http://www.point.com.mk/finansiska-programa/za-komercijalno-smetkovodstvo-knigovodstvo-materijalno-magacin/besplatna-point-finansii/дали има некое програмче со кое може да се работи со финансии, издавање фактури, профактури и испратници. ако е бесплатно ок ако не од кај може да се купи такво. благодарам
Anyone?Спуштам нешто на торент ама ова бавно е до немајкаде. Ми спушта со 10кбпс. А сидери има 12/64.
Некоја идеја да се забрза? Сум спуштал и со 400кбпс...
Дан користиш Т-Хоум?Anyone?
Connection:Anyone?
Пробај со System Restore, врати го компјутерот на датумот пред да го инсталираш новиот драјвер.Имам проблем со драјверот на графичката. ми излезе дека има по нов драјвер од мојот и го адејптирав. со новиот почнаа да ми излегуваат линии каде што ми требат повеќе фрејмови, пример додека играм ПЕС, а пред тоа ги немаше. ги вратив пак стариот драјвер но проблемот си остана. Сега пробав и со филм исто така излегуваат линиите како да сецка. кој знае што е проблемот нека помага, многу ќе му бидам благодарен.
Да, заборавив да пишам, додека синоќа чекав одговор, на тоа ми текна и го вратив назад. Се е во ред Во секој случај благодарам АцеПробај со System Restore, врати го компјутерот на датумот пред да го инсталираш новиот драјвер.
На Оне сум. Кај сите торенти така ми прави. Иначе подесувањата ги сменив како што Рико напиша и се искачи малце.Дан користиш Т-Хоум?
http://enter.net.mk/mk/articles/vesti/thome-ja-namaluva-brzinata-pri-prezemanje-torenti
И на сите торенти така ти прави, или само на некои? Кој торент клиент го користиш и какви ти се подесувањата?
Фала друже ама пак неќе. Паѓа-расте а поише од 30 не качи.Connection:
Port used for incoming connections: 45682
Bandwidth:
Maximum upload rate: 10
Global maximum number of connections 2329
Maximum number of connected peers per torrent: 1890
Number of upload slots per torrent: 14
Bit Torrent:
Enabled
Queueing
Maximum number of active torrents: 60
Maximum number of active downloads: 63
Minimum ratio: 150
Advanced:
Bt.allow_same_ip: True
Dht.rate: 2
Rss.Update_interval: 20
just check that Gui.show:notorrents_node is False
еве како да го забрзаш download speed-от ,оди по options во utorrent и намисти ги овие ,ама понегогаш и самиот нет знае да биде бавен,тоа е до операторите иначе ова погоре може да го користат сите мене од 700 ми го забрза на 900 mb/h ...
тогаш најверојатно до операторот ќе да е пробај утре ако не се направи нив жали му сеНа Оне сум. Кај сите торенти така ми прави. Иначе подесувањата ги сменив како што Рико напиша и се искачи малце.
Синоќа нешто најдов на нет и ги сменив па се искачуваше до 80кбпс ама паѓаше, не стоеше ич на таа брзина.
Фала друже ама пак неќе. Паѓа-расте а поише од 30 не качи.
Шшшшштт!! Моментално е 140 Пу пу да не го урочамтогаш најверојатно до операторот ќе да е пробај утре ако не се направи нив жали му се
Провери кај вентилаторот од напојувањето. Мене ми брчеше додека си зафати лежиште па се стивнуваше. Провери по звукот од каде иде.Ко ќе го уклучам компјутерот брчи посилно од вообичаено, но после 2-3 минути се стабилизирува и брчи нормално. Знаете што е проблемот?