Помош, софтверски проблеми и совети

LycantHrope

Awwwww
Член од
16 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
15
Ја имам оваа конфигурација:
Процесор: AMD Athlon x64 3000+ 1.80 GHz
RAM: 2 GB
Графичка: nvidia geforce 6200, 256 MB

Вака гледано многу слаб е веќе компјутеров :)

Прашањето ми е - Дали би ми се исплатело вин7 да ставам? Или да си седам на хр? Не ми е за изгледот работата, сакам брзо и стабилно да ми работи компјутерот...
Јас би ти препорачал да си седиш на ХП бидејќи помалце лапа рам меморија и остали работи за разлика од виндовс 7

M

Mr.InF3ction

Гостин
За што се работи? Лаптоп -десктоп и кажи што конфигурација имаш.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па тоа е и последната верзија на BIOS за таа матична. Неможе и нема потреба да апдејтираш BIOS и да има понова верзија нема да добиеш ништо со тој хардвер.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Ја имам оваа конфигурација:
Процесор: AMD Athlon x64 3000+ 1.80 GHz
RAM: 2 GB
Графичка: nvidia geforce 6200, 256 MB

Вака гледано многу слаб е веќе компјутеров :)

Прашањето ми е - Дали би ми се исплатело вин7 да ставам? Или да си седам на хр? Не ми е за изгледот работата, сакам брзо и стабилно да ми работи компјутерот...
Ако не боледуваш од „метро стилот“, стави Виндоус 8. Добро е испеглан и добро треба да ти работи.
Можеш и 7мица, само по тромав ке ти е компјутерот.
Јас би ти препорачал да си седиш на ХП бидејќи помалце лапа рам меморија и остали работи за разлика од виндовс 7
Го згази времето тој оперативен. Никаква поддршка нема од Мајкросовт чинам, дупка до тупка, безбедност тапа. Ако имаш машина до 256 или 512 рам да, терајго, во друг случај не разбирам зошто би останал на него.
Не е се во брзината.

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Имам мал проблем :) кога сакам да префрлам нешто на усб ми пишува " The disk is write protected. Remove the write protection or use another disk. " Гледав на интернет неколку решенија, како на пример да се влезе во registry и да се смени бројката на 0 вo DWORD, со тоа не успеав да го оправам усб-то. Затоа некој нека ми помогне, некое друго решение.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ќе може некој да ми прати линк од некоја асална Windows 7-ца Ultimate 32 bit-на, пожелно би било да се активира сама, при инсталација, да не морам да користам после инсталација активатори. Користев таква Win 7-ца, и беше пребрза, иако хард дискот ми беше пренатрупан. Откако напраив формат, и инсталирав некоја друга 7-ца, која што морав дополнително да ја активирам после инсталација, компјутеров се тетерави и е преспор. Благодарам однапред.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ќе може некој да ми прати линк од некоја асална Windows 7-ца Ultimate 32 bit-на, пожелно би било да се активира сама, при инсталација, да не морам да користам после инсталација активатори. Користев таква Win 7-ца, и беше пребрза, иако хард дискот ми беше пренатрупан. Откако напраив формат, и инсталирав некоја друга 7-ца, која што морав дополнително да ја активирам после инсталација, компјутеров се тетерави и е преспор. Благодарам однапред.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
191
Поени од реакции
135
Ако не боледуваш од „метро стилот“, стави Виндоус 8. Добро е испеглан и добро треба да ти работи.
Можеш и 7мица, само по тромав ке ти е компјутерот.

Го згази времето тој оперативен. Никаква поддршка нема од Мајкросовт чинам, дупка до тупка, безбедност тапа. Ако имаш машина до 256 или 512 рам да, терајго, во друг случај не разбирам зошто би останал на него.
Не е се во брзината.
Со осмица мислиш дека добро ќе ми оди?

Мене лично како што го гледав на yt ми се допаѓа изгледот на 8... (Можеби сум од ретките :) )

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Со осмица мислиш дека добро ќе ми оди?

Мене лично како што го гледав на yt ми се допаѓа изгледот на 8... (Можеби сум од ретките :) )
Не си од ретките и мене ме густа. Ке ти оди сигурно подобро отколку со 7мица. Бидејки осмицата е испеглана, приспособена и за дестоп и таблет компјутери, и зема помалку ресурси.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
191
Поени од реакции
135
Не си од ретките и мене ме густа. Ке ти оди сигурно подобро отколку со 7мица. Бидејки осмицата е испеглана, приспособена и за дестоп и таблет компјутери, и зема помалку ресурси.
Како што ги гледам оние system requirements, мојот компјутер е доста над нив, ама работата ми е дали ќе работи со истата брзина како хр, или ќе биде поспор :)
Овој го немам преинсталирано повеќе од 2 год. а ми беше купен со лиценца. (истече пред некој месец и од тогаш на пиратски начин ми работи :sneaky:). Се беше супер, ама некако во последно време компјутеров е преспор, па мислев кога преинсталирам вин. зошто да не ставам нешто поново?
Имам пробано со неколку верзии на линукс, ама не ми прават мерак, многу замарање има со тие wine итн. за една игра да наместиш... (а јас сум многу по игрите :) )

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Како да го залепам и снимам преводот од Power Director на DVD-R?

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
kaj ima serviseri vo bitola za kompjuteri? Imam problem so mojov kompjuter. Mi izlegva sin ekran, brzo se restartira i pak ponovo izlegva sin ekran, resenie? Ili kazete kade mozam da najdam serviser za kompjuteri vo bitola(moze email od nego i slicno).

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Ve molam za pomos..kako da ja popravam web camerata na laptopot, mi gi kazuva likovite obratno , svrteni naopaku?

Kajgana Shop

На врв Bottom