Последен гледан филм

Статус
Затворена за нови мислења.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Многу исцрпно.

Дај напишете некој збор, добар е филмот, да го гледаме или да не губиме време, кратко мислење...

P.S. Кој Бетмен?
Од вакви членови нема ни да добијаш исцрпен одговор. Знаеш зошто? Затоа што си билдаат овде постови затоа што не им се бројат во играчница. Дај стварно, кажете барем две реченици. Реков и на минатата страна, немора да се истепате да рецензирате, но барем кажете за каков вкус е адекватен филмов. Дали е посериозен или понесериозен, дали да очекуваме многу или не?

Да не бидам многу оф - топик, последен гледан филм ми е Wall -E.
Не памтам од кога сум гледал последно анимиран филм, беше некаде пред година кога го пуштив Over the Hedge. Многу интересен филм, уште на самиот почеток некако се забележува дека иако без некој цврст дијалог креаторот може преку едно машинче во запустен свет да долови некои особини и намери. Добра приказна за љубовта пред се. Интересен заклучок беше - дури и вакви оригинални за прв пат креирани суштества, далеку надвор од луѓето од физички гледан аспект, можат да се сакаат. На моменти имитацијата на гласот на Wall E ме натера да направам тажна фацка, а сепак онаа на Eve да ме расположи. Поуспешен филм оваа година. Заедно со Over The Hedge, Robots и Ice Age ми влегува во најдобрите анимирани филмови.

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Quantum of Solace.

Разочаран... Оваа година како намерно да пробват глупи филмој да прат.
Глумата беше ок, приказната беше со уба замисла ама некако лошо реализирана и најголема црна точка беше од страна на режисерот, некако акцијата беше пребрза и најголем дел од филмот не незнајш кој јадиш-кој пие.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
262
Поени од реакции
3
So kakow kvalitet go gledase filmow.
inace go gledaw ovoj film na premierata vo skopje vo kino ramstor edvaj cekam DVDRiP-ot na aXXo da izleze pa pak da go inagledam so kejf
Добра беше снимката. Само малце глупо ми беше затоа што имаше превод на српски. :nesum:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
The Day the Earth Stood Still (1951), вистинска Sci-fi класика. Едноставно, елеганто, лесно замислен филм кој го потенцира примитивизмот на нашето време од една страна, и она кон кое треба да тежнееме од друга. Фасцинира тоа што филмот е снимен пред 57 години а неговите пораки се уште се актуелни. Единствена лоша страна покрај неколкуте превиди во сценариото кои и не се од суштинско значење, се нормално лошите ефекти, но сепак се работи за филм од 1951 и тука и немав некои очекувања.

Во очекување на квалитетна снимка од The Day the Earth Stood Still (2008) не е лошо да се изгледа оригиналната верзија. За разлика од римејкот, има одлична оцена и критики и се наоѓа во топ 200 филмови на сите времиња.

Со денешнава техника би требало римејк-филмовите да се далеку подобри, но обично се случува обратното. Неверојатно е од ваква приказна да испадне лош филм, но да не зборувам предвреме. Коментарите за римејкот на овој филм не ветуваат нешто посебно.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Hot Fuzz (2007)

Одамна вака не сум се смеел,филм кој е истовремено комедија,акција,мистерија,трилер... Го оценувам филмот со 10/10 а и ви го препорачувам да го гледате иако е од 2007 година,постојат само добри и лоши филмови а не стари и нови!

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Vicky Cristina Barcelona Ми се допадна филмот.Прво морав да го гледам бидејќи е под режија на Вуди Ален и секад ми се свиѓал неговиот стил на филмови како Match Point итн.Плус актерската екипа е супер.Хавиер Бардем,Скарлет Јохансон,Пенелопи Круз.Убаво релаксирачко филмче а и каде на друго место би ги виделе Скарлет и Пенелопе како се бакнуваат една со друга :drk::drk::drk:

Одамна немав изгледано некој филм со крокодили и ај викам овој видов дека е најнов го пуштив да го гледам Rogue Веќе видена приказна огромно чудовиште кое прави лом и ај да не кажувам повеќе.Како што кажав веќе видено али што знам ако сакате крокодили и имате гига за трошење погледнете го.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Hot Fuzz (2007)

Одамна вака не сум се смеел,филм кој е истовремено комедија,акција,мистерија,трилер... Го оценувам филмот со 10/10 а и ви го препорачувам да го гледате иако е од 2007 година,постојат само добри и лоши филмови а не стари и нови!
Сакаш да ми кажеш дека ова за тебе е стар филм? :)

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Многу исцрпно.

Дај напишете некој збор, добар е филмот, да го гледаме или да не губиме време, кратко мислење...

P.S. Кој Бетмен?

Со Дени Де Вито

А инаку денес го гледав Такси 1от дел...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Hannibal

Втор дел од квадрологијата за Ханибал Лектор, првиот дел повеќе ми се свиѓа, но и овој не е лош
Оценка 7/10

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Одамна го меркав и најпосле го гледав, мислам дека е убедливо нај филм во 2008-ма: WALL-Е:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Taken(2008)

Ма каков Wanted, ова е права акција. Најдобар акционен филм годинава дефинитивно. Ако ви се гледа филм во кој што не треба премногу да ги активирате мозочните клетки, а сакате добра неисфорсирана акција, ова е то. 9/10.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom