да бидат и извор на компликации!!
Не секогаш искреноста минува лесно во една врска, бидејќи од досегашното мое љубовно искуство (полно со неуспеси) заклучив дека не треба да се споделува се со партнерот ниту да се зборува многу за минатото - односно посебно со мажите - треба да се биде внимателен!
Да не ме разбереш погрешно, јас нема да се сменам и ќе продолжам да бидам искрена и сметам дека треба сите да бидеме такви, но понекогаш треба културно да се прескокнат некои работи!
Исто така, искреноста не помага многу ако партнерите не се разбираат - се на различна фреквенција, имаат различни карактери и темпераменти, различни амбиции
Позз:smir:

Замисли партнерот да може се да ти каже без да те повреди.Замисли да си човек кој може да слушне се' што другата страна го помислила или направила.Замисли да има совршена врска,совршен пар а ти си дел од него.
А сега освести се...
Леандра,
Не се знаеме, но твоите ставови и коментари сосема ги почитувам (да не речам топ се) и во поголема мера и се сложувам со нив
Позз:smir:

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Многу врски не успеваат поради недоверба. Можеби поради тоа што се базирани на лаги.

Лажењето е голема зависност, почнуваш со ситна лага и завршуваш со океан од лаги. И што? Лажеш се додека не се прелажеш себеси.

Лажеме од различни причини.
Да се извадиме од некоја ситуација, еве не ти се искача вечер со него, па ќе излажеш дека ти цркнал стаорецот и наместо да си тагуваш по дома ќе се журкаш у комшии.
Да се направиме интересни. Осеќам дека е малку монотоно, па ќе измислуваш филмови како си го истепал маалскиот манијак.
Да се упуцаваме. ‘‘Лелеее како ти стојат фармеркивеее...‘‘ А си свесен дека крца телевизорот од сите страни.
И други разно-разни причини.
Ти си излажала некогаш?:wink:

Многу ме занима, постојат ли искрени партнери? Ќе сретнам ли некогаш некој кој ќе ја цени вистината, кој ќе ја употребува, па дури и ако е болна?
А зошто да не постојат? Не се сите луѓе лажговци. Тоа што си имала лошо искуство во минатото, не мора да значи дека ќе се повтори во иднина. Знам дека кога-тогаш ќе имаш можност да се увериш во ова:wink:

Инаку, сега, да си го кажам мојот став околу лажењето. Јас сум човек што никогаш не лаже, туку секогаш чесно, машки и достоинствено ја прифаќа и ја кажува реалноста таква каква што е. Во принцип немам и причина зошто да лажам, бидејќи сакам девојки што се отворени кон мене исто така. Моето мислење си е мое мислење. Сакала таа да го прифати или не, тоа не е мој проблем. Можеби и затоа сите многу ме ценат. Затоа што знаат дека кај мене важи правилото:„What you see is what you get“:smir:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Треба да има коректна доза на искреност која ќе зачува дел од мистиката и изазовноста на врската.
Сигурно никој не сака партнер (барем јас не сакам) кој ќе биде комплетно отворен!?!? Партнерот треба да е возбудлив, нов, креативен и доволно искрен за да не те обземе непродуктивна параноја.
Комплетна искреност барам само од пријателите.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Никој не е искрен во правата смисла на зборот. Секој човек крие по нешто без разлика дали тоа го прави за да не заштити или спротивно.

Kajgana Shop

На врв Bottom