Dark Water (2005)
\
По многуте предлози од пријателите, решив и јас да го изгледам овој филм.
Се работи за Драма / Хорор / Трилер филм во кој главната улога ја игра Jennifer Connelly.
Се работи за мајка која се бори со својот сопруг за старателство на нејзината мала ќеркичка.
Таа се вселува во зграда со нејзината ќерка, со надеж дека ќе имаат добар живот.
Проблемите почнуваат кога мајката и ќерката ќе паднат под мета на девојче-дух кое живеело над нивниот стан.
Според мене не беше нешто нај нај ни приказната, а и не ми беше ни страшен.
Според некои мои другари ова е доста језив и страшен филм.
Ако ви се гледа-оценете сами.
Over The Hedge (2006)
Се работи за анимација / авантура / комедија.
Овој е еден од најдобрите и најинтересните анимирани филмови кои сум ги погледнал.
Како што можете да видите и да прочитате на IMDB и на сликава, има неколку познати актери кои ги позајмуваат своите гласови.
Овој анимиран филм е исто така направен од луѓето кои ги направија славните Мадагаскар и Шрек.
Се работи за RJ ракун кој ќе се обиде да украде храна од една мечка.
Храната ќе биде уништена поради невнимателноста на ракунот, и мечката ќе сака да го убие.
RJ ветува дека ќе ја врати храната за да си го спаси својот живот. Мечката му дава 1 недела за да ја врати целата храна.
RJ ќе тргне во потрага по храната. Низ своето патување ќе најде пријатели кои исто така бараат храна за долгата зима...
Тој ќе се спријатели со нив и ќе ги искористи за свои цели и потреби...
Да не кажувам за понатаму, можеби некој ќе сака да го гледа филмчево, затоа што е стварно добро според мене.
П.С. Верверичката Хеми ми е фаворит! Чакнат е многу!