Последен гледан филм со кратка рецензија

I

Intex

Гостин
Mr. Nobody (2009)

Damn, this is so fucking .... indescrabable. Филмиште! Лето е актер кој го мразам премногу, ама овде одглуми прекрасно. Толку забеган филм ретко се гледа, интелигентно сценарио, хаотичен начин на прикажување настани. Матер му ебеш, I'm speechless.
Да напишам ред-два и за приказната. Го прикажува животот на Нимо Ноубади и одлуките кои ги носи на животот, т.е. колку една одлука пред друга би го променила неговиот живот. Плус, во приказната имаме теорија на стрингови, батерфлај ефект, значење на животот, Биг Бенг, и креирање паралелни универзуми.

Оценка: 10/10

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
[FONT=&quot]Fight Club
[/FONT]​
fcposter.jpg
[FONT=&quot]Се работи за човек кој страда од несоница , тој наоѓа решение во групите за подршка во кој се наоѓаат тешко болни луѓе. Потоа тој го среќава [/FONT][FONT=&quot]Tyler Durden [/FONT][FONT=&quot],со кој што основа ундерграунд фајтинг клуб во кој што наоѓа решение за неговите проблеми.[/FONT]
[FONT=&quot]Неколку пати останав со отворена уста ,неколку пати бев збунет и зачуден.

Нема да кажам дека овој филм спаѓа меѓу најдобрите филмови , бидејќи тоа само го кажале повеќето искусни форумџии...но сигурно ќе го гледам повторно за едно 1-2 години за да ми се разбистри малку главата. Но...што е феноменален филмот ,феноменален е.....
[/FONT]

Green Street Hooligans.
GreenStreetHooligans-4.jpg
Во филмот се работи за хулиганството во Англија .
Мат (Elijah Wood) е избркан од Харвард Универзитетот обвинет поради количество на кокаин. Мат се сели во Англија кај неговата сестра Шенон , потоа тој се запознава со Пит(Charlie Hunnam) кој ја води “фирмата” GSE (Green Street Elite) ,Мат за брзо време влегува во водите на хулиганството ,а Пит и компанија се обидуваат да ја вратат репутацијата на GSE .

Ми се допадна филмот прилично е интересен .

Кој е хулиган или запален по хулиганството нека не го испушта .

For the record I don’t like hooligans….

[FONT=&quot]The Experiment[/FONT]
The_Experiment_(2010)_1.jpg
[FONT=&quot]26 [/FONT][FONT=&quot]луѓе се избрани да учествуваат во психолошки експеримент . Тие се поделени на две улоги : затвореници и стражари ,секој учесник добива по 14 000[/FONT][FONT=&quot]$[/FONT][FONT=&quot] по две недели. Целта на експериментот е да се проучи однесувањето на затворениците и стражарите во вештачка затворска средина.[/FONT]
[FONT=&quot]
Не ми се допадна
[/FONT][FONT=&quot]o[/FONT][FONT=&quot]днесувањето на учесниците ,однесувањето на затворениците е на место ,но на стражарите се сомневам. [/FONT]

[FONT=&quot]Ninja Assassin 2009[/FONT]
ninja-assassin-1.jpg
[FONT=&quot]Се работи за нинџи и премногу крв...[/FONT]
[FONT=&quot]Озуно Кланот е најсмроносниот клан во светот , но еден нинџа не се согласува со кланот и се свртува против својот ментор.
Класична приказна , многу борба ,тие што сакаат нинџа-филмови гледајте го ,иако тренирам боречка вештина нема шанси да ми се допадне филмов во никоја доба.
[/FONT]
[FONT=&quot]
На моменти го мешам со
[/FONT][FONT=&quot]Spartacus[/FONT][FONT=&quot]: [FONT=&quot]Blood and Sand [/FONT][/FONT][FONT=&quot]мислам на ефектите со крвта , што има премногу крв има. А за супермоќките на нинџите нема да зборам.[/FONT]

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
i pokraj toa shto imashe nekolku komentari za ,,Residen Evil-Afterlife,, deka e sranje i ne treba da se gleda,sepak zaradi ogromniot budjet i Mila se reshiv da go gledam...e takvo sranje od film stvarno nemam gledano do sega.Pa ne mi e jasno kako toj reziserot uspea taka da ja usere...od losho polosho,ne znam dali muzika ,scenario,specijalni efekti(auu,teshka bruka,Tomato produkcija podobri ke bea),fotografija...ebati sranjeto.Lugje,podaleku od filmot,ako go imate na hardot,brishete,ke vi go zaebe pc-to,vo player ne stavajte go dvd-to a vo race samo so rakavici da go fakate.
Parental Advisory +99.Aj brzam na psihijatar,da me oprai

Z

zmej gorjanin

Гостин
Salt

Не знам што пробувале да направат луѓево со филмов ама дефинитивно ја усрале работава. Демек женска верзија на Борн, ма каков Борн он гомна може да јаде. Според мене тотално промашување, па макар и би го споредувале исклучиво со акциони филмови. Приказната е нула, па се гледа дека исклучиво нишанеле на сцените со тепачки и подвизи на Џоли. Мене не ми се допадна има 4 од 10.

Predators

Добри воведни 15 - 20 мин., останатото е џаст рабиш. 5 од 10

Being John Malkovich

Значи имав доста високи очекувања од филмов, ама од она што го видов сватив дека се работи за ужасно прецент филм. Би го опишал ко филм со чудна приказна но и неверојатно досадна приказна. Глумење алтернатива не го прави филмот автоматски генијален. 6 од 10

Big Fish

Исто многу очекував и од овој филм али не добив многу. Приказна која започнува како бајка која што Тим Бартон очигледно сакал пополека, како што се развива дејствието, да ја преотчи во реалност, очигледно не се разви многу и си остана на почетното ниво што уствари филмов го направи и малку досаден. 6 од 10

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
In the Name of the Father

A small time thief from Belfast, Gerry Conlon, is falsely implicated in the IRA bombing of a pub that kills several people while he is in London. Bullied by the British police, he and four of his friends are coerced into confessing their guilt. Gerry's father and other relatives in London are also implicated in the crime. He spends 15 years in prison with his father trying to prove his innocence with the help of a British attorney, Gareth Peirce. Based on a true story.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
После долго време конечно гледав филм во кино,(ради ретко што носат филмови и ако ниекои ги донесат после 100 месеци од нивното излегување ,а се веќе гледани)-

Alice in wonderland

Прво извлеков поука,да неодам повеќе во кино,барем не во охридсково,затоа што некој ги имаше одкупиено сите смоки ,чипсови и грицки во градов па можете да ја замислите атмосферата,второ звукот беше лош а сликата беше буквално да зажалам што не сум гледал кино снимка на телевизор или на компјутер.

Колку толку барем да рецензирам што забележав покрај овие непогоди-
Сторијата сите ја знаете,малце изменета во бартон стил ,али не хард кор како што си мислев пред да го гледам филмов но дефинитвно не е филм за деца(но шо знам јас сеа модерни се дечињава нови.).За приказната како што е реализирана - 5/10
Ефектите беа нешто неверојатно(само можам да замислам како би изгледале на хд снимка) - 10/10
Глумата- од сите дијалози единствено само од Џони неколку цитати ми останаа бледо запаметени ,а Џони солиден но сепак не доволна минутажа во филмов.

Се на се 6/10 .Бартон може многу подобро.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
I have just two words to say, just two words... Robin Hood

Добро де, и повеќе. Шо да кажам сеа... Филмов го сместувам у славна историска 4ка (покрај другите 2 на Скот + Braveheart) Приказнава отскокнува од оноа што се надевал гледачот од самиот почеток. Склоп на повеќе глумци но пак главниот батка го води филмот (не како во Kingdom of heaven каде владее „политеизам“ од глумци) Кроу како Кроу, едноставен, крши кичма, само чак норис има поголем дострел од него. Па сепак не може човек да го мрзи типов бидејќи во таа простодушност се крие желбата за пронаоѓање на самиот себе во минатото. Кралот Џон - е ова е лик шо одлично е избран. Слабак, размазен, лигуш. Причина за реалноста на Англија да направи реформи за негово време - Magna Carta. Годфри. Sly, doodle, evil... Totaly regular badass за филмот. Мери ан... Joan d`Arc некои 3 века порано. Зошто да не..
Дружината... попунување на празни места во собата. Добар ми беше Frater Tuck шо изиграаше демек црковно поврзан батка.
All in all одлична консталација на глумци, приказна воодушевува и изненадува ако на слепо го зимате. 9/10 моја оценка и ја проширувам светата историска тројка во четворка.

She is out of my league

Филм за тепање време. Комедија ко комедија, типот (simpleminded goodguy) упознава некоја си ultra hot џемцка. Тука му се пријателите да му помогнат во doodle чекорите.
Очекуев типката ќе изиграва нешо ледена кралица.
Али у секој случај филмчево ќе ве насмее добро на некои делови. Лесна литература, добра за уз друштво. Оценка 7/10.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
- Филм на Митко Панов, од 22-ри Октомври во кино Рамстор. Топло го препорачувам.

Инфо и гратис карти: http://on.fb.me/dsMtHu

Дали сте размислувале да заминете во некоја од европските земји во потрага по подобри услови за живот, повисок стандард и повисока плата?

Што мислите дека ве чека во земјата од вашите соништа? Можеби сонцето таму свети посилно и грее подобро од дома? После долги години живот во новата татковина едно семејството се соочува со можноста да биде депортирано назад на Косово. Очаен да остане во Швајцарија, Татко во фамилијата и поранешен наставник по музичко образование се обидува да пронајде начин да спречи неговата фамилија да биде депортирана назад на Косово. Со таа цел, таткото го организира основањето на Танцова Група за да прибере потписи и поддршка од заедницата. Војната заврши претставува интимна приказна која го рефлектира заедничкото имигрантско искуство во време на глобализација.

Дали добриот човек може да опстане под ужасниот притисок на војната,егзилот и депортацијата? Дали ќе може повторно да го изгради својот живот во странство и да ја најде неговата смисла?

Член од
22 октомври 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
Salt
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://thestarceleb.com/wp-content/uploads/2009/11/salt-movie-poster.jpg&imgrefurl=http://thestarceleb.com/2009/11/04/salt-movie-trailer/&usg=__-duv0jRaqr3g7JmDJBnSVaX96po=&h=750&w=500&sz=284&hl=en&start=23&zoom=1&tbnid=uDsjkb00MJUXCM:&tbnh=200&tbnw=142&prev=/images?q=salt+angelina&um=1&hl=en&sa=X&biw=1280&bih=685&tbs=isch:10,900&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=302&vpy=100&dur=685&hovh=275&hovw=183&tx=127&ty=168&ei=5sjBTLGZDImLswakh6jYCA&oei=4sjBTP6lH9SCswbI3eSeCA&esq=2&page=2&ndsp=18&ved=1t:429,r:12,s:23&biw=1280&bih=685
Го гледав филмот и баш ми се допадна. Ова е еден од филмовите за руско - американската војна и се почнува кога доаѓа еден човек и кажува дека Evelyn Salt (Анџелина Џоли) е руски шпион... Да не кажувам повеке за да биде интересно. Моја забелешка е тоа што има многу бегства од скоро невозможни ситуации, сепак нема да биде залудно потрошено време.

Оцена 8.5/10

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387

Мислам дека нема што да се коментира за филмот, после постерот, зашто добро знаеме какви улоги глуми Will Farrell, сега заедно со Mark Wahlberg, Samuel L. J. и The Rock, идиотизам до јаја на Will, супер филмче, гледајте го обавезно. Меѓу најдобрите комедии од оваа година што ја имам гледано.

В

Вори

Гостин

Што знам..не ми се свиѓаше филмов мада го сватив.Некако глуп ми беше.
Еван уште од дете има проблеми со сеќавањето,заборава многу работи.После седум години со неговите другари одат да стават динамит во сандачето на една рандом жена.За несреќа женава поминува со малото бебенце покрај сандачето...и тогаш почнува расплетот што не ми се допадна.
Многу тупење,навраќање во минато,пробување да се сменат работите.
Можеби е прашање на вкус,но дефинитивно мене филмов не ми се допаѓа.

Оценка:5/10

И тоа само за добрата глума на Ештон Качер.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Да не поаѓам од клишето леле како го имав пропуштено филмов затоа што знам како-да го гледав порано ке ми беше убер досаден ,а сега ретко се наоѓа време за гледање на филм кој трае 3 саати(али склоп на околности ,се најде време и сосема заслужено го потрошив на ремек делово :) ).

Зборувам за Шиндлерова листа .

Да не го тупам многу кога знам дека 98% од филмоманиве го имате гледано а за останатите бојс енд грлс нека почекаат после 18 години да си го гледаат( не ради нејкед сексуалните сцени,или ради насилството туку за да го сфатат или попросто речено да навлезат во филмов,не да се уфилмаат во некој фазон туку филмов да ве допре )

Друго да го поздравам Спилберг за начинот како ја има доловено атмосферата до највисок можен степен ,сцената со девочето со црвеното фустанче ме наежи до коска...за тоа алал да му е.
За музиката ,само слушнете -

Глумата - сите ги имаат надминато своите актерски способности,или се на ниво а никој нема потфрлено и да е под просек,едноставно голема штета што Нисон(ликот кој го глуми едноставно неможеш да не го сакаш) и Ралф Фајнс(за него пак обратно неможеш да не го мразиш) не ги освоиле заслужените оскари(а секако и Кингсли е во топ форма во филмов).
Една од подобрите сцени (сите сцени се добри али цитатов ќе ми остане во сеќавање)-

за сторијата не напишав можите да погледните на македонски на википедија кратко и јасно- *
Се на се чиста 10ка .

Член од
22 октомври 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
Taken

Последен филм што го гледав ама мислам дека долго ке го памтам. Се работи за агент на ЦИА Bryan Mills (Liam Neeson) кој се пензионира за да поминува повеке време со ќерка си. По долго размислување одлучува да ја пушти ќерка му во Париз каде што таа е киднапирана од
Албанската мафија
и тој ке тргне во потрага по неа... Одличен филм кој ви препорачувам да го гледате.

Оцена 10/10

Dietrich

Just a fan...
Член од
12 мај 2010
Мислења
161
Поени од реакции
80
The Ghost Writer

The Ghost Writer

Ewan McGregor е најмен да ги напише мемоарите на контраверзниот бивш вице-премиер на Британија Adam Lang, кој е осомничен за воени злосторства во Ирак. По сомнителната смрт на претходниот писател Ewan сваќа дека тоа не се само обични мемоари и дека тука има нешто повеќе и затоа почнува да истражува...

Интересен трилер кој на моменти во почетокот ми беше досаден, но потоа се развива во заплеткана мистерија. Имено целиот филм го исполнува една меланхонична атмосфера проследена со дожд. Мене филмот ми се допадна, баш типичен филм на Полански.

Оцена 8/10

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
A Lot Like Love (2005) - Филмот повеќе пати го имам гледано али многу ми е убав. Се работи за Оливер и Емили што се запознаваат на лет од Лос Анџелес до Њујорк. Меѓу нив нема некоја добра спогодба, ама сепак има некоја хемија што не си ја признаваат. Седум години така се дружат, се видуваат на два дена и пак исчезнуваат и продолжуваат со своите животи. Ама на крај сваќаат дека уште од првиот ден тие се еден за друг.
Сигурно го имате гледано филмот. Ако го немате ГЛЕДАЈТЕ ГО!

Kajgana Shop

На врв Bottom