- Член од
- 27 јануари 2010
- Мислења
- 346
- Поени од реакции
- 146
Тик - Так...
започната од аллександар, денес во 15:26.Постои можност во рок од 36 часа да биде прогласен банкрот во Грција, изјавија извори од бизнис круговите.
1. Асан се пишува со голема буква, лично име е.Она што ми е најсмешно е изворот. Извор од бизнис круговите.... Жити мајка. Мижи асан да ти баам. Глупост. Бизнис круговите немаат никаква врска со ова. Барем да напишеа “од високи дипломатски извори“. Се додека Германија и Франција ја штитат, Грција нема да банкротира. Евентуално може да направат исто ко што направија 60-70тите пред да влезе Грција во ЕУ, а тоа е направат комисија која ќе им ги раководи финансиите, затоа што очигледно, самите тие се неспособни за тоа.
Во брзање го пишував постот, не ни забележав дека сум направила грешка, фала што ме поправи, ќе се поправам...1. Асан се пишува со голема буква, лично име е.
Постов ми е неповрзан со темава ,бидејќи баш ме заболе, чекам да ми се скине филмот.
Е па нормално дека дојде златното време, други им ги водеа финансиите, они си го прчеа, потоа влегоа во ЕУ без речиси ниеден исполнет услов, како да не им дојде...2. После тие 60-ти и 70-ти дојде златното време во Грција(ги пумпаа со пари упм, аџустирано ова шо им го даваат сега за семки им е)
п.с.
И јас сакамЕ па нормално дека дојде златното време, други им ги водеа финансиите, они си го прчеа, потоа влегоа во ЕУ без речиси ниеден исполнет услов, како да не им дојде...
Не разбрав зошто си ме цитиралkako prvo mnogu se raduvate na eventualen bankrot na grcija kako malo dete koe ceka sladoled.
nekoj vozrasen covek da mu kupi.
zaboravate deka grcite se vtor po golemina trgovski partner na makedonija, pa eventualna kriza ne pogagja i nas i toa 2 pati posilno otkolku niv.
drugo bankrotot za gricte ne e nisto novo, samata grcija e sozdadena vo uslovi na bankrot ( so pomos na britancite koi postojano i pozajmuvale na istata) so kontrolirani bankrot.
Grcija ne moze da propadne ma kolku i da go posakuvame nie toa.
ima jaki sojuznici i pomos od najgolemata sila Amerik
i sto benifit ce dobie od toa Makedonija (make (golema siroka ) donija (zemja) ) sem gubitoci vo tekstilot oti helasite go drzat toj pazar i proizvodstvo vo regionot. a nasava ekonomija zavisi od toa.Не разбрав зошто си ме цитирал
Само пробав да одговорам на прашањето какви би биле последиците од банкрот на Грција, а без разлика дали некој се радува или не на тоа, банкротот на Грција ќе се случи порано или подоцна, сепак е само прашање на време,
Значи не е прашање ДАЛИ, туку прашањето е КОГА
abe so ruzite poskapea 85 denari ili maslo ili benzinДа му умре козата на комшијата а кај нас руживе што цветаат никој никако да ги забележи. Не знам зошто???
Објасни ми зашто ако Грција банкротира ќе пропаднат и нивните текстилни фирми во Македонија. Тие попрво ќе го префрлат капиталот овде, како некои од нив што имаат направено. Подобро им работат текстилните фирми овде него ли текстилните фирми во Грција. Овде работниците на работодавецот работат, во Грција работниците на истиот работодавец по цели денови се на протести. И сега каде е подобро да се има фирма во пред банкротираната Грција или во стабилната Македонија ????? Секако одговорот е во Македонија, значи никаква опасност нема.i sto benifit ce dobie od toa Makedonija (make (golema siroka ) donija (zemja) ) sem gubitoci vo tekstilot oti helasite go drzat toj pazar i proizvodstvo vo regionot. a nasava ekonomija zavisi od toa.
mislam dobro e da se sitime ama so fajde od toa koga ce imame samo steta
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 19:34 ---
abe so ruzite poskapea 85 denari ili maslo ili benzin
a krediti be prijatele od kaj ce zemaat ???Објасни ми зашто ако Грција банкротира ќе пропаднат и нивните текстилни фирми во Македонија. Тие попрво ќе го префрлат капиталот овде, како некои од нив што имаат направено. Подобро им работат текстилните фирми овде него ли текстилните фирми во Грција. Овде работниците на работодавецот работат, во Грција работниците на истиот работодавец по цели денови се на протести. И сега каде е подобро да се има фирма во пред банкротираната Грција или во стабилната Македонија ????? Секако одговорот е во Македонија, значи никаква опасност нема.
Стопанска Банка со Грчки удел ете ги кредите нивни за фирмите овде. Овде тоа што го работат во текстилните фирми го пласираат во Европа( Германија, Франција, Полска)a krediti be prijatele od kaj ce zemaat ???
koj ce im dade i koj ce im ja kupi oblekata vo Hell ass