Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 април 2009
Мислења
6.148
Поени од реакции
2.991
Има земено татко ми HP 250 G4 n3050 лаптоп. Инсталирав се win, драјвери ама има проблем wifi-то фаќа само блиску до рутерот и тоа 2-3 црти. Во други соби не фаќа. Што може да биде проблемот или толку му е доменот на wifi?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Има земено татко ми HP 250 G4 n3050 лаптоп. Инсталирав се win, драјвери ама има проблем wifi-то фаќа само блиску до рутерот и тоа 2-3 црти. Во други соби не фаќа. Што може да биде проблемот или толку му е доменот на wifi?
не верувам дека е софтверски проблем, едноставно така е дизајниран лаптотоп, моќеби лошо му е изведена wifi антената.
прочитав на нет и други се жалат на смешниот wifi домет.
пробај други драјвери види дали ќе има промена, појачај рутер ако може.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.763
Поени од реакции
27.847
Речи му пак да штеди и да зима од 150 евра лаптоп
„топ е бе, па шоќемие поќе ја само сурфам јутјуб, меил, фејсбук... не ми треба да фрлам 500 евра на лаптоп“.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
19.025
Поени од реакции
23.259
Го симнав Avengers.Age.of.Ultron.2015.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1-RARBG како и со што да го пуштам филмот а да не оклучувам дел по дел..?
Untitled.png

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.763
Поени од реакции
27.847
Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Дечки, од време на време ми се појавува поракава:

На Windows 10 се појавува. Нов е лаптопот, има 2 графички, интегрирана интел и nvidia geforce gtx. Пробав да ги реинсталирам 2те, не помогна, пак се појавува. Чаре?

Т

Триптико

Гостин
Дечки, од време на време ми се појавува поракава:

На Windows 10 се појавува. Нов е лаптопот, има 2 графички, интегрирана интел и nvidia geforce gtx. Пробав да ги реинсталирам 2те, не помогна, пак се појавува. Чаре?
Кај мене кога менувам account на скајп ми ја исклучува камерата. Порано го гасеше и драјверот на графичката. Сега си терам со генерички и супер ми е :)

Член од
3 февруари 2013
Мислења
609
Поени од реакции
1.028
Што да и правам? Овие замарат многу.

Има опција "Turn off notifications for this app" ама џабе, пак се појавуваат.

а иначе го сменив тоа "Open File - Security Warning" во internet security settings.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.530
Поени од реакции
4.434
Кога гледам филм/серија екранот се затемнува кога ќе го тргнам филмот се враќа јачината на светлото.. побарав низ нет да се укине тоа за да си глеам филмови на раат ама не можам да најдам помош.. Станува збор за Windows 10...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.763
Поени од реакции
27.847
Кога гледам филм/серија екранот се затемнува кога ќе го тргнам филмот се враќа јачината на светлото.. побарав низ нет да се укине тоа за да си глеам филмови на раат ама не можам да најдам помош.. Станува збор за Windows 10...
Да смениш video player?
Проблемов ми нема логика. Единствено player-от мада и тоа чудно...
Пробај ова
http://lifehacker.com/disable-windows-annoying-adaptive-brightness-feature-on-1567886994

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.530
Поени од реакции
4.434
Да смениш video player?
Проблемов ми нема логика. Единствено player-от мада и тоа чудно...
Пробај ова
http://lifehacker.com/disable-windows-annoying-adaptive-brightness-feature-on-1567886994
На секој плеер е исто... Мислам дека пробелемот не е ни до плеерот туку до поместувањето и опциите на светлината...

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
На секој плеер е исто... Мислам дека пробелемот не е ни до плеерот туку до поместувањето и опциите на светлината...
да не е лаптоп, да не имаш инсталирано од тие софтверите за power management што идат со лаптопот.

ако не, оди power options одбери balanced, change plan settings и одбери restore default setting for this plan.
ако и тоа неќе одбери high performance.

Kajgana Shop

На врв Bottom