Сакаш да кажеш само си загрижена, а не дека преземаш некои меркиЗагрижена Бафра, загрижена. Се надевам нема да има потреба да се грижам
![Збунет :confused: :confused:](/styles/default/xenforo/smilies/confused.png)
Сакаш да кажеш само си загрижена, а не дека преземаш некои меркиЗагрижена Бафра, загрижена. Се надевам нема да има потреба да се грижам
Какви мерки можам да преземам по твое, на шо мислиш конкретноСакаш да кажеш само си загрижена, а не дека преземаш некои мерки![]()
Па нели сте загрижени за родителите, што превземаш ме интересира.Какви мерки можам да преземам по твое, на шо мислиш конкретно
Епа шо можам јас тука да преземам освен да му објаснувам дека не треба да се движат непотребно низ град, дека треба да си го чуваат здравјето оти се во поодминати години.Па нели сте загрижени за родителите, што превземаш ме интересира.
Јас ако сум загрижен детето дека ќе падне од точак, го учам што како и му ставам кацига..
Претпоставував.Епа шо можам јас тука да преземам освен да му објаснувам дека не треба да се движат непотребно низ град, дека треба да си го чуваат здравјето оти се во поодминати години.
И ти не си лошПретпоставував.
Ај ти е гајле, бар си убава.![]()
Пази дејче, овој мислам дека не прави разлика меѓу американски и европски фудбалИ ти не си лош
па и за ХиВ, сега да прочиташ на Вики, откриле дека постоел кој знае од кога кај мајмуните....До сите со теориите на заговор
![]()
Истражување: Коронавирусот има природно потекло, а не лабораториско
Новиот SARS-Cov-2 коронавирус кој се појави во Вухан, Кина минатата година и предизвика пандемија на болеста COVID-19 е резултат на природна еволуција, покажува истражување објавено во Nature Medicine. Анализата на геномна секвенца од вирусот и поврзаните други вируси не откри доказ дека вирусот...m.kajgana.com
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
синот ќе го проучи абстрактот, тој е доктор на науки за апоите ... б.т.в., есента снаата имаше сезонски грип, пиеше Тамифлу, а можеби и синот и внуците го прележаа... јас немав симптоми ( кашлање и температура) иако тогаш одев кај нив често ради внуците...Имаш гугле де, ќе ти ги наброи кои се.
Ти бидејќи си повозрасен, ако немаш некоја дијагноза, уживај, исто прави како што треба за сезонски грип.
Ако сакаш лек за Ковид- 19, француски лекар препорачал некој лек за маларија што го користат, па и Трампчо го спомна, ама не е достапен по аптеки.
Ако е доктор на науки за апоите, како воопшто дозволил на сопругата да пие тамифлу ... изгледа заборавил дека и самиот манипулатор Пастер кажал: бактериите се ништо, средината е таа што е важна.па и за ХиВ, сега да прочиташ на Вики, откриле дека постоел кој знае од кога кај мајмуните....
Автоматски споено мислење:
синот ќе го проучи абстрактот, тој е доктор на науки за апоите ... б.т.в., есента снаата имаше сезонски грип, пиеше Тамифлу, а можеби и синот и внуците го прележаа... јас немав симптоми ( кашлање и температура) иако тогаш одев кај нив често ради внуците...
Само Англиско рагби, друго се е шминка и комерцијала.Што ти прави недостаток на фудбал на ТВ
Пази дејче, овој мислам дека не прави разлика меѓу американски и европски фудбал![]()
A VOJSKATA STO KE LAPA DNEVNICI ??? A SE MOZE DA SE SPRECI ZA EDNA NEDELA ,KARANTIN,POLICISKI CAS I LOKALNA MOBILNOS IMA PRETPRIJATIJA SO CELA CETA ZA ZASTITA I SPASUVANJE...почело је, почело ... реков јас, пред извесно време за целта на вонредна состојба без законски „алгоритам“ за истата за разлика од кризната состојба за која е точно дефинирано што, како и каде треба!
и состојба денес?
...паааа во моментот сме во вонредна состојба (ама по некој чуден терк) со ниедно униформисано лице на улица, кој сака може да се движи каде сака, да шета, џогира, деца насекаде ...парковите фул со луѓето кои си шетаат мува не ги лази, а ваму владата на МКД со побарувачка од ЕУ за кредити за справување со ситуацијава на пандемија, ама Собранието што не работа не се откажуваат пратениците од своите 100% високи примања!
...не знам зошто воопшто сите образовни институции се стопирани со работа, кога цела младина од предшколска возраст до студенти се на улица
... а ДА, да ги спомнам и над 2000 луѓе вработени во јавна администација (тоа над 2000 не знам колку би била точната цифра) кои примаат плата седејќи дома и тоа дебела плата, за тоа на платен список е еден број кои земаат плата, а на работно место тоа е трократно преполовено!
... затоа во некои од постовите укажано дека во МКД има дефицит на здравствен персонал по болниците и клиниките, има има...ама на платен список има вишок што си седат со години дома и си земаат цел износ на плата....срамота бе и во вакви услови ќе се справиме со пандемија на коронавирус да седат дома и да земаат плата за неработа, дел се ослободени поради деца до 10 години нема каде да ги носат, оти затворени нели училиштата, ама за тоа се скинаја шетајќи се, а другиот здравствен персонал во три смени не можат да постигнат на свое работно место, каде го има ова ?невидена работа!![]()