Последен гледан филм со кратка рецензија

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Surrogates.

Научнофантастичен филм со Брус Вилис во главната улога, ова е филм за нас луѓето како се одчовечуваме и имаме комуникација преку некоја машина компјутер (робот). Добра приказна со добар заплет, расплет и крај....

Член од
17 март 2007
Мислења
92
Поени од реакции
3

Мора да се погледне дефинитивно за мене најстрашен филм до сега што сум го гледал!!!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Мора да се погледне дефинитивно за мене најстрашен филм до сега што сум го гледал!!!
Прати торент ако не е кино.

Доста интересно филмче, се случува масакр во мало градче од страна на псајхоус кои рандом патуваат од град до град. Приказната се раскажува кога 2ца наводно фби детективи паралелно испрашуваат неколкуте преживеани сведоци. Расплетот е ѕверски. 8/10.

Becca: Your cock is so smooth!
Evan: Your's would be too... if you were a man.

Seth: You know when you hear girls say 'Ah man, I was so shit-faced last night, I shouldn't have fucked that guy?' We could be that mistake!

Seth: [imitating Becca] Oh Evan, thank you for bringing that lube for my pussy. I never would've been able to handle your four inch dick inside my pussy without that gigantic bottle of lube

Jules: You scratch our backs, we'll scratch yours.
Seth: Well Jules, the funny thing about my back is that it's located on my cock.

:pos: Филмот е едноставно ѕверски! 3ца тинејџери пред матура. Треба да набават алкохол за една од последните забави со фејк id. 10/10!

Z

zmej gorjanin

Гостин

Ја не знам за другите ама мене филмов ептен ми се допадна. Ќе кажам само премногу реален гангстерски филм што е нормално позитивно за промена. Џони Деп одлично се снашол во улогата на главниот лик, особено ми се допаднаа сцените со пукањето, премногу реално и природно се одвиваа ситуациите би додал, можеби затоа што сцените беа снимани со друг тип на камера и делуваше пореално, е не ми се допадна тоа што такви сцени имаше и при непукачки ситуации, спомна и некој друг погоре, не можам да го видам ефектот од тоа. Најмногу ќеиф ми направија сцените со пукање пред мотелот и брканиците во шумата. Се на се многу добар филм, со исто така многу добар крај.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Surrogates
Филмот е сличен на I Robot мислам дека и иста екипа го прави филмот зашто има сличен стил.
Гледајте го.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666

http://www.imdb.com/title/tt0083951/

По повеќе години имав можност повторно да го гледам The flight of the dragons. Анимиран филм од 1982 година. Иако сценариото потсетува на LOTR серијалот, а цртежот е незадоволителен, има нешто во филмов што ме бендисува. Веројатно сум малку сентиментален, оти ова е еден од првите долгометражни цртани заедно со Последниот еднорог, Петар Пан и Снежана на кои што се сеќавам. James Earl Јones го позајмува гласот на еден од ликовите. Според мене еден од највпечатливите гласови во филмската индустрија.

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
The Surrogates.

Научнофантастичен филм со Брус Вилис во главната улога, ова е филм за нас луѓето како се одчовечуваме и имаме комуникација преку некоја машина компјутер (робот). Добра приказна со добар заплет, расплет и крај....
Исто значи, The Surrogates.

Сега го догледав, ме интересираше што толкава галама се дигна околу филмов, ко на крај, испадна да е само бледа копија на I Robot, кој ме остави без зборови.

Едит: Еве, веќе и некој пишал, не го забележав погоре:

Surrogates
Филмот е сличен на I Robot мислам дека и иста екипа го прави филмот зашто има сличен стил.
Гледајте го.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Children Of Men (2006)

Прво што ми падна на памет кога го видов Clive Owen во главната улога е дека во филмот ќе има пукање и кршење коски до немај каде ама излезе дека филмот е една фантастична драма која ја изгледав на предлог од мојот пријател џимеј за што морам да му се заблагодарам :).
Дејствието се случува во Лондон во 2027 година а светот е во хаос, последното дете на планетата земја се родило во 2009 година и од тогаш сите жени се неплодни!
Theo Faron е обичен човек кој случајно ќе се најде на погрешно место и во погрешно време...
Овде завршува мојата рецензија, не сакам да бидам уништувач на забави па затоа ви го оставам задоволството да го погледнете филмот и да уживате во неочекуваниот крај...

State Of Grace (1990)

Извонреден филм во кој Gary Oldman глуми и повеќе од одлично, не е за фрлање ниту глумата на Sean Penn кој ја има главната улога во филмот.
Terry Noonan е човек кој израснал во маало каде што криминалот цвета, после долги години се враќа назад и бара некоја работа а единствена работа која му е понудена е да биде криминалец како и другар му Jackie Flannery кој е влезен во филмот и мисли дека сите треба да му се плашат бидејќи брат му е главен мафијаш во маалото.
Иако филмот е стар а некои имаат одбивност према старите филмови верувам дека по гледањето на овој филм веднаш ќе го сменат мислењето. :raz:
Гледајте го колку што можете побрзо, нема да зажалите...Over and Out

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Flight of the Phoenix

Овај филм го највеке симна заради Hugh Laurie(Др.Хаус) сакаше да го видам у друга улога малку ама на крајо и у глобала не испадна лош филмо.На кратко кажано урнува се авион у сред пустина кој превезува техничари и инжинери кој тражат нафта и заглавуват у сред пустина и после неколку дена безделничење на пустината одлучуват да прават нов авион ос старио само помал..ама у сето тоа има ногу пресврти, мистерии, убиства, номади и слични работи шо го донесува филмо филмо на мојта скала до солидни 6/10.Ѕирните го не е лош филмо.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.899
Поени од реакции
8.476
The beast of war (1988)

Приказна за еден руски тенк кој ќе залута во Авганистан за време на советската инвазија. Еден од најдобрите воени филмови којшто сум ги гледал.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Paranormal Activity

Paranormal activity is one of the scariest movie of all time.
You will be affected as its hard to ignore the imprint it leaves on your psyche.
Nightmares are guarenteed.

Филм во стилот на Blair witch project и [rec]. И морам да признаам дека ваквите хорори во стил на документарец се далеку пострашни и по ефективни од обичните лигави што ги тераат theese days. Не е од (wannabe) хорорите кои мислат дека ако те фатат на штреп (мачка да скокне, некој да исписка) се страшни. Овој те плаши со самата илузија на исчекување. Значи девојката е прогонувана од.. нешто кое се случува периодично, уште од нејзината 8ма година. Почнува во куќата со новиот вереник со кој е 3 години а типот фино лепо снима се од почеток. Едноставно добар филм. Иако овој како и погорните два вариираат со оцена од 7 до 8 јас без двоумење му давам 10/10 затоа што без страм ќе си кажам дека вечерва ќе спијам со lights on.

S

Sucubus

Гостин

Дефинитивно најубавата и најсмешната романтична комедија за годинава (од досега изгледаните). Кетрин Хегјл е фантастична а Жерард Бутлер не е ништо помалку :pos2::pos2: Филмот е за телевизиска продуцентка чија телевизија е пропаст со рејтинзи и за да го покачат рејтингот доаѓа Мајк (од познатото шоу „Гола вистина“). Тој всушност и е најантипатичниот лик на Аби. Но ќе и се допадне откако ќе ги послуша нејзините совети за да се фати со дечкото кое го посакува, но... што ќе се случи меѓу нив :toe: е тоа останува да го изгледате па подоцна да коментирате :vozbud:

Закон!
Интересен е филмот, го гледав вчера.
Инаку поентата на филмот е битна иако сценариото е слично како во повеќето романтични комедии:Она не го сака,он ја заведува, она го сака, он ја одбива и на крај се заедно.
Сепак, убаво се обработени гледиштата на машките и гледиштата на женските и принципот на функционирање на двата пола.
Добро смислено во секој случај од мене добива 7/10

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Dead man shoes

Ал је јобозован филм....филмо е ногу шекнат ногу малку очекуваше од него а прилично добар излезе на имдб има 7.9 оцена јас би му дал 7 ради акценто шо ме подига одоздоле ....него да кажам 2-3 реда за оваквото.Филмо се базира не освета уствари доага еден типац да го одмазде неговио ретардиран брат и на ногу обичен а сепак ојден начин ги кине типовите филмо не е уопште хорор ама има доста психоделични моменти мада на моменти е ногу површински.Исто така ногу ми е јак моменто ко типо од нигде никаде ке се избаце со маската не знам успеал решисеро еден обичен шушкавец и гас маска да ги напрае језиви (бар за мене).Да не лафам ногу добар е филмо мада првите 10 мин не ти е јасно ништо ама после е ок.....

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Contract Killers

Филм кој не ви го препорачувам да го гледате, само губење време...
Една типка ќе се налути дека маж и го утепаа и ќе оди да им ја крши кичмата на оние што на мажот и муја скршија кичмата...
Овој филм е снимен со една просечна Македонска пензија, оние што глумат SWAT тим како да ги собрале од некоја воена болница, пиштолите и пушките имаат бесконечно муниција, ај да не пишувам понатаму, just forget it!

Kajgana Shop

На врв Bottom