Фоткава е епска...
Ти благодарам, ќе ја поздравам баба миФоткава е епска...
Не, на сликата е мојот апарат (600D), со неговиот објектив (70-200)... Он ме сликаше со неговиот апарат (Digital Rebel XSi) и со мојот објектив (55-250)Исти апарати со колегата а?
Од некаде ми е позната куќарката во позадина...Acid,мислам веќе кога се фалиме со 70-200 F4.
Исто не е моја 70-200ката али со мој апарат е сликана.
Инаку не идат сите на исто место,знам едно место каде што никој не бил,т.е немам видено слика од местото.Од некаде ми е позната куќарката во позадина...
Значи сите фотографи идат на исти места, еј... Претпоставувам дека веќе ја имаме и истата фотка ))
Од водно.Ова на Водно така, со поглед кон Соње ?
Леле Лисецов Ардијан не очекував дека ќе го сретам на темава..
Јас лично не би ти препорачал „ефекти“, ако сааш црно бело, сликај у црно бело, не се потпирај толку на пост продукција. И ја едно време ко тебе размислуев, али погрешно е. Пошо практично нафрлање ефекти одозгора е всушност начин на како да ја сокриеш фотката. Фотка шо изглеа добро ради ефекти, за мене се всушност добри ефекти, фотката пропаѓа. Покажуеш као, види можам добри ефекти да напраам. Увек цели на тоа, да фотнеш фотка шо нема да и треба фотошоп (освен некои основни ствари, зачистуење ноис, малку корекција на контраст/бои).Прегледај го приврзокот 51160
Helios 58mm
1/1600
ISO-100 Прегледај го приврзокот 51161Прегледај го приврзокот 51162Прегледај го приврзокот 51163
Ја имам сликава со повеќе ефекти па се мислам...ама најмногу B&W ми праи мерак.
Helios 58mm
1/800
ISO-100Прегледај го приврзокот 51164
Helios 58mm
1/1600
ISO-100
Прегледај го приврзокот 51165
Helios 58mm
1/1600
ISO-100
Ме искараа веќе поради тоа.Сеа во пост продукција,само тргам бубулички,бемки,омекнувам брчки,подочњаци,ноисот боите и тоа е тоа.Фала во секој случај на советотЈас лично не би ти препорачал „ефекти“, ако сааш црно бело, сликај у црно бело, не се потпирај толку на пост продукција. И ја едно време ко тебе размислуев, али погрешно е. Пошо практично нафрлање ефекти одозгора е всушност начин на како да ја сокриеш фотката. Фотка шо изглеа добро ради ефекти, за мене се всушност добри ефекти, фотката пропаѓа. Покажуеш као, види можам добри ефекти да напраам. Увек цели на тоа, да фотнеш фотка шо нема да и треба фотошоп (освен некои основни ствари, зачистуење ноис, малку корекција на контраст/бои).