Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
24 јули 2011
Мислења
34
Поени од реакции
4
Луѓе ај ако може мала помош.Ми треба adobe acrobat,некоја постара верзија за XP виндоус.Значи битно ми е да е испробана дека работи и по можност со лиценца т.е крак.

Перформанси на компјутерот 2400 мхз,512 рам,200гб хард,ге форсе 5500 графичка.....Фала однапред
MISLAM DEKA MOZAM DA NAJDAM POSTAR ADOBE ACROBAT

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Десктоп компјутерот не сака да се пушти, т.е ги вчитува почетнине работи но никако да дојде делот каде треба да покажи лоадирање на Видовчето. Има повеќе опции како Last Good Configuration, Safe mode и сл, но пробав со сите, притиснав ентер, повторно се рестаритира и иди до истото место. Да напоменам, исклучен е директ од куќиште на копчето, додека во позадина си биле активни некои програми.
Чаре некакво?
Тоа што ти го пишува и на екранот кога несака да се подигне, ДВДто у драјв и Start Recovery место Инсталл, ко ке ти искочи менито Startup Reпаир избери ко овде.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Тоа што ти го пишува и на екранот кога несака да се подигне, ДВДто у драјв и Start Recovery место Инсталл, ко ке ти искочи менито Startup Recovery избери ко овде.
Кое цд, од Windows да го ставам и да се одбери Recovery наместо цела инсталација наново?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Кое цд, од Windows да го ставам и Start Recovery?
Е кое друго ако не тоа од Windows...за 7ца праиме муабет така ?
Бутирај од двдто избери јазик и зона и пред инстал на овој прозор ке изнереш ко на сликава Репаир доле и чекаш вториот прозор со опциите за Стартап репаир да се појави,

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Е кое друго ако не тоа од Windows...за 7ца праиме муабет така ?
Бутирај од двдто избери јазик и зона и пред инстал на овој прозор ке изнереш ко на сликава Репаир доле и чекаш вториот прозор со опциите за Стартап репаир да се појави,
За XP , постар е компјутерот. Ајде ќе ја наредам си викам :) Фала многу.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
За XP , постар е компјутерот. Ајде ќе ја наредам си викам :) Фала многу.
Па да кажеше одма дека е XP, со дикот имаш проблем, е сеа или бед сектори провери со хдд регенератор или па со бутабилното од XP па таму u Recovery Console ке влезеш па chkdsk ке мавнеш, имаш и fixboot на Ф1 ке ти ги излиста кои се командидте, у ДОС прозор се куцаат.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.848
Поени од реакции
1.604
Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Имам проблеми неможам да форматрам УСБ ми јавува порака Windovs was unable to complite this format пробав со ова http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/partition-and-format-a-disk-in-windows/#create меѓутоа нешто пак ме зеза некоја идеа или помош што да направам ?
Отвори CMD и напрајги следниве чекори, мора да успееш. Или ако ти е полесно симни некоја програма како EASEUS Partition Master.

Внеси во CMD DISKPART
ПOSLE LIST DISK , и почекај листата да ти ја даде и ќе ти се појават партициите.
Обично идат вака
Disk 0
Disk 1...
Од десно пишува големината на усб-то преку која ке познаеме која партиција е на УСБето.
Сега внеси:
SELECT DISK 1
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ASSIGN
FORMAT FS=NTFS (може и FAT32)
Кога ќе заврши процесот пиши :
EXIT

*Внимателно изберија партицијата ос УСБето, ако го избериш ХарДискот, сите податоци ке го изгубиш.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.540
Поени од реакции
8.112
Ако бараш совет која 7ца да ја инсталираш стави ја Хоме Премиум, Ултимејт не, ако тоа прашуваш пошо не гледам што совет ти треба. Претходно провери си драјвери дали имаш за деловиве(барем за Виста), посебно за звучната.
Леле ама сум се заебал!Проверив дали имам драјвер за звучната картичка и имам, за на крај кога дојде да ја инсталирам да дознаам дека фаќа само на XP , Виста и 7 не фаќа .... На интернет ништо не ми дава само некои програми да симнам што не помагаат :tapp:

Член од
24 септември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
17
Леле ама сум се заебал!Проверив дали имам драјвер за звучната картичка и имам, за на крај кога дојде да ја инсталирам да дознаам дека фаќа само на XP , Виста и 7 не фаќа .... На интернет ништо не ми дава само некои програми да симнам што не помагаат :tapp:
Остави податоци за модел на матична или звучна сигурно ќе се најде некој драјвер.

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Motherboard
P4X400-8235 (Socket 478)
Audio
Realtek AC'97 Audio for VIA (R) Audio Controller
Ќе можеш да ми кажеш точно што модел на аудио чип е може да провериш со Everest ili Aida64 во Мултимедија во PCI / PNP Audio

Сепак од резултатот мислам дека ќе бидат овие драјвери за тебе.
http://www.viaarena.com/Driver/Envy24_Family_DriverV560C.zip

Препорака да ставиш Windows 7 Professional ( доколку не си задоволен намести Home Premium доколку сакаш линк од нив пиши ) добро работи на моделите од s478 chipset.

Член од
24 јули 2011
Мислења
34
Поени од реакции
4
Update the Intel AC 97 Drivers,со некој програм за баранје дривери онлине пример ,driver genius.driver checker i tn ,али да не се бесплатни верзии него со клуцеви и слицно

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Update the Intel AC 97 Drivers,со некој програм за баранје дривери онлине пример ,driver genius.driver checker i tn ,али да не се бесплатни верзии него со клуцеви и слицно
На piratebay имаш Driver Genius верзии, со клучеви и слично.

Kajgana Shop

На врв Bottom