Двајцата лажете и по скратена и по продолжена постапка.
-------------------------------------------------------
Не бриши со рево (ќе ти отиде цел профил кој ја софржи историјата и екстензиите), ниту пак не менувај во about:config
Прво инсталирај најнов фајрфокс, 3.5.3 (тоа ти штого кажуваш се јавување кај 3.5.0)
Од Windows исчисти temp и temporary internet files со CCLeaner или со вградената алатка од windows, Cleanup Disk (Start>Accesories>System Tools>Cleanup Disk)
Ако не работи вака, преинсталирај, а ако и така не работи со рево. Пред да ја одинсталираш со рево, за да ги спасиш обележувачите оди на Обелечувачи>Организирај ги обележувачите>Увоз и резерва. За да ја спасиш и историјата и екстензии ти треба посебен програм,
MozBackup
Повторувам, последниот обид да биди со рево. Никогаш дирекно да не се оди со рево. Ако дојде до тоа, искористи го MozBackup.
Л`же те Рудес, нема потреба од бришање. Туку:
Отвори мозила. Во табот за адреса пиши about:config
Кај Филтер пиши Network и скролај се до Network.HTTP.Pipelining. Тука двоклик на него за да стане True. Ако ти се ставено на True не пипај. После двоклик на наредното Network.HTTP.Pipelining.maxrequest и смени ја вредонста до некои 150(општо профатено е 30-50, ама со 150 работи перфектно).
Потоа оди на Network.HTTP.proxy.pipelining и стави и на него вредност True.
За крај десен клик и избери New -> Integer. Именуј го nglayout.initialpaint.delay и стави му вредност 0.
Треба проблемот да ти биде решен:smir:
Оваа постапка е за забрување на сурфањето, а не за тоа што го пиша Уплаф.
Инаку вака повеќе ќе успориш отколку да забрзаш. Ако вклучиш pipelining се забрзува малку ама само малку суфањето. Е сега бројката maxrequest покажува колку конекции максимано да се направат ако Pipelining е вклучен. Оптимално е 4 (што е и основна бредност) а фајрфокс макс поддржува 8, без разлика што ќе ставиш таму. Инаку, на 5 - 10 Mbit/s интернет 4 е во ред, 10-15 Мbit/s, 5 или 6, а со 15+ Мбит/с се става 7 или 8.
И ако вклучиш pipelining, се троши повеќе (некој процент повеќе) интернет сообраќај при сурфање. Затоа pipelining e исклучено по default.