Последниот збор

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Многу сакам да го имам последниот збор(не знам зашто:icon_lol:) и се трудам да го остварувам тоа во разни дискусии,муабети...Но во одредени ситуации знам и да си преќутам,сметајќи дека така е најдобро,понекогаш е тоа од срам,а понекогаш за да не дојде до несакани последици:pipi:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Воопшто не се замарам во врска со тоа чив ќе биде последниот збор. Без оглед дали грешам или сум во право, неможам бесконечно да муабетам за едно исто нешто. Доколку соговорникот сака да му повторам или објаснам, во ред, го правам тоа. Но доколку тоа што имам да го кажам, не го прими одма, па повторно се навраќа на муабетот како јас да не сум кажала ништо, одма прекинувам и потврдувам тоа што кажува тој со некоја гримаса. Понатаму не се трудам ни сакам да зборувам. Таа ситуација завршува со негов монолог или напуштање на сцена од моја страна ... зависи со кого и за што разговарам т.е. дали имам почит кон лицето и се решавам да дотрпам празни муабети или не.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Koga se raboti za diskusii,objasnuvanja,raspravii tuka sum prva...:pipi: sakam mojot zbor da bide posleden,ma da ne e sekogas taka,i sakam bar ako nisto drugo ubavo da izreagiram na provokacii,nikogas ne prekutuvam ednostavno ne sum takov karakter:pipi:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Инаку за себе не би било лошо да кажам.:)
Бидејќи сум прилично тврдоглава и последниот збор и точката се мои.:toe:
Сепак имам некои граници и не го претерувам,на пример да ми речат надвор има сонце,јас да кажам нешто што нема везе само за да мојот збор биде последен.Не сум до толку...
Може ќе биде мојот збор конечен,ама во мојата глава.:pipi:
Треба човек некогаш да се воздржи од непотребни коментари.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Не знам зш, дали сум јас таков или многу луге се со исти мислења ама во одредена дискусија(караница, расправа околу нешто и сл.) не можам да преживеам а да не искоментирам тоа што последно го рекол некој, дали дека сакам во се да бидам вклучен, од тврдоглавост, од правење паметен или не знам од што не можам да премолчам и да не го кажам не последниот туку НАЈпоследниот збор на разговорот...

Член од
7 декември 2007
Мислења
67
Поени од реакции
1
Ako sum sigurna vo toa sto go tvrdam , i mozam da go "odbranam" so fakti , togas da, idam do kraj, no ne sekogas i ne po sekoja cena. Nekogas ostavam ''drugiot" sam da uvidi deka gresel, a najveke sakam koga nekoj ke mi priznae deka sum bila vo pravo :devil3:

F

filmadzijka

Гостин
Не чувствувам потреба мој да биде последниот збор. Ако човек по трипати повторено, преведено и парафразирано сеуште „клоца“ и „боде со рогови“ заклучувам дека едноставно не му е битна комуникацијата, туку победата и затоа фино го ставам на игнор и не трошам повеќе енергија за него.

Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
Јас кога сум во друштво на Crazy in love дефинитивно она го има последниот збор а јас точкатааааааааааааа.......(точка)

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Не чувствувам потреба мој да биде последниот збор. Ако човек по трипати повторено, преведено и парафразирано сеуште „клоца“ и „боде со рогови“ заклучувам дека едноставно не му е битна комуникацијата, туку победата и затоа фино го ставам на игнор и не трошам повеќе енергија за него.
Убаво кажано, и јас исто. Мразам луге кои кажуваат глупости со единствена цел да има биде зборот последен не обрнувајки внимание на поентата или аргументираноста на кажаното.

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Да секогаш сакам се да е по мое и сакам да наредувам,последен да биде мојот збор...Но некогаш и попуштам кажувам само добро,ама со намуртена фаца и онака како кажав добро само да прекинеш да збориш а јас сум во право.И тоа уште повеќе иритира ама што да правам инат сум...

Мачката

Coca Cola Addict
Член од
6 август 2007
Мислења
581
Поени од реакции
6
Само ако сум 100% сигурна дека сум во право.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Ако сум расположена за карање тогаш и да немам одговор наоѓам :) Ама ако не ми се кара тогаш преќутувам... :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас кога сум во друштво на Crazy in love дефинитивно она го има последниот збор а јас точкатааааааааааааа.......(точка)
Аууу,колку НЕ.

Во овој случај,јас ги имам и првиот и средниот и последниот збор И точката.
И златен,не можеш против тоа.:smir:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Дали за секое лонче имате капаче или пак и да знаете нешто и да знаете одговор преќутувате?
За имање, секогаш го имам. Да се надмудрувам и инаетам можам до бесвест, само што со текот на времето ми станува се` помалку интересно, да не речам - глупо. Многу ретко се случува, и само кога муабетот тера на сеир.
Не се замарам многу кој ќе го има последниот збор.

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Само ако некој посебно ме нервира (што е реткост), тогаш мора да го имам последниот. Во другите случаи не се замарам со тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom