Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Коа сме вејке кај проблеми со тастатура и ја да си ја казам маката :pos2:

Си купив нова тастатура логитек и сеа ова како со се наместени заградиве , две точки и компанија нема врска со тоа како што се напишани , башка на y и z им се сменете местата ... Шо е работава ? :pos2:

Член од
9 октомври 2009
Мислења
77
Поени од реакции
3
Помош !!!

имам проблем со процесите...кога ќе отворам таск менаџер имам 65 процеса на лап топ....од кои внатре има вклучено оние 15 свцхост(svchost) нешто така...па дали некој знае како може да ги избришам тие процеси..да не се појавуваат веќе...знам дека е нормално да има неколку свцхост..ама не 15 една по друга...

п.с само што го вклучам компјутерот..зафатеноста на процесорот ми е 50 % и ми користи 900 мб од кеш меморија..луда работа е..па молам за помош...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Помош !!!

имам проблем со процесите...кога ќе отворам таск менаџер имам 65 процеса на лап топ....од кои внатре има вклучено оние 15 свцхост(svchost) нешто така...па дали некој знае како може да ги избришам тие процеси..да не се појавуваат веќе...знам дека е нормално да има неколку свцхост..ама не 15 една по друга...

п.с само што го вклучам компјутерот..зафатеноста на процесорот ми е 50 % и ми користи 900 мб од кеш меморија..луда работа е..па молам за помош...
Windows Vista ли користиш ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
AlmosT_Nice

Не си пишал како ти е приклучена тастатурата..УСБ или ПС/2.... уствари како и да е пробај да ја приклучиш другачије неголи што ти е па види дали ќе го има проблемот!

MartinMax

Се е можно ....... којзнае кај се склопувани тастатурите....и дали воопшто има контрола таму, а по се изгледа и тие што ги увезле не контролирале што купуваат...изгледа на кило ги земаат...
па сега.... или нова тастатура купи или разместувај ги сам типките....

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
да брат виста е .... може ли да помогне некој...освен формат :)
земи скенирај со некој антивирус а и Vistata користи толку рам ако имаш многу програми инсталирано зима од 800-900 MB во мирување, а и зависи колку рам имаш ако имаш повеке рам вистата користи повеќе од него или ако не ти е лиценцирана инсталирај си Windows 7 ист ти е ко виста малце по стабилен и подобра работа има

Член од
9 октомври 2009
Мислења
77
Поени од реакции
3
земи скенирај со некој антивирус а и Vistata користи толку рам ако имаш многу програми инсталирано зима од 800-900 MB во мирување, а и зависи колку рам имаш ако имаш повеке рам вистата користи повеќе од него или ако не ти е лиценцирана инсталирај си Windows 7 ист ти е ко виста малце по стабилен и подобра работа има
ништо не ми се подобри со скенирање со авг анти вирус...да препоручиш некој подобар антивирус ??

Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Kako moze da imam virus koa 2 saati odkako go formatirav kompjuterot ja pisuvav temava ... Ne e virus 100% ... A se mislam i jas dali e portot ama obicno koa e portot vo prasanje ednostavno ne raboti tastaturata .. A ne pokazuva vakvi cudni simptomi...

Zar nikoj do sega ne go imal ovoj problem ?

Btw na ps2 mi e priklucena

B

BELIEVE ME

Гостин
АКО може да дадете некој совет пошто кога сакам да гледам некој музички спот или нешто друго игра да уклуча или некоја програма ми се рестартира компјутерот. Стално ми свети црвената сијаличка на компјутерот порано не беше така. Дали се преоптоварува нешто процесорот ???? помош

Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Коа сме вејке кај проблеми со тастатура и ја да си ја казам маката :pos2:

Си купив нова тастатура логитек и сеа ова како со се наместени заградиве , две точки и компанија нема врска со тоа како што се напишани , башка на y и z им се сменете местата ... Шо е работава ? :pos2:
Coveku imas germanska tastatura .. za niven pazar tie taka pisuvaat...

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
АКО може да дадете некој совет пошто кога сакам да гледам некој музички спот или нешто друго игра да уклуча или некоја програма ми се рестартира компјутерот. Стално ми свети црвената сијаличка на компјутерот порано не беше така. Дали се преоптоварува нешто процесорот ???? помош
Има некоја мука штом така ти праи или имаш некој вирус што ти го оптеретува.Пробај со скенирање,ако не помогне направи му формат.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Помош !!!

На виста нормална работа е да има 15 svchost.exe (кај мене има 14). Инаку за да ги видиш го отвараш Task Manager па после кликаш таму „Покажи процеси од сите корисници„ (Show processes from all users на англиски) ?

А за тоа со 50% искористеност. Почекај минута-две после стартување и види дали е 50%.

Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Moze da ne ti raboti nekoj kuler .. ili pak si cepkal neso vo biosot .. ili grafickata .. da sum na tvoe mesto ke go resetiram biosot na default i ako toa ne pomogne servis mu e majkata.

Ali pred ova da go napravis vidi dali ti raboti sekoj kuler

Има некоја мука штом така ти праи или имаш некој вирус што ти го оптеретува.Пробај со скенирање,ако не помогне направи му формат.
Mnogu e interesno kako 8 od 10 odgovori za bilo koj problem se "imas virus" luge treba da razberete deka samo 3% od denesnite kompjuterski problemi se povrzani so virusi.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако имате начин да понудите помош, направете го тоа, во спротивно имате профил за меѓусебен чет, се нарушува темата.

Kajgana Shop

На врв Bottom