Помош, софтверски проблеми и совети

S

StormRage

Гостин
[Palancanac];2933451 напиша:
mi treba programa za zgolemuvanje na format na sliki vo pogolem i vo pomal format pa ako moze link neso?
Fast Stone Photo Resizer тестирана лудница е... барај ја спушти ја од негде :)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Другари добар ли е овој Internet Security :
- Norton Internet Security 2010 + Norton TrialReset 2010

( Сакам да го ставам на Windows 7, а гледам дека ке бидат компактибилни ).

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Norton не чини, за џабе ќе го ставаш, само проблеми и маки ке си имаш со него.

Стаи си Kaspersky 2010, симни од тука.

Ќе ти дадам активационен код по ПП.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Ајде некој ако сака да ми најди flv player for java mobile? :)
Сепак не е до плеерот :)
Ги конвертирав во мп4 и нема логика некои да ги чита а некои не, но одам information - video size: 512*288. Споредено со видеата што ги чита: 320*240.
Најверојатно е тоа, е сеа дали можи да се најди програмче за да се намали големината?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Другари добар ли е овој Internet Security :
- Norton Internet Security 2010 + Norton TrialReset 2010

( Сакам да го ставам на Windows 7, а гледам дека ке бидат компактибилни ).
Norton чини и то како. Побрз од касперски. Јас имам 2009 со крак. И користи го најновиот Trial Reseter.

Norton не чини, за џабе ќе го ставаш, само проблеми и маки ке си имаш со него.

Стаи си Kaspersky 2010, симни од тука.

Ќе ти дадам активационен код по ПП.
Си го пробал Нортон. НЕ? Е ПА?

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Имам еден проблем со Мозилата...
-кога сакам да ја стартувам,и треба претерано долго време да се уклучи...некогаш нема ни да се уклучи...гледам во task menager-от е како активен програм,а не сака да се уклучи!!!Aко му направам end process и пробам одново да ја уклучам мозилата,тогаш бива...Е сеа знае ли некој како да ја средам да се уклучува одма и да не останува активна во task menager-от иако е исклучена????Стварно ме иритира ова:tapp:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Имам еден проблем со Мозилата...
-кога сакам да ја стартувам,и треба претерано долго време да се уклучи...некогаш нема ни да се уклучи...гледам во task menager-от е како активен програм,а не сака да се уклучи!!!Aко му направам end process и пробам одново да ја уклучам мозилата,тогаш бива...Е сеа знае ли некој како да ја средам да се уклучува одма и да не останува активна во task menager-от иако е исклучена????Стварно ме иритира ова:tapp:
Може звучи како Тимче, али ипак:
Избриши со revo uninstaller и инсталирај пак :pipi:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Може звучи како Тимче, али ипак:
Избриши со revo uninstaller и инсталирај пак :pipi:
Л`же те Рудес, нема потреба од бришање. Туку:

Отвори мозила. Во табот за адреса пиши about:config
Кај Филтер пиши Network и скролај се до Network.HTTP.Pipelining. Тука двоклик на него за да стане True. Ако ти се ставено на True не пипај. После двоклик на наредното Network.HTTP.Pipelining.maxrequest и смени ја вредонста до некои 150(општо профатено е 30-50, ама со 150 работи перфектно).

Потоа оди на Network.HTTP.proxy.pipelining и стави и на него вредност True.

За крај десен клик и избери New -> Integer. Именуј го nglayout.initialpaint.delay и стави му вредност 0.

Треба проблемот да ти биде решен:smir:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53

Кај Филтер пиши Network и скролај се до Network.HTTP.Pipelining. Тука двоклик на него за да стане True. Ако ти се ставено на True не пипај. После двоклик на наредното Network.HTTP.Pipelining.maxrequest и смени ја вредонста до некои 150(општо профатено е 30-50, ама со 150 работи перфектно).

За крај десен клик и избери New -> Integer. Именуј го nglayout.initialpaint.delay и стави му вредност 0.

Да бе овој по скратена постапка нема што :uvo:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Двајцата лажете и по скратена и по продолжена постапка.
-------------------------------------------------------
Не бриши со рево (ќе ти отиде цел профил кој ја софржи историјата и екстензиите), ниту пак не менувај во about:config

Прво инсталирај најнов фајрфокс, 3.5.3 (тоа ти штого кажуваш се јавување кај 3.5.0)
Од Windows исчисти temp и temporary internet files со CCLeaner или со вградената алатка од windows, Cleanup Disk (Start>Accesories>System Tools>Cleanup Disk)

Ако не работи вака, преинсталирај, а ако и така не работи со рево. Пред да ја одинсталираш со рево, за да ги спасиш обележувачите оди на Обелечувачи>Организирај ги обележувачите>Увоз и резерва. За да ја спасиш и историјата и екстензии ти треба посебен програм, MozBackup

Повторувам, последниот обид да биди со рево. Никогаш дирекно да не се оди со рево. Ако дојде до тоа, искористи го MozBackup.

Оваа постапка е за забрување на сурфањето, а не за тоа што го пиша Уплаф.
Инаку вака повеќе ќе успориш отколку да забрзаш. Ако вклучиш pipelining се забрзува малку ама само малку суфањето. Е сега бројката maxrequest покажува колку конекции максимано да се направат ако Pipelining е вклучен. Оптимално е 4 (што е и основна бредност) а фајрфокс макс поддржува 8, без разлика што ќе ставиш таму. Инаку, на 5 - 10 Mbit/s интернет 4 е во ред, 10-15 Мbit/s, 5 или 6, а со 15+ Мбит/с се става 7 или 8.
И ако вклучиш pipelining, се троши повеќе (некој процент повеќе) интернет сообраќај при сурфање. Затоа pipelining e исклучено по default.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Е да бе, ти се знаеш:pos2::pos2::pos2::pos2:
е ајде уште ке правиме стари штосеви Network.HTTP.proxy.pipelining и стави и на него вредност True. потоа смени му вреднос во 1 глупости овој штос беше на мозила верзија 1 не е на 3

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Насекое ми јавува Интернет Експлорерот don't send ерори, иако воопшто не го користам, и во task manager, има едно 15-тина iexplore.exe во processes, и исто толку drwtsn32.exe. Шо е работава?
Избриши го (uninstall).

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Се надевам на точно место барам помош.
Вака: Пишував текст во wordpad со македонска подршка и кога го зачував, текстот ми се претвори во прашалници. Има ли начин да го вратам текстот? :/

Kajgana Shop

На врв Bottom