аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
значи пробале да му го средуваат и со седмица ултимејт и со тоа не читало хард.... ја искрено прв пат слушам за ваков проблем затоа викам ај да прашам
За ова е пишувано којзнае колку пати на форумов да не го спомнувам гугл....значи закључите дека стар софт на нов хардвер неиде...исто ко офис 2003 да инсталираш у 2013та така и ова...последната 7цаSP1 таканаречен медиа рефреш е од мај 2012...другар ти или има некоја лева плоча со некој лев т.е. неподржан чипсет т.е. диск контролер или повероватно е дека има ептен нов хардвер/чипсет произведен после мај 2012 и затоа нема драјвер за него.....иначе и ја првпат слушам дека драјвер за диск или што и да е не се симнува од производителот на плочата/лаптопот туку се чека на готово Windows да има драјвер за него.значи пробале да му го средуваат и со седмица ултимејт и со тоа не читало хард.... ја искрено прв пат слушам за ваков проблем затоа викам ај да прашам
значи вака... како што ми кажа другаров компјутерот му е од март 2012 што значи дека е 2 месеца пред мај... ама неможам да ја видам никаде логиката зашто при препрама за форматирање ни со седмица ни со икс пе неможе да го види харддискот - кажувам како што ми е и мене кажано. да видам со свои очи и да испитам што точно е работата ке биде подруго - ете и да несакал со икс пе зашто не би сакал со седмица - значи преостанува тоа што го викаш ти или некоја лева плоча или некој си господ знае каков чипсет т.е контролер.... деновиве баш ке пробам да дојдам до неговиот компјутер некако па да видам што се дешаваЗа ова е пишувано којзнае колку пати на форумов да не го спомнувам гугл....значи закључите дека стар софт на нов хардвер неиде...исто ко офис 2003 да инсталираш у 2013та така и ова...последната 7цаSP1 таканаречен медиа рефреш е од мај 2012...другар ти или има некоја лева плоча со некој лев т.е. неподржан чипсет т.е. диск контролер или повероватно е дека има ептен нов хардвер/чипсет произведен после мај 2012 и затоа нема драјвер за него.....иначе и ја првпат слушам дека драјвер за диск или што и да е не се симнува од производителот на плочата/лаптопот туку се чека на готово Windows да има драјвер за него.
Од Device Manager избриши го драјверот што не функционира, доколку е инсталиран и нека проба пак автоматски да најде драјвер. Или па рачно инсталирај го стандартниот драјвер за глушец. За глушец со PS/2 приклучок е - "PS/2 Compatible Mouse", доколку е на USB приклучок - "HID - compliant mouse".Ај ако може мала помош, пред малку купив глушец, и го уклучив и работеше, но едно време застана да работи но продолжи да свети, ми даде да инсталирам драјвери и при крајот на инсталацијата се појави ова.
An error occurred during the installation of the device. The driver installation file for this device is missing a necessary entry. This may be because the INF was written for Windows 95 or later. Contact your hardware vendor.
Исто пробав и на лаптоп ама пак не работеше а светеше...совет?
До гоогле е. Не е страшноАко не е за овде прашањево нека се премести
Што можи да се дешава со црната лента на Google горе, дали е нивно дела или кај мене е нешто проблем, на Мозила и ИЕ ја нема се е бело, а на Хромот ја има..нити сум чепкал нешто нити не верувам некој да може да ја тргне таа, сепак е на Google не е додаток за прелистувачот, или е кај сите па?
Функционално беше тоа горе, ги користам и Drive, Gmail, Reader...вака треба да пребарувам, овде ми беа сите на ред..... глупоДо гоогле е. Не е страшно
Во биосот смени параметрите како прв уред да биде cd или usb, истотака можеш при покренувањето да ја притиснеш типката F12 опционално F2,F8, F11... од кога ќе се подигне оперативниот систем е ќе ги следиш инструкциите и ќе го форматираш најверојатно успешноМи треба помош- За инсталиранње на виндоус на лапто
Како се инсталира воиндоус пример седумка
Лаптопот е Hp земен од амц со виндоус линукс
е сега кога го клам цедето или усбето не ги чита од почеток кога се вклуче ...
а боисот е некој американ така нешто не го разбирам
дали има некој начин како да го преинсталирам....