Помош, софтверски проблеми и совети

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Имам мал проблем на Windows 8. Несакајќи некако го сменив распоредот на иконките во Computer фолдерот и сега изгледаат како на сликата подолу. Како да ги вратам во оригиналниот изглед/состав? Ова знаев на Windows XP како се прави ама сега на 8цата незнам да се справам... Благодарам!

Attachments

Член од
4 август 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Ае помагајте, вака имам проблем кога пуштам музика од youtube звукот ми прикочува, хрчи и некои такви ствари додека пак ако пуштам музика преку плеер од песните што ми се на компјутер звукот е најнормален. Чаре??

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
iksimkd

Па најгоре каде што е Medium Icons, одбери Tiles..ваљда за тоа мислиш.
Да да го средив проблемот уште синоќа откако го поставив прашањето тука на темата. Првиот пат кога погледнав го немаше во менито изборот Tiles па затоа се збунив. Сега е в ред. Сепак благодарам. :D

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Ае помагајте, вака имам проблем кога пуштам музика од youtube звукот ми прикочува, хрчи и некои такви ствари додека пак ако пуштам музика преку плеер од песните што ми се на компјутер звукот е најнормален. Чаре??
Инсталирај Фајрфокс. До хромот е проблемот.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
kaj ima serviseri vo bitola za kompjuteri? Imam problem so mojov kompjuter. Mi izlegva sin ekran, brzo se restartira i pak ponovo izlegva sin ekran, resenie? Ili kazete kade mozam da najdam serviser za kompjuteri vo bitola(moze email od nego i slicno).
Паднат е бе WIndows, имаш сервиси НТБ - Пелагонка 1, Виварта од сатот нагоре, Милсан(Канон) Кај сатот, АМЦ, Computer Shop, НеоКом - ако работи уште кај домот на културата, Имаш кај стаклената - незнам како се вика, и уште 100 други....сепак не можеш да најдеш другар да ти го преинсталира да не даваш по 600-700 ден.?

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
191
Поени од реакции
135
Go postirav ova i vo temata za hardware ama kje prasam i tuka...

Имам поставено еден рам од 1гб и еден од 512мб. Пред некоја недела, во систем инфо од xp, почна да ми покажува дека имам 1гб, ама на task manager ми покажуваше ~1500мб. Пред некој ден ставив вин 8, и сега секаде ми покажува дека имам 1гб и на task manager покажува 1гб.

Што можам да направам за пак да ми го познава рамот со 512мб?

- Да надополнам -

со CPU-Z пробав, и таму ми ги покажува двата како што треба, 1536мб

Член од
4 август 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Инсталирај Фајрфокс. До хромот е проблемот.
Фала на помошта, Ок е на фајрфокост, а кажи ми дали знаеш што е работата со хромот долго време го користам и неамв таков проблем.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Фала на помошта, Ок е на фајрфокост, а кажи ми дали знаеш што е работата со хромот долго време го користам и неамв таков проблем.
Имаш проблеми со флеш верзијата. Најверојатно автоматски се наградува, но проблемот ке се реши ако исчистиш кеш, колачиња, историја...

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
191
Поени од реакции
135
Go postirav ova i vo temata za hardware ama kje prasam i tuka...

Имам поставено еден рам од 1гб и еден од 512мб. Пред некоја недела, во систем инфо од xp, почна да ми покажува дека имам 1гб, ама на task manager ми покажуваше ~1500мб. Пред некој ден ставив вин 8, и сега секаде ми покажува дека имам 1гб и на task manager покажува 1гб.

Што можам да направам за пак да ми го познава рамот со 512мб?

- Да надополнам -

со CPU-Z пробав, и таму ми ги покажува двата како што треба, 1536мб
Пробав и да ги сменам во слотовите, 512 на местото на 1гб и обратно, и пак 512 не ми познава windows-от :/

- Средив, финтата било дека имам 4 слота, по два во пар со иста боја. За два во пар да ставам, треба да се буквално во пар, иста меморија и клок.

Сега е се ок...

Член од
4 август 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Имаш проблеми со флеш верзијата. Најверојатно автоматски се наградува, но проблемот ке се реши ако исчистиш кеш, колачиња, историја...
Пред да пишам тука прочитав на гуБле дека треба да исчистам историја и такви работи ама пак не сака.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Да не знаете програм за сечење на песни, т.е отсекување само на рефрен? Јас ја симнав Nero Wave Editor ама триал верзија а и ми бара сериски код што не можам да го најдам. Ако има друга програма или пак ако има некој код за оваа нека пише. Поздрав.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Паднат е бе WIndows, имаш сервиси НТБ - Пелагонка 1, Виварта од сатот нагоре, Милсан(Канон) Кај сатот, АМЦ, Computer Shop, НеоКом - ако работи уште кај домот на културата, Имаш кај стаклената - незнам како се вика, и уште 100 други....сепак не можеш да најдеш другар да ти го преинсталира да не даваш по 600-700 ден.?
Абе, за преинсталирање, не ми е тешко петпати го имам преинсталирано, ама сега ми треба цд за преинсталација пошо ми е паднат виндовсот. иначе, фала ти многу, за тоа шо ми кажа кај има сервис :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Незнам дали е прашањево за во темава ама ај да пробам.
Денес го исклучив компјутерот, тој нормално си се исклучи, и откако се исклучи, по две секунди сам се вклучи? Чаре?

Kajgana Shop

На врв Bottom